Fiolet - owa cytryna C5 X7 1,6
- fiolet
- Bywalec
- Imię: Mirek
- Auto: Zafira A 1,8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Po 1- kreci się tylko koło - środek stoi nieruchomo. Na początku bardzo dziwne uczucie
Po 2- na kierownicy praktycznie wszystkim sterujesz - co nie powiem, ale jest bardzo wygodne
Po 3 - jest kilka opcji wyświetleń zegarów - a w nocy faktycznie człowiek w nim czuje się jak w kosmosie
Jedynie co mi bardzo brakuje to uchwytu na - ale to kwestia czasu - ogólnie jest ale w podłokietniku - podczas jazdy bardzo niewygodnie jest sięgać po puszkę
Po 2- na kierownicy praktycznie wszystkim sterujesz - co nie powiem, ale jest bardzo wygodne
Po 3 - jest kilka opcji wyświetleń zegarów - a w nocy faktycznie człowiek w nim czuje się jak w kosmosie
Jedynie co mi bardzo brakuje to uchwytu na - ale to kwestia czasu - ogólnie jest ale w podłokietniku - podczas jazdy bardzo niewygodnie jest sięgać po puszkę
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2018, 21:32 przez fiolet, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Do tej kiery chyba bym miał się ciężko przyzwyczaić bo na łuku ciężko już cos zrobić (przyciszyc nawet radio) itp..
Ale tak to autko naprawdę fajne i kosmiczne
Ale tak to autko naprawdę fajne i kosmiczne
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- fiolet
- Bywalec
Właśnie o dziwo nie -nawet powiem super ulepszenie nie ma najmniejszego problemu, ponieważ zawsze są w tym samym miejscu. Dużo gorzej jest w Zośce na zakrętach sterować przyciskami. Ale w "a" ja mam pod spodem przyciski.
Jedynie to mi przeszkadza czasami na zakrętach wajcha kierunkowskazów - jest gruba a ja jakoś tak dziwnie układam ręce, że często o nią haczę paluchami przy skrętach. No ale to styl jazdy- do zmiany.
Syn się śmieje, że cytryna robi wszystko abym ją polubił - no i muszę przyznać, że dość często mnie zaskakuje na plus i chyba z tego coś wyjdzie ;-)
Jedynie to mi przeszkadza czasami na zakrętach wajcha kierunkowskazów - jest gruba a ja jakoś tak dziwnie układam ręce, że często o nią haczę paluchami przy skrętach. No ale to styl jazdy- do zmiany.
Syn się śmieje, że cytryna robi wszystko abym ją polubił - no i muszę przyznać, że dość często mnie zaskakuje na plus i chyba z tego coś wyjdzie ;-)
- fiolet
- Bywalec
Po wymianie wszystkich podstawowych filtrów, płynów, olejów i przejechaniu już ponad 4 klocków, muszę przyznać, że to był dobry wybór
A tankowanie to sama przyjemność - do tego 1- góra 2x w miesiącu
A tankowanie to sama przyjemność - do tego 1- góra 2x w miesiącu
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Spalanie rewelacja
Ostatnio zmieniony 04 paź 2018, 21:50 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- fiolet
- Bywalec
No i pyknęło bezawaryjnie następne 15k.
Ponowna podstawowa wymiana tego co trzeba, a spalanie maximum 5,8 (średnie 5,2) - cytrynka już zyskała duże moje uznanie
Niestety jeden gapa mimo włączonych awaryjnych w korku, pocałował ją w dupkę (widocznie mu się spodobała ). Dużych dolegliwości nie odnieśliśmy - gorzej z "gapą".
Właśnie jest na leczeniu, a ja zastępczym, praktycznie nowym i30 . Mieliśmy go na oku szukając auta - i muszę przyznać, że bardzo dobrze zrobiliśmy wybierając naszą cytrynkę - jest jak dla nas 100% lepsza
Jednak nadal zerkamy na każdą napotkaną Zochę - sentyment pozostał Jeszcze troszkę musimy niestety poczekać na C
Ponowna podstawowa wymiana tego co trzeba, a spalanie maximum 5,8 (średnie 5,2) - cytrynka już zyskała duże moje uznanie
Niestety jeden gapa mimo włączonych awaryjnych w korku, pocałował ją w dupkę (widocznie mu się spodobała ). Dużych dolegliwości nie odnieśliśmy - gorzej z "gapą".
Właśnie jest na leczeniu, a ja zastępczym, praktycznie nowym i30 . Mieliśmy go na oku szukając auta - i muszę przyznać, że bardzo dobrze zrobiliśmy wybierając naszą cytrynkę - jest jak dla nas 100% lepsza
Jednak nadal zerkamy na każdą napotkaną Zochę - sentyment pozostał Jeszcze troszkę musimy niestety poczekać na C