[B] - p2p3 - 1,9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, manual, panorama

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
p2p3

[B] - p2p3 - 1,9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, manual, panorama

#1 Post autor: p2p3 »

Witam, import "Italy"
2006, 174 000km
wersja COSMO
podłokietnik
1,9 DTH 150KM "z chwastem" :(
czarna "półskóra"
klima auto
CD30 mp3
przycisk SPORT
18' 40/225 lato (teraz zimówki na alu z używki po 150pln 16' 55/215)
panorama
otwierana i odpalana bez kluczyka (super patent, szkoda że się sama nie zamyka)
fotel kierowcy regulowany w 6 kier
system FLEX organizer

..dołożyłem chlapacze oryginalne (salon opla - 88pln przód i 90pln tył)... wiem, wiem... trochę psują wygląd, ale przynajmniej po umyciu mam drzwi czyste (czekam na asfalt na drodze dojazdowej do domu)...

Super autko, choć na 3 dzień wysypał mi się rozrusznik (dioda prostownicza) - wymiana 90pln + 160pln robocizna (cała operacja wymiany 5godzin!), ale się nie zniechęcam... jeździ się super! Już się z Zofią polubiliśmy.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 21:36 przez p2p3, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Kolego p2p3 jeśli możesz zaprezentuj nam fotki bo z opisu widać że ciekawie wypasiona. Pozdrawiam

Anony Mous

#3 Post autor: Anony Mous »

Fura robi wrażenie niesamowite...gratulację...

jak sie jeździ na tych 18? Da radę na tych naszych drogach? Nie boisz sie, że zaraz wytłuczesz zawieszenie?
p2p3 pisze:..dołożyłem chlapacze oryginalne (salon opla - 88pln przód i 90pln tył)... wiem, wiem... trochę psują wygląd,
tu się zgodzę....auto traci chyba cały urok...jak wolę mieć brudną furę :)

kandi

#4 Post autor: kandi »

Niezła bryka :lol: Bezawaryjności i miliona kilometrów.

Michallot

#5 Post autor: Michallot »

Piękna panacotta .

lordwoj
Debiutant
Model:

#6 Post autor: lordwoj »

kaliope pisze: jak sie jeździ na tych 18? Da radę na tych naszych drogach? Nie boisz sie, że zaraz wytłuczesz zawieszenie?
Ja mam 18 tak jak kolega i daje rade :) A jaki wygląd auta. Prezentuje sie o niebo lepiej niż na 16 :)

p2p3

#7 Post autor: p2p3 »

Na razie nie mam aktualnych zdjęć - te są z pierwszego dnia. Sorki, ale trochę brudna - walczę z miastem o asfalt na drodze dojazdowej.

Co do jazdy na kołach 18 to ciężko mi się wypowiadać, bo jeździłem na nich tylko 3 dni - fakt, trzeba uważać na dziury i z komfortem mają mało wspólnego, ale za to trzymają się drogi niesamowicie... no i ten wygląd!

Założyłem zimówki na felgach 16 i jest znacząca różnica w komforcie jazdy, choć i tak, zafira jest dość "precyzyjna" jeśli chodzi o doznania za kierownicą - dobrze czuć drogę - nie "pływa" się nią jak osobówkami z klasy wyższej (np. nissan primera).

Aha, no i na dzień dobry mam problem z nie dającym się zamknąć schowkiem przed pasażerem. Dokładniej mówiąc, to zamyka się ale trzeba dać mu ze 2 minuty żeby bolce blokujące wróciły na tyle, żeby utrzymać go w pozycji zamkniętej. No ale dzięki temu forum, już wiem, "że nie jestem sam" i wiem jak sobie z tym problemem poradzić.

Obrazek
Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 09:29 przez p2p3, łącznie zmieniany 1 raz.

Vegamonter

#8 Post autor: Vegamonter »

Dostojna ta twoja Dama. :D
Bezawaryjności :)

el_guapo

#9 Post autor: el_guapo »

p2p3 pisze:Na razie nie mam aktualnych zdjęć
Wy tu gadu gadu o aucie a ja się zapytowywuję jakim obiektywem trzaskane te fotki?

Przemcio

#10 Post autor: Przemcio »

Na tych felgach wygląda zaje......fajnie . Zazdroszczę :P Felg ;)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#11 Post autor: MieHor »

el_guapo, jak otworzysz zdjęcie możesz to odczytać: w tym przypadku aparatem NIKON CORPORATION NIKON D300S 14.0 mm (35 mm equivalent: 21.0 mm) f/7.1)

tomkey

#12 Post autor: tomkey »

Fajny kolorek , fele wyglądają super !!! Kurde chyba na lato też sobie sprawie 18 " :mrgreen: Opony i tak muszę kupić nowe to może o numer większe .
Witaj następna panoramo !!! ;)
Bezawaryjności Życzę !!!!
T.

SH'Raku

#13 Post autor: SH'Raku »

:piwo: za fotke FOTO REWELACJA

p2p3

#14 Post autor: p2p3 »

A dziękuję, dziękuję. Co do fotek, to jak kolega dobrze się zorientował Nikon D300s z obiektywem szerokokątnym Sigma 10-20mm. Wracając do kółek, to na 18-tkach koleiny dają się we znaki no i podobno bardzo podatne na aquaplaning - nie wiem, nie testowałem - przyjdzie sezon to zdam relację - mój model miał fabrycznie te koła. Jak przeglądałem katalog, to Opel przewidział jeszcze do wyboru jeden wzór felg 19"!!!

Mundurowy

#15 Post autor: Mundurowy »

p2p3 pisze:A dziękuję, dziękuję. Co do fotek, to jak kolega dobrze się zorientował Nikon D300s z obiektywem szerokokątnym Sigma 10-20mm. Wracając do kółek, to na 18-tkach koleiny dają się we znaki no i podobno bardzo podatne na aquaplaning - nie wiem, nie testowałem - przyjdzie sezon to zdam relację - mój model miał fabrycznie te koła. Jak przegląda :driver: łem katalog, to Opel przewidział jeszcze do wyboru jeden wzór felg 19"!!!
Mam podobną Zośkę . Czarna , srebrne wstawki. Alu tylko 16.(Superowe chyba od wersji OPC) Kluczyki zbliżeniowe i Sport. Masz w swoich kluczykach plastikowe ? :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”