[B] - p2p3 - 1,9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, manual, panorama
[B] - p2p3 - 1,9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, manual, panorama
Witam, import "Italy"
2006, 174 000km
wersja COSMO
podłokietnik
1,9 DTH 150KM "z chwastem"
czarna "półskóra"
klima auto
CD30 mp3
przycisk SPORT
18' 40/225 lato (teraz zimówki na alu z używki po 150pln 16' 55/215)
panorama
otwierana i odpalana bez kluczyka (super patent, szkoda że się sama nie zamyka)
fotel kierowcy regulowany w 6 kier
system FLEX organizer
..dołożyłem chlapacze oryginalne (salon opla - 88pln przód i 90pln tył)... wiem, wiem... trochę psują wygląd, ale przynajmniej po umyciu mam drzwi czyste (czekam na asfalt na drodze dojazdowej do domu)...
Super autko, choć na 3 dzień wysypał mi się rozrusznik (dioda prostownicza) - wymiana 90pln + 160pln robocizna (cała operacja wymiany 5godzin!), ale się nie zniechęcam... jeździ się super! Już się z Zofią polubiliśmy.
2006, 174 000km
wersja COSMO
podłokietnik
1,9 DTH 150KM "z chwastem"
czarna "półskóra"
klima auto
CD30 mp3
przycisk SPORT
18' 40/225 lato (teraz zimówki na alu z używki po 150pln 16' 55/215)
panorama
otwierana i odpalana bez kluczyka (super patent, szkoda że się sama nie zamyka)
fotel kierowcy regulowany w 6 kier
system FLEX organizer
..dołożyłem chlapacze oryginalne (salon opla - 88pln przód i 90pln tył)... wiem, wiem... trochę psują wygląd, ale przynajmniej po umyciu mam drzwi czyste (czekam na asfalt na drodze dojazdowej do domu)...
Super autko, choć na 3 dzień wysypał mi się rozrusznik (dioda prostownicza) - wymiana 90pln + 160pln robocizna (cała operacja wymiany 5godzin!), ale się nie zniechęcam... jeździ się super! Już się z Zofią polubiliśmy.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 21:36 przez p2p3, łącznie zmieniany 1 raz.
Fura robi wrażenie niesamowite...gratulację...
jak sie jeździ na tych 18? Da radę na tych naszych drogach? Nie boisz sie, że zaraz wytłuczesz zawieszenie?
jak sie jeździ na tych 18? Da radę na tych naszych drogach? Nie boisz sie, że zaraz wytłuczesz zawieszenie?
tu się zgodzę....auto traci chyba cały urok...jak wolę mieć brudną furęp2p3 pisze:..dołożyłem chlapacze oryginalne (salon opla - 88pln przód i 90pln tył)... wiem, wiem... trochę psują wygląd,
Na razie nie mam aktualnych zdjęć - te są z pierwszego dnia. Sorki, ale trochę brudna - walczę z miastem o asfalt na drodze dojazdowej.
Co do jazdy na kołach 18 to ciężko mi się wypowiadać, bo jeździłem na nich tylko 3 dni - fakt, trzeba uważać na dziury i z komfortem mają mało wspólnego, ale za to trzymają się drogi niesamowicie... no i ten wygląd!
Założyłem zimówki na felgach 16 i jest znacząca różnica w komforcie jazdy, choć i tak, zafira jest dość "precyzyjna" jeśli chodzi o doznania za kierownicą - dobrze czuć drogę - nie "pływa" się nią jak osobówkami z klasy wyższej (np. nissan primera).
Aha, no i na dzień dobry mam problem z nie dającym się zamknąć schowkiem przed pasażerem. Dokładniej mówiąc, to zamyka się ale trzeba dać mu ze 2 minuty żeby bolce blokujące wróciły na tyle, żeby utrzymać go w pozycji zamkniętej. No ale dzięki temu forum, już wiem, "że nie jestem sam" i wiem jak sobie z tym problemem poradzić.
Uploaded with ImageShack.us
Co do jazdy na kołach 18 to ciężko mi się wypowiadać, bo jeździłem na nich tylko 3 dni - fakt, trzeba uważać na dziury i z komfortem mają mało wspólnego, ale za to trzymają się drogi niesamowicie... no i ten wygląd!
Założyłem zimówki na felgach 16 i jest znacząca różnica w komforcie jazdy, choć i tak, zafira jest dość "precyzyjna" jeśli chodzi o doznania za kierownicą - dobrze czuć drogę - nie "pływa" się nią jak osobówkami z klasy wyższej (np. nissan primera).
Aha, no i na dzień dobry mam problem z nie dającym się zamknąć schowkiem przed pasażerem. Dokładniej mówiąc, to zamyka się ale trzeba dać mu ze 2 minuty żeby bolce blokujące wróciły na tyle, żeby utrzymać go w pozycji zamkniętej. No ale dzięki temu forum, już wiem, "że nie jestem sam" i wiem jak sobie z tym problemem poradzić.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 09:29 przez p2p3, łącznie zmieniany 1 raz.
A dziękuję, dziękuję. Co do fotek, to jak kolega dobrze się zorientował Nikon D300s z obiektywem szerokokątnym Sigma 10-20mm. Wracając do kółek, to na 18-tkach koleiny dają się we znaki no i podobno bardzo podatne na aquaplaning - nie wiem, nie testowałem - przyjdzie sezon to zdam relację - mój model miał fabrycznie te koła. Jak przeglądałem katalog, to Opel przewidział jeszcze do wyboru jeden wzór felg 19"!!!
Mam podobną Zośkę . Czarna , srebrne wstawki. Alu tylko 16.(Superowe chyba od wersji OPC) Kluczyki zbliżeniowe i Sport. Masz w swoich kluczykach plastikowe ?p2p3 pisze:A dziękuję, dziękuję. Co do fotek, to jak kolega dobrze się zorientował Nikon D300s z obiektywem szerokokątnym Sigma 10-20mm. Wracając do kółek, to na 18-tkach koleiny dają się we znaki no i podobno bardzo podatne na aquaplaning - nie wiem, nie testowałem - przyjdzie sezon to zdam relację - mój model miał fabrycznie te koła. Jak przegląda łem katalog, to Opel przewidział jeszcze do wyboru jeden wzór felg 19"!!!