Buluś - Zafira C 1.4T Innovation Bulusia
-
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira 1.4T Insignia 1.6T Insignia 2.8
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Składane lusterka ogarnięte Oba chodzą Musiałem uzupełnić wiązkę deski o 2 kable i przy okazji wypucowana i wyozonowana klimka
a tu zdjęcie z moją Insignią
na przyszły tydzień zaplanowane mam:
- wymianę paska PK z napinaczem i rolką
- wymianę tarcz i klocków z tyłu + płyn hamulcowy Ferrodo
- wymiana wężyka odgazowania (zapobiegawczo)
- wymiana oleju w skrzyni
- zbieżność
a tu zdjęcie z moją Insignią
na przyszły tydzień zaplanowane mam:
- wymianę paska PK z napinaczem i rolką
- wymianę tarcz i klocków z tyłu + płyn hamulcowy Ferrodo
- wymiana wężyka odgazowania (zapobiegawczo)
- wymiana oleju w skrzyni
- zbieżność
- krzysiek0215
- Debiutant
- Imię: Krzysiek
- Auto: Opel Zafira c Cosmo
- Model: Zc
- Oznaczenie silnika: Z14NET
Ładny zestawik, ja niestety musiałem swoją insignie sprzedać choć z wielkim bólem bo miała super wyposażenie nie psuła się ale żona nie chciała dla siebie samochodu kombi choć nieraz kierowała. Buluś dzięki za przesyłkę ogranicznik drzwi bo nie było okazji podziękować a z Twojej aktywności na forach Vectry insigni a teraz zafirki stwierdzam że jesteś prawdziwym oplomaniakiem, mam zresztą podobnie od kadeta, corsy va, vb, vc, insigni nie powiem złego słowa na samochody którymi jeździłem, może za wyjątkiem klapy w insigni kombi mimo że elektryczna to miażdżyła mi serce swym ogromem i ciezarem
-
- Przeglądacz
jeszcze muszę zrobić fotkę wspólną z ojca Insignią
dziś żeby nie było nudy wpadła nówka funkielówka gałka biegów w skórze miło rozdziewicza się z foli takie rzeczy
wleciały także nowe śruby do przednich zawiasów, stare miały naloty rdzy i tak sobie to wyglądało..
końcem tygodnia będę miał ogarnięte nowe mapy na polskę do navi, bez kombinacji się nie obejdzie ale temat rozpoznany i ogarnięty
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 23:58 przez Buluś, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek0215
- Debiutant
Z ciekawości jaki rok map? Do j ad kiej navi? Czy musisz jechać na serwis bo też o tym myślę a mam Navi 950 i rozważam aktualizacje choć jeżdżę na tomtom z dożywotnimi mapami i fotoradarami kupionym w lutym 2020
-
- Przeglądacz
Mapy aktualne, trzeba robić MDI jako przez wgranie nowej aktualizacji online, problem robi się ze względu na to że auto jest sprzedane na rynek niemiecki więc aktualizacja obejmuje Niemcy robiąc ją po Vinie.. więc robimy po VINie z Astry Jki kolegi która też ma navi650 i jest wypuszczona na rynek Polski, robię to po za ASO, za dopłatą nie oddał bym auta do nich...
- krzysiek0215
- Debiutant
Sprytnie ogarniasz 650, ja niestety tylko serwis bo w Bielsku nie ma fachowców od takich spraw, i właśnie w tym problem bo pracuje tu ciemna masa, wymieniacze części w serwisie, chyba że po całym zamieszaniu z wirusem kopne się do częstechowy lub Bydgoszczy bo tam są ogarnięci goście czytając fora internetowe
-
- Przeglądacz
jak chcesz to zapraszam do Warszawy ogarniemy. Minus taki dla aut powyżej 2012 roku że wszystkie aktualizacje sterowników czy np navi robi się online przez centrale GM i trzeba wykupić na dany numer vin dostęp który jest w określonej kwocie w EURO, dostęp jest zdaje się na 2 godziny
- krzysiek0215
- Debiutant
Czytałem właśnie o tym że pod vin samochodu kupujesz a mapy aktualne to 2018 rok, dzięki za zaproszenie, zobaczymy jak to się poukłada wszystko bo nawet z czasem krucho bo po pracy jeżdżę z dzieckiem na rehabilitacje ale obecnie od dwóch miesięcy wszystko odwołane więc byłby czas to się nie ruszysz z miejsca bo policja odpowiednio potrafi sprowadzić na ziemię mandatemale zawsze to Warszawa bliżej niż Bydgoszcz więc będę pamiętał o zaproszeniu
-
- Przeglądacz
kolejny mod przygotowany jutro montaż klamki polakierowane w mój kolorek, do tego nowe nakładki chrom prosto z ASO, jutro też walczę z aktualizacją map
-
- Przeglądacz
klamki na miejscu, fotka z prac niżej, różnica na duży plus z mapami będzie podejście drugie, rozeznanie zrobione, potrzebny vin zafiry c z navi650 z polskiego salonu..
jutro za to montuje taki zestawik nowych hebli GM na tył
jutro za to montuje taki zestawik nowych hebli GM na tył