Następca ZB
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dziś pierwszy zakup, gumowe dywaniki Rezaw - Plast są już na pokładzie
Mi po ZB chodzi po głowie F.Galaxy lub F.S-MAX
w marzeniach Voyager lub Toyota Sienna
Dodano po 30 sekundach:
Dobry wybór - jakościoworafant4011 pisze: ↑05 mar 2019, 19:56 Dziś pierwszy zakup, gumowe dywaniki Rezaw - Plast są już na pokładzie
- rafant4011
- Zafiromaniak
Ogólnie miało być coś innego, a kupiłem C-maxa. Podobnie było z Zafirą, oglądałem różnie auta a kupiłem Zafire
o zakupie przesądził rocznik, przebieg, silnik(na minus że to diesel, na plus że HDI) i skrzynia...
o zakupie przesądził rocznik, przebieg, silnik(na minus że to diesel, na plus że HDI) i skrzynia...
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Fajne auto tyle ze bagażnik mały bo praktycznie taki jak u mnie w Merivie, fajnie rozwiązany za to bluetooth na kierowce i pasażera,przełaczanie,panel przedni jak w fordzie fiescie. Szerokości i zadowolenia
- rafant4011
- Zafiromaniak
Tydzień temu Ford przeszedł serwis olejowo-filtrowy,
Z pierwszych gadżetów wleciały lampki LED pod lusterka i do podświetlenia tylnej rejestracji oraz osram-y w postojówki...
Z pierwszych gadżetów wleciały lampki LED pod lusterka i do podświetlenia tylnej rejestracji oraz osram-y w postojówki...
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Gratulacje, ładne auto, jak oceniasz miejsce w środku i bagażnik w porównaniu do ZB?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli nie zależy Ci na wyższym siedzeniu to pewnie, że tak. O to w minivanach chodzi, że to kompakt albo limuzyna tylko podwyższona, bardziej wygodna do wsiadania, wkładania dzieci i z większym bagażnikiem.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2019, 22:34 przez basti_seba, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
w środku miejsca jest porównywalnie, na plus forda samochód w środku bardziej "otacza" kierowcę.basti_seba pisze: ↑15 mar 2019, 22:26 Gratulacje, ładne auto, jak oceniasz miejsce w środku i bagażnik w porównaniu do ZB?
Bagażnik mniejszy, ale na tym akurat mi nie zależy, synek starszy i nie potrzebuje już tyle rzeczy na wyjazd
wczoraj ford miał przejażdżkę na lawecie, nic strasznego złapałem kapcia, opona naprawiona i jedziemy dalej;)
tak wyglądaja zwykła żarówka w porównaniu z osramem(zdjęcie trochę przyciemniłem bo osram był za mocny )
i podświetlenie rejestracji...
tak
Ostatnio zmieniony 20 mar 2019, 17:49 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
No ładne cacko, też takie chciałem obejrzeć, ale 1,6 HDI i 2011 w manualu... niestety za szybko poszedł zanim sprzedałem Zosię autko bardzo fajne, ale jednak mniejsze chyba od Zosi. U mnie wybór padł na starszego, ale dużo większego brata i nie narzekam jak na razie, kolejna skarbonka w moich rękach (widzę, że masz to samo hehe)
Duży plus za dość świeży rocznik, silnik i skrzynię. Dbaj a będziesz zadowolony
Duży plus za dość świeży rocznik, silnik i skrzynię. Dbaj a będziesz zadowolony
- rafant4011
- Zafiromaniak
W aucie mam przyciemnione szyby z tyłu, nawet bardziej jak w Zafirze, ale dla mojego syna to za mało
w Zafirze miałem "zasłonki" w oknach, więc trzeba było coś wymyśleć i do Forda.
Zamówiłem takowy zestaw z "demobilu" ;D
w Zafirze miałem "zasłonki" w oknach, więc trzeba było coś wymyśleć i do Forda.
Zamówiłem takowy zestaw z "demobilu" ;D
Dobry gadżet, też się nad tym zastanawiałem do S-Maxa, ale ceny średnie i jakość też wątpliwa, poza tym, mam rzadką popielatą tapicerkę, więc 400zł na przyciemnienie szyb pójdzie tylko problem w czasie mam akurat
Dobry wybór!
Dobry wybór!
- rafant4011
- Zafiromaniak
I już 2,5 tyś. zrobione