[B] - MrMichu77 - 1.9 CDTI Cosmo, 2008

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
MrMichu77

[B] - MrMichu77 - 1.9 CDTI Cosmo, 2008

#1 Post autor: MrMichu77 »

Cześć,
Po dwóch miesiącach jeżdżenia dojrzałem do przedstawienia mojej pierwszej Zafiry. Kupiona za Odrą od pierwszego właściciela - chyba podobnie zakochanego w niej jak ja,bo kupił jej zimowe buty 17". Zobaczymy jak przetrwają zimę na polskich drogach.
Z dodatkowych atutów:
- szklany dach
- Webasto
- w pełni skórzana tapicerka
i wiele innych.

Pozdrawiam forumowiczów

Michał

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Witamy, OK, ale jakieś foty by się przydały :>
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

zbyszekm80

#3 Post autor: zbyszekm80 »

czekamy na zdjęcia :lol:

darkp1

#4 Post autor: darkp1 »

Oraz oczekuj spota Toruńskiego, podejrzewam że coś się zorganizuje w niedługim czasie :piwo:

MrMichu77

#5 Post autor: MrMichu77 »

O dziękuję. Bardzo chętnie wezmę udział. Wybaczcie na razie opóźnienie ze zdjęciami, ale junior się urodził. A przy pierwszym dziecku na razie jest w domu lekkie zamieszanie i trudno dokończyć rozpoczętą sprawę :)

[ Dodano: Nie Lis 13, 2011 10:36 ]
Oto kilka fotek :

Obrazek Obrazek[/img] Obrazek Obrazek

darkp1

#6 Post autor: darkp1 »

A no i polecam oczywiście oznakowania klubowe - naklejki, ramki, co byśmy Cię rozpoznali na mieście ;)

Piotrek413

#7 Post autor: Piotrek413 »

Fajna, wszystko mająca fura ;)
Tylko gdzie xenony? :/
Patrząc na deskę nie brakuję tam żadnego przycisku, czyli full wypas bez xenonów :(

MrMichu77

#8 Post autor: MrMichu77 »

Dzięki za ciepłe słowa.
Zgadza się - wszystko poza ksenonami.
Akurat dla mnie brak ksenonów jest zaletą. Mam pejoratywne wspomnienia z Audi A6 - gdzie ksenony świeciły marnie. Osobiście wolę włożyć jaśniejsze H1 czy H7 i cieszyć się jasnością

Piotrek413

#9 Post autor: Piotrek413 »

Nie wiem jak bi xenony w Oplu ale w VW są dla mnie bombowe. Jak przesiadam się w nocy z Passata do mojej Zafiry to czegoś mi zawsze brakuję :(

Sam sprowadzałeś?

kubik_CDTi

#10 Post autor: kubik_CDTi »

Piotrek413 pisze:Nie wiem jak bi xenony w Oplu ale w VW są dla mnie bombowe. Jak przesiadam się w nocy z Passata do mojej Zafiry to czegoś mi zawsze brakuję :(

Sam sprowadzałeś?
Są bombowe i nawet skręcają :lol:

zbyszekm80

#11 Post autor: zbyszekm80 »

kubik_CDTi pisze:
Piotrek413 pisze:Nie wiem jak bi xenony w Oplu ale w VW są dla mnie bombowe. Jak przesiadam się w nocy z Passata do mojej Zafiry to czegoś mi zawsze brakuję :(

Sam sprowadzałeś?
Są bombowe i nawet skręcają :lol:
potwierdzam .

MrMichu77

#12 Post autor: MrMichu77 »

Mi się wydaje, że to raczej kwestia indywidualnego odbierania barw. Ksenony dają zimne światło, a halogeny ciepłe. Ja wolę to drugie, w domu też wybieram żarówki o ciepłej barwie.

Pozdrawiam
Michał

darkp1

#13 Post autor: darkp1 »

Wiadomo że ciepła barwa światła jest przyjemniejsza dla oka, ale w przypadku ksenonów, tak jak koledzy piszą, w nocy widoczność jest nieporównywalnie lepsza ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”