[B] - Bartek358 - Zafira B - 1.8 2006r.
-
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
[B] - Bartek358 - Zafira B - 1.8 2006r.
Witam wszystkich ,przedstawiam wam moje nowe autko Zafirę z silnikiem Z18XER kolejny Opel w rodzinie po Astrze H. Auto sprowadziłem sam z Niemiec na początku października tego roku Rok produkcji 2006 ale pierwsza rejestracja w DE -2007.
Zafira dostała nowy olej i filtry.Obecny przebieg 141.700km.
Zafira dostała nowy olej i filtry.Obecny przebieg 141.700km.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2016, 16:41 przez Bartek358, łącznie zmieniany 3 razy.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Zadowolenia z zośki
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Powodozonka: ) niech smiga, mam u siebie podobny przebieg to silnik chodzi jak nowka: )
Jakieś plany co do Zosi ?
Aaa zajrzyj do rozrządu i KFZR bo jeśli był 1 właściciel od nowości to mógł się zastosować do zaleceń ASO i siedzi tam rozrząd od nowości
Aaa zajrzyj do rozrządu i KFZR bo jeśli był 1 właściciel od nowości to mógł się zastosować do zaleceń ASO i siedzi tam rozrząd od nowości
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zafirka miała 2 właścicieli w De. Jest naklejka że rozrząd wymieniany przy 90.000 więc już czas na wymianę. Co do kół to cisza , silnik pracuje dobrze. Jedyny problem na tę chwilę to chyba padający termostat bo słabo grzeje w środku(nie wiem jaka jest temp.silnika bo trochę inny jest wyświetlacz niż w astrze i nie kminie tego ). Miałem już tak samo w Astrze H i tam jest ten sam termostatCrazy pisze:Powodozonka: ) niech smiga, mam u siebie podobny przebieg to silnik chodzi jak nowka: )
Muszę też kupić oryginalne kołpaki na felgi stalowe w jakiejś normalnej cenie
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
No niestety termostat to nie tania sprawa np.Wahler to około 300zl a XERy ponoć trzymają temp okolo 110st, jeśli ktoś może niech potwierdzi tą temp przy okazji
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne