[B] - paweldm 2.0 Turbo
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
[B] - paweldm 2.0 Turbo
W końcu postanowiłam podzielić się jak prezentuje się moja zafirka.
Wprowadzone zmiany: dywaniki gumowe, wymiana głośników w przednich drzwiach na 3 omowe blaupunkta.
Planowane modyfikacje:
- audio: wymiana głośników w drzwiach tylnych, wytłumienie wszystkich drzwi, dołożenie wzmacniacza i ewentualni sub.
- dołożenie dokładki przedniego zderzaka i lotki bagażnika,
- drobne zmiany w dolocie,
- montaż podświetlenia na nogi,
- ze względu na dzieci, być może zdecyduję sią na stoliki.
Wprowadzone zmiany: dywaniki gumowe, wymiana głośników w przednich drzwiach na 3 omowe blaupunkta.
Planowane modyfikacje:
- audio: wymiana głośników w drzwiach tylnych, wytłumienie wszystkich drzwi, dołożenie wzmacniacza i ewentualni sub.
- dołożenie dokładki przedniego zderzaka i lotki bagażnika,
- drobne zmiany w dolocie,
- montaż podświetlenia na nogi,
- ze względu na dzieci, być może zdecyduję sią na stoliki.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017, 10:48 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Śliczna MORDA
bezawaryjności
edit; ciekawa konfiguracja - spryski i zwykła lampa
bezawaryjności
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 17:18 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
No zmobilizowałem Cię do pokazania autka
...Ładne autko... no i moje felusie
Milena km i bezawaryjności
...Ładne autko... no i moje felusie
Milena km i bezawaryjności
... raczej zwykła lampa i zaślepki w zderzaku. Spotkałem się z czymś takim przy Astrze H. Też byłem przekonany że są spryski przy zwykłych lampach .... okazało się że tylko zaślepki w zderzaku..... co nie oznacza że nie można dołożyćrafant4011 pisze:Śliczna MORDA
bezawaryjności
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- paweldm
- Zafiromaniak
Spryskiwacze są w zderzakach i działają. Zapomniałem o jeszcze jednej już zrealizowanej modyfikacji - wymieniłem spryskiwacze szyb na mgłowe.
Gdyby nie kolega Rafoooo nie wiem czy zdecydowałbym się na przedstawieniem mojej kolejnej zoski. (teściowa - Zofia i moje śp. babcie).
Gdyby nie kolega Rafoooo nie wiem czy zdecydowałbym się na przedstawieniem mojej kolejnej zoski. (teściowa - Zofia i moje śp. babcie).
Ostatnio zmieniony 16 sty 2016, 11:17 przez paweldm, łącznie zmieniany 3 razy.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
....... podobno od nadmiaru Zosi głowa nie boli ...........
...... spryskiwacze lamp od nowości były zamontowane jest zapisek w Vin'ie o tym? ....... CE4 = SPRYSKIWACZ REFLEKTORA ............. czy ktoś dokładał? Bo chyba faktycznie mało spotykana modyfikacja............. by do zwykłych lamp były spryski
............ a mgłowe jak się sprawują? ile Ci zeszło z wymianą? bo też nad tym myślałem
...... spryskiwacze lamp od nowości były zamontowane jest zapisek w Vin'ie o tym? ....... CE4 = SPRYSKIWACZ REFLEKTORA ............. czy ktoś dokładał? Bo chyba faktycznie mało spotykana modyfikacja............. by do zwykłych lamp były spryski
............ a mgłowe jak się sprawują? ile Ci zeszło z wymianą? bo też nad tym myślałem
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- paweldm
- Zafiromaniak
Fabrycznie były, przynajmniej tak wynika z rozkodowania vin-u.
Spryskiwacze mgłowe sprawują się bardzo dobrze, nie wymagały regulacji. Montaż jest prostszy niż się spodziewałem. Nie trzeba demontować ramion wycieraczek. kratka w podszybiu jest dwuczęściowa. Wystarczy zdemontować jej część od strony silnika, w której zamontowane są spryskiwacze. Ze względu na porę roku, zatrzaski spryskiwaczy podgrzałem lekko opalarką, by nie popękały. Czas roboty ok 15 min.
Spryskiwacze mgłowe sprawują się bardzo dobrze, nie wymagały regulacji. Montaż jest prostszy niż się spodziewałem. Nie trzeba demontować ramion wycieraczek. kratka w podszybiu jest dwuczęściowa. Wystarczy zdemontować jej część od strony silnika, w której zamontowane są spryskiwacze. Ze względu na porę roku, zatrzaski spryskiwaczy podgrzałem lekko opalarką, by nie popękały. Czas roboty ok 15 min.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Ładna sztuka
Co do wzmacniacza i suba możesz spojrzeć do mojego garażu-polecam taki lub podobny zestawik skonfigurowany na zamówienie,czysty dźwięk i odpowiedni bass bez zbytecznego łubudubu
Co do wzmacniacza i suba możesz spojrzeć do mojego garażu-polecam taki lub podobny zestawik skonfigurowany na zamówienie,czysty dźwięk i odpowiedni bass bez zbytecznego łubudubu