[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Wojt, z tą powłoką wygląda meeega pięknie, świeci się jak ... . Proszę Cię nie spier*ol tego auta jakimiś chromami czy srarbonami . Z ciekawości ile za tak zacną osłonę lakieru na bude auta jeśli można spytać ?
- Wojti
- Zafiromaniak
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Chłopaki te zdjęcia Zafirki są jeszcze bez powłoki ,sam przygotowany lakier Dziś dopiero powłoka nałożona schnie 12 h..jutro zrobię jakieś foto przy montazu z Flora elektryki ,po południu wraca do autodetalingu i w poniedziałek montaż spoilerów i pranie i czyszczenie środka w środę impregnacja i zabezpieczenie środka również środkami nanolex..Czwartek schniecie w piątek wyjazd na Owla 4 i godne reprezentowanie ZKP Oczywiście wcześniej fotorelacja z odbioru Zafirki z autodetalingu...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- rafant4011
- Zafiromaniak
napięty harmonogram, powodzeniaWojti pisze:Chłopaki te zdjęcia Zafirki są jeszcze bez powłoki ,sam przygotowany lakier Dziś dopiero powłoka nałożona schnie 12 h..jutro zrobię jakieś foto przy montazu z Flora elektryki ,po południu wraca do autodetalingu i w poniedziałek montaż spoilerów i pranie i czyszczenie środka w środę impregnacja i zabezpieczenie środka również środkami nanolex..Czwartek schniecie w piątek wyjazd na Owla 4 i godne reprezentowanie ZKP Oczywiście wcześniej fotorelacja z odbioru Zafirki z autodetalingu...
Jak z Owla nic nie przywieziesz to jadę tam z pasem szachida :al:
- Wojti
- Zafiromaniak
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Rafał na owla dużych nadziei sobie nie robię .Wiadomo ze auta rodzinne są na drugim trzecim planie Chciałbym pokazać auto ZKP ze tez można mieś i rodzinne i trochę sportowe
dzisiaj z Marcinem (Flora) spędzone 9 H prace z elektryką nie są łatwe a czas leci jak woda
zamontowane elektrycznie składane lusterka z modułem sterujacym (bez nakładek bo zostały w autodetalingu)
montaż podświetlenia nóg
cdn......
montaż projektorów nie był tez taki prosty ale sie udało
udało sie w między czasie zrobić porządek pod maska i podmalować co nie co
Powłoka juz skończona i utwardzona co sprawdzał palcami Marcin
Zwróciliście uwagę ze z odciskami palców Marcina widać odbicie jego Zośki
Wielkie dzięki dla Marcina za jego pomoc sam bym tego nie ogarnął
dzisiaj z Marcinem (Flora) spędzone 9 H prace z elektryką nie są łatwe a czas leci jak woda
zamontowane elektrycznie składane lusterka z modułem sterujacym (bez nakładek bo zostały w autodetalingu)
montaż podświetlenia nóg
cdn......
montaż projektorów nie był tez taki prosty ale sie udało
udało sie w między czasie zrobić porządek pod maska i podmalować co nie co
Powłoka juz skończona i utwardzona co sprawdzał palcami Marcin
Zwróciliście uwagę ze z odciskami palców Marcina widać odbicie jego Zośki
Wielkie dzięki dla Marcina za jego pomoc sam bym tego nie ogarnął
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 21:27 przez Wojti, łącznie zmieniany 2 razy.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Naprawdę kaaawał porządnej roboty, jestem pod wrażeniem jakim to auto sprawia na mnie, te auto widzę tylko na zdjęciach, a mega mi się podoba, ciekawe co to by było na żywo naprawdę szacun za chęci i pomysły
Zamiast tego hologramu opla powinien być napis Wojti lub na miejscu Marcina dałbym swoje zdjęcie na hologram, niech ludzie wiedzą, kto to robił
Zamiast tego hologramu opla powinien być napis Wojti lub na miejscu Marcina dałbym swoje zdjęcie na hologram, niech ludzie wiedzą, kto to robił
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 23:39 przez organista15, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Domyślam się o co chodziło, ale wyobraź sobie, że za każdym razem kiedy wysiadasz w nocy z samochodu widzisz moją podobiznę - ja wolę znaczek z napisem.organista15 pisze:Zamiast tego hologramu opla powinien być napis Wojti lub na miejscu Marcina dałbym swoje zdjęcie na hologram
Chyba, że chcesz chodzić po twarzy :>
Też myślałem, że światło jest zbyt skupione, ale na ciemnej "włochatej" wykładzinie ładnie się rozproszyło. Zdjęcia tego nie oddają, na moich widać trochę lepiej, ale generalnie w rzeczywistości wygląda bardzo dobrze.Rafoooo pisze:Wszystko ładnie, pięknie ..... ale podświetlenie nóg jest zbyt punktowe, światło powinno być czymś rozproszone
Działo się tyle, że zapomnieliśmy o robieniu zdjęć, ale kilka jest:
Po piątkowym paleniu elektroniki zaczęło się całkiem dobrze.
Projektory zamontowane bez problemów.
Z lusterkami było trochę zabawy, bo okazało się, że brakuje zasilania w panelu, a akurat skończyły się złączki i musiałem odzyskać jedną z mojego podświetlenia.
Przy montażu tapicerki pojawiły się pomysły na kolejne modyfikacje
Największa zadyma była w środku - od strony kierowcy wiązka drzwi zasłonięta była ogromnym złączem, a do tego nie ma tam miejsca na manewry.
Prawa strona wyglądała bardzo obiecująco: wszędzie dużo miejsca, tylko jedna prosta wiązka i wydawało się, że za chwilę będzie koniec, tylko oświetlenie nie chciało zgasnąć...
... po (chyba) godzinie mierzenia, cięcia, lutowania i badania przewodów wiązki okazało się, że ten wybrany na początku był właściwy, a problemem był niezatrzaśnięty zamek
Wojti poustawiał i przymocował światła, zrobiliśmy kilka fotek i już zbieraliśmy się do domu (siedziałem już w samochodzie i uruchamiałem silnik), a tu niespodzianka: brak reakcji u Wojtka na pedał gazu
Było po 17, a umawialiśmy się z rodzinami bliżej 14
Jak się okazało, przy składaniu wielkiego złącza przy nogach kierowcy delikatnie odgięły się dwa styki, co powodowało brak masy przy pedale gazu. Szybkie prostowanie, składanie i kasowanie błędów sprawiło, że samochód znów mógł przyspieszać.
Co ciekawe ominął nas deszcz :>
Ostatnio zmieniony 15 maja 2016, 15:25 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Wojtek .... bo naprawde nie wiem co wiecej mozna napisac
Wielki za to co robisz
Kiedys sobie moze kupie taka OPC
Wielki za to co robisz
Kiedys sobie moze kupie taka OPC
Ostatnio zmieniony 15 maja 2016, 15:40 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
- rafant4011
- Zafiromaniak