[B] Tygrysek3005 - Zafira B 2007r 1.9 cdti 120km
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
[B] Tygrysek3005 - Zafira B 2007r 1.9 cdti 120km
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Nazywam się Rene, w Polsce mieszkam od 1991 roku. Zafirkę kupiłem w lutym bieżącego roku jako samochód „poflotowy” z firmy w której pracuję. Samochód wyprodukowany w 2007 roku, sprowadzony z Belgii w 2009 roku z przebiegiem 92 tysiące kilometrów. Od tej pory użytkowany jako samochód służbowy przez mojego Dyrektora. Samochód kupiłem z przebiegiem 239 tysięcy kilometrów. Serwisowany do samego końca w ASO Opla w Kielcach. Do tej pory w ciągu dwóch miesięcy użytkowania wymieniłem kompletny rozrząd wraz z rolkami i paskiem od klimatyzacji, filtr paliwa Mann, olej Liqui Moly Top Tec 4600 5W30 wraz z filtrem Mann, nowy termostat Wahler, wycieraczki Bosch Aero Twin, spryskiwacze od Insigni. W planach w najbliższym czasie to wymiana oleju w skrzyni biegów na Miller Oils Trx Synth 75W-80 GL5. Z dodatkowego wyposażenia można zwrócić uwagę na tempomat, klimatronik, czujnik zmierzchu, czujnik deszczu, tapicerka w pół skórze.
Poniżej malutka prezentacja mojego autka. Na samochodzie tymczasowo założone zostały felgi z mojego drugiego auta którego jedno zdjęcie zamieszczam. W chwili obecnej na Zafirę wróciły oryginalne 16. Kilka zdjęć samochodu mytego na myjniach automatycznych, ku przestrodze, bo z czarnego metalica został tylko czarny mat
Polerka w ruch i jakoś to zaczyna wyglądać.
Prezentacja całego auta.
Obiecana fotka drugiego autka
W planach na ten rok:
-dzisiaj kupiony filtr kabinowy i preparat do odgrzybiania klimatyzacji,
-na pewno felgi 18 cali plus nowe opony 225/40/18,
-malowanie maski ze względu na dużą liczbę odprysków,
-program na 140-150 koni,
-jak budżet pozwoli grill ze zderzakiem przednim od wersji OPC,
Nazywam się Rene, w Polsce mieszkam od 1991 roku. Zafirkę kupiłem w lutym bieżącego roku jako samochód „poflotowy” z firmy w której pracuję. Samochód wyprodukowany w 2007 roku, sprowadzony z Belgii w 2009 roku z przebiegiem 92 tysiące kilometrów. Od tej pory użytkowany jako samochód służbowy przez mojego Dyrektora. Samochód kupiłem z przebiegiem 239 tysięcy kilometrów. Serwisowany do samego końca w ASO Opla w Kielcach. Do tej pory w ciągu dwóch miesięcy użytkowania wymieniłem kompletny rozrząd wraz z rolkami i paskiem od klimatyzacji, filtr paliwa Mann, olej Liqui Moly Top Tec 4600 5W30 wraz z filtrem Mann, nowy termostat Wahler, wycieraczki Bosch Aero Twin, spryskiwacze od Insigni. W planach w najbliższym czasie to wymiana oleju w skrzyni biegów na Miller Oils Trx Synth 75W-80 GL5. Z dodatkowego wyposażenia można zwrócić uwagę na tempomat, klimatronik, czujnik zmierzchu, czujnik deszczu, tapicerka w pół skórze.
Poniżej malutka prezentacja mojego autka. Na samochodzie tymczasowo założone zostały felgi z mojego drugiego auta którego jedno zdjęcie zamieszczam. W chwili obecnej na Zafirę wróciły oryginalne 16. Kilka zdjęć samochodu mytego na myjniach automatycznych, ku przestrodze, bo z czarnego metalica został tylko czarny mat
Polerka w ruch i jakoś to zaczyna wyglądać.
Prezentacja całego auta.
Obiecana fotka drugiego autka
W planach na ten rok:
-dzisiaj kupiony filtr kabinowy i preparat do odgrzybiania klimatyzacji,
-na pewno felgi 18 cali plus nowe opony 225/40/18,
-malowanie maski ze względu na dużą liczbę odprysków,
-program na 140-150 koni,
-jak budżet pozwoli grill ze zderzakiem przednim od wersji OPC,
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2015, 13:56 przez Tygrysek3005, łącznie zmieniany 3 razy.
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
Tak to czysta Astra Coupe Bertone. Po 7 latach użytkowania jak na nią patrzę to czuję się jakbym kupił ją wczorajmiodzik pisze:A ta żółta Aśka też niczego sobie
To czysta Bertonka? Bo na taką trochę mi wygląda
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2015, 15:21 przez Tygrysek3005, łącznie zmieniany 2 razy.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Mam kolegę, który kupił niebieską Bertonkę zaraz jak one weszły do produkcji. Czyli dość dawno temu. Ona do dzisiaj jeździ u niego w rodzinie i powiem, że gdybym miał okazję ją wciągnąć to pewnie bym to zrobił
Choćby dla samego siebie
(i plus dziesięć do lansu )
Choćby dla samego siebie
(i plus dziesięć do lansu )
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
Korzystając z ładnej pogody i chęci pomocy mojego kochanego urwisa ogarnęliśmy trochę autko
Pianownica w ruch i zaczynamy:
W międzyczasie ogarnęliśmy trochę silnik, bo tam jeszcze mnie nie było co widać przed i po :>
Zośka ogarnięta, na auto wróciły felgi 16. Jak widać założone już ramki klubowe (przednia dość ciasno weszła we wnękę w zderzaku).
Pianownica w ruch i zaczynamy:
W międzyczasie ogarnęliśmy trochę silnik, bo tam jeszcze mnie nie było co widać przed i po :>
Zośka ogarnięta, na auto wróciły felgi 16. Jak widać założone już ramki klubowe (przednia dość ciasno weszła we wnękę w zderzaku).
Ostatnio zmieniony 02 maja 2015, 15:55 przez Tygrysek3005, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model: