[B] - piotrek413 - 1.9 CDTI, 150KM, 2005

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Piotrek413

[B] - piotrek413 - 1.9 CDTI, 150KM, 2005

#1 Post autor: Piotrek413 »

Witam wszystkich. Posiadam Zafirę 1.9 CDTI 150km. Zakupiłem ją w Lipcu z przebiegiem 132000km i raczej jest on realny. Została sprowadzona z Francji gdzie jeździła jako samochód firmowy w kompleksie hotelowym. Przejechałem już nią ponad 10tys km i zero problemów. Na szczęście nie posiada DPFa. Średnio spala mi 6.5l/100km z przyczepką około 7.2l/100km. Kupując szukałem OPC line ale ciężko znaleźć coś w przyzwoitej cenie. Proszę o opinię mojego samochodziku :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 21:33 przez Piotrek413, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#2 Post autor: rzadki »

widzę, że długo czekałeś z pochwaleniem się auta :) kolejna ZB na forum, to się chwali ;) polecam dokupić chociaż naklejkę klubową, żeby być rozpoznawalnym wśród swoich :) i tradycyjnie: "miliona kilometrów" :mrgreen:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#3 Post autor: Lorry »

Ładna sztuka, no i trafiła sie perełka bez DPFa, czego zapewne zadrości sporo posiadaczy ZB z dieslem.

Bezawaryjności i szerokości

Piotrek413

#4 Post autor: Piotrek413 »

Przez pewien czas nie chwaliłem się nią gdyż chciałem się jej pozbyć. Dojrzałem się że nic nie napisałem o wyposażeniu więc dodaje. Jest to wersja COSMO posiada: 4x szyby, climatronic, 4 poduszki powietrzne + 2 kurtyny, nawigację, pół skórzaną tapicerkę, sensor deszczu i zmierzchu, światła przeciwmgielne i podstawowe bajery :) Szkoda że nie ma Panoramicznego dachu i xenonów. Trafiła się okazja i w komisie sporo dali mi za poprzednie auto więc czemu nie brać :D

M@rio

#5 Post autor: M@rio »

Super bryczka
Piotrek413 pisze: chciałem się jej pozbyć.
no co ty

Piotrek413

#6 Post autor: Piotrek413 »

Miałem chęć ją sprzedać przez pierwszy miesiąc bo słabo paliła. Wymieniłem świece i po problemie. A najbardziej mi się spodobała gdy wiozłem 4 osoby i załadowaną pakę i było czuć że jedzie (wszystkie golfy tuning wąchały dym) :lol:

boogoo

#7 Post autor: boogoo »

Gitttt auto,szerokości życzę. :D

lapm

#8 Post autor: lapm »

Fajna :)

Piotrek413 pisze:Miałem chęć ją sprzedać przez pierwszy miesiąc bo słabo paliła. Wymieniłem świece i po problemie. :lol:
A czy był jakiś błąd jak problem był ze świecami?

Piotrek413

#9 Post autor: Piotrek413 »

Tak. Usterka w układzie świec żarowych czy jakoś tak. Wyświetlił się samochód z kluczem i sprawdziłem domowym sposobem.

Awatar użytkownika
Ramirez
Mieszkaniec
Model:

#10 Post autor: Ramirez »

Piotrek413 pisze:wszystkie golfy tuning wąchały dym :lol:
No nie dziwie się przy 150KM ;) . Gratuluje autka i miliona kilometrów życzę ;)

Michallot

#11 Post autor: Michallot »

Oto czego brakuje wersji A , pięknej deski rozdzielczej

Anony Mous

#12 Post autor: Anony Mous »

Piękna zośka :) felgi 16stki czy 17stki ??

Piotrek413

#13 Post autor: Piotrek413 »

16 ale planowałem założyć na nie zimówki a na lato 17 lub 18 zakupić ale niestety zima zawitała i trzeba było szybko koła zmienić więc kupiłem stalówki z oponami.

[ Dodano: Nie Lis 28, 2010 22:35 ]
Wszyscy robią małą aktualizację w swojej galerii więc postanowiłem zrobić tak samo :)
Obrazek
Obrazek
Próbowałem uchwycić piękno mojej okolicy :) Jak kupie kołpaki to zrobię ładniejszą sesję :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No to czas na inny kolor :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za to ze się ubrudziła nie wpuściłem jej na podwórko :P :mrgreen:

Od poprzedniego wpisu nic się prawie nie zmieniło :) Oprócz przebiegu który teraz wynosi grubo ponad 155tys :)

tico0

#14 Post autor: tico0 »

Fajne felgi kiedyś takie sobie kupię.... ;)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#15 Post autor: MieHor »

Wg mnie te felgi (QL6) są najładniejsze spośród wszystkich montowanych w naszych ZB, podobają mi się też 10 szprychowe (QL5)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”