[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Uwielbiam LEGO
Teściu ostatnio był w garażu i jak to zobaczył to chwycił się za głowę i spytał jak ja to złoże...??
Odpowiedziałem, że postaram się w miarę szybko
Teściu ostatnio był w garażu i jak to zobaczył to chwycił się za głowę i spytał jak ja to złoże...??
Odpowiedziałem, że postaram się w miarę szybko
Ostatnio zmieniony 30 sie 2017, 22:32 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
Tłoki trafiły do fachury na dopasowanie ich do bloku i jak dobrze pójdzie to w poniedziałek odbiorę całość. Dodatkowo czoraj udało się znaleźć chwilę czasu żeby wstępnie poważyć elementy układu korbowo-tłokowego.
Zakupiłem wagę z dokładnością do 0.1g i przystąpiłem do ważenia:
Ku mojemu zdziwieniu komplety; korbowody z panewkami i śrubami mają między sobą różnice 0,1g tak więc sukces. Jeszcze dzisiaj zweryfikuje to na innej bardziej profesjonalniej wadze
Poza tym chciałem Wam pokazać Zośkę A o której kiedyś wspominałem u siebie w garażu.
Jak dla jest to mistrzostwo świata Pierwsza ZA w PL na powietrzu
Felgi które posiadam pochodzą właśnie z tej Zafiry. Jednak zastanawiam się nad kolejną zamianą. Muszę zrobić przymiarkę tych Vossen-ów, a są one oryginalne.
Zakupiłem wagę z dokładnością do 0.1g i przystąpiłem do ważenia:
Ku mojemu zdziwieniu komplety; korbowody z panewkami i śrubami mają między sobą różnice 0,1g tak więc sukces. Jeszcze dzisiaj zweryfikuje to na innej bardziej profesjonalniej wadze
Poza tym chciałem Wam pokazać Zośkę A o której kiedyś wspominałem u siebie w garażu.
Jak dla jest to mistrzostwo świata Pierwsza ZA w PL na powietrzu
Felgi które posiadam pochodzą właśnie z tej Zafiry. Jednak zastanawiam się nad kolejną zamianą. Muszę zrobić przymiarkę tych Vossen-ów, a są one oryginalne.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
Tak jest. W chwili obecnej jest wystawiona. Ale znam to auto i gdybym nie miał swojej to na pewno bym ja kupił. Bo warto
EDIT...
Dzisiaj pomierzyłem i po przymierzałem uszczelniacze. Troszkę tego posiadam tak więc było w czym wybierać:
1. Uszcz. tuningowy z talerzykiem z UK Victor Reinz
2. Uszcz. z ASO SKF
3. Uszcz. z IC Erling
4. Uszcz. Supertech ssący
5. Uszcz. Supertech wydechowy
6. Uszcz. z IC Erling z nalotem ok 3000 km. Brak zużycia Do tego siedział tak ciasno że ledwo go zerwałem z prowadnicy.
Wychodzi że Erling siedzi najciaśniej ze wszystkich na zaworze i jest najtańszy 1.16 za szt, ten z UK na pewno się nie zsunie, a supertech jest wykonany z lepszego materiału niż pozostałe. Co założyć...
Tak leży ten z tależykiem.
EDIT...
Dzisiaj pomierzyłem i po przymierzałem uszczelniacze. Troszkę tego posiadam tak więc było w czym wybierać:
1. Uszcz. tuningowy z talerzykiem z UK Victor Reinz
2. Uszcz. z ASO SKF
3. Uszcz. z IC Erling
4. Uszcz. Supertech ssący
5. Uszcz. Supertech wydechowy
6. Uszcz. z IC Erling z nalotem ok 3000 km. Brak zużycia Do tego siedział tak ciasno że ledwo go zerwałem z prowadnicy.
Wychodzi że Erling siedzi najciaśniej ze wszystkich na zaworze i jest najtańszy 1.16 za szt, ten z UK na pewno się nie zsunie, a supertech jest wykonany z lepszego materiału niż pozostałe. Co założyć...
Tak leży ten z tależykiem.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2017, 14:09 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.