[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Oj mam Planów to ja mam, aż za dużo. Tylko doba jest troszkę za krótka...
Kilka dni temu żona powiedziała, że każda minuta jest prze zemnie wykorzystana co do sekundy... Chyba coś w tym jest :>
Ale najważniejsze żeby iść do przodu, i powoli staram się to robić
Kilka dni temu żona powiedziała, że każda minuta jest prze zemnie wykorzystana co do sekundy... Chyba coś w tym jest :>
Ale najważniejsze żeby iść do przodu, i powoli staram się to robić
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2017, 01:19 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
KIT GTO, Tutaj ze zmiana mieszanki mógł by być problem bo elementy nie są produkowane w technologii wtrysku a z gotowych półproduktów przez obróbkę termiczną i poddanie materiału działaniu próżni.
Faktycznie materiał mógłby być troszkę bardziej elastyczny no ale cóż. Nie od nas to zależy.
Dokładki już poklejone, zostało jeszcze je wzmocnić od spodu i pod lakier
Tak poza tym co wyżej, po ostatnich wydarzeniach zostałem zmotywowany do działania przez Wampira.
Jego zacny wynik dał mi do myślenia i od rozmowy z nim postanowiłem rozpocząć zbiórkę funduszy na program.
W międzyczasie przed rozmową zamówiłem kilka gratków i dalej kontynuuję swój nikczemny plan doposażenia Zośki we wszystko co mogła mieć.
Tak więc stałem się posiadaczem UWA:
Żeby zbytnio się nie denerwować zamówiłem tez gotowca wiązki do podłączenia całego zestawu:
Całość jeszcze nie podpięta ale mam nadzieję, że po świętach wszystko będzie już zamontowane i będzie działało.
Z rzeczy które jeszcze muszę wrzucić zostały mi czujniki ciśnienia w oponach (ale nad tym już pracuję), dokończyć flexa z tyłu ( muszę zmienić mocowania pasów) no i ten nieszczęsny szklany dach Dość mocno mi to chodzi po głowie
( a widziałem że Flora też dość poważnie o tym myśli )
Z prac przy Zofii to tyle. Ale nie mówię że nie działałem w garażu.
W tym tygodniu walczyłem z Corsą żonki i oto efekty:
I jakby to powiedzieć kilka grubych stówek poszło się kochać... A miała być zbiórka na program
Ale jak to mówi mój ojciec; "jak coś robisz, to rób to dobrze", i takim sposobem Corsina dostała nowiutkie, konkretne heble, które w końcu jakoś wyglądają
Faktycznie materiał mógłby być troszkę bardziej elastyczny no ale cóż. Nie od nas to zależy.
Dokładki już poklejone, zostało jeszcze je wzmocnić od spodu i pod lakier
Tak poza tym co wyżej, po ostatnich wydarzeniach zostałem zmotywowany do działania przez Wampira.
Jego zacny wynik dał mi do myślenia i od rozmowy z nim postanowiłem rozpocząć zbiórkę funduszy na program.
W międzyczasie przed rozmową zamówiłem kilka gratków i dalej kontynuuję swój nikczemny plan doposażenia Zośki we wszystko co mogła mieć.
Tak więc stałem się posiadaczem UWA:
Żeby zbytnio się nie denerwować zamówiłem tez gotowca wiązki do podłączenia całego zestawu:
Całość jeszcze nie podpięta ale mam nadzieję, że po świętach wszystko będzie już zamontowane i będzie działało.
Z rzeczy które jeszcze muszę wrzucić zostały mi czujniki ciśnienia w oponach (ale nad tym już pracuję), dokończyć flexa z tyłu ( muszę zmienić mocowania pasów) no i ten nieszczęsny szklany dach Dość mocno mi to chodzi po głowie
( a widziałem że Flora też dość poważnie o tym myśli )
Z prac przy Zofii to tyle. Ale nie mówię że nie działałem w garażu.
W tym tygodniu walczyłem z Corsą żonki i oto efekty:
I jakby to powiedzieć kilka grubych stówek poszło się kochać... A miała być zbiórka na program
Ale jak to mówi mój ojciec; "jak coś robisz, to rób to dobrze", i takim sposobem Corsina dostała nowiutkie, konkretne heble, które w końcu jakoś wyglądają
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2017, 18:22 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Zafiromaniak
Z głupa zapytałem żony jaki chciała by kolor?? Powiedziała czerwony pod kolor dodatków we wnętrzu. Myślała że żartowałem, a tu taki psikusKIT GTO pisze:"przerost formy nad treścią"
Co do 500+ to wydaje mi się, że jak już ktoś się odważy to będzie to Wojti
Ja najpierw muszę osiągnąć tą magiczną 3 Ale mam nadzieję, że do maja ( tego roku ) się uda
- wampir11111
- Zafiromaniak