Zafira 2016 1.4 120 - pomoc w ocenie (zbyt niski przebieg?)
Moderator: Tunio999
-
- Świeżak
- Imię: Maciej
- Auto: C4
- Model: Picasso
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zafira 2016 1.4 120 - pomoc w ocenie (zbyt niski przebieg?)
Czy jest ktoś ze świętokrzyskiego (25km od Kielc - BILCZA) i miałby możliwość obejrzeć Zafirę C z ogłoszenia poniżej (oczywiście nie za darmo)? Jak nie to ewentualnie zlecę firmie zajmującej się takim sprawdzaniem ale bardziej się zastanawiam czy jest w ogóle sens sprawdzać to auto. Jak dla mnie podejrzanie mały przebieg.
Historia pojazdu pokazuję 19 tyś w 2019 roku a że auto jest z 2016 roku to rozumiem że nowe auta 1x po 3 latach się dopiero puszcza na przegląd....tylko skąd mam pewność że przed tym 1 przeglądem nie cofnięto licznika? DO aso zadzwonię (jest książka) to potwierdzą przebieg zapewne no bo to był dopiero 1szy przegląd auta.
I cena wydaje mi się dość atrakcyjna, za atrakcyjna (no chyba, że to z racji najsłabszego silnika 1.4 120km?)?
Będę wdzięczny za pomoc, opinie.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... CJfTz.html
PS. Mały EDIT bo właśnie otrzymałem odpowiedź z ASO - wychodzi na to że przebieg o dziwo się zgadza:
"Witam, auto ostatni razu w ASO było 2018.11.29 przy biegu 12092 km
Zapraszamy na „przegląd przed zakupem”
Historia pojazdu pokazuję 19 tyś w 2019 roku a że auto jest z 2016 roku to rozumiem że nowe auta 1x po 3 latach się dopiero puszcza na przegląd....tylko skąd mam pewność że przed tym 1 przeglądem nie cofnięto licznika? DO aso zadzwonię (jest książka) to potwierdzą przebieg zapewne no bo to był dopiero 1szy przegląd auta.
I cena wydaje mi się dość atrakcyjna, za atrakcyjna (no chyba, że to z racji najsłabszego silnika 1.4 120km?)?
Będę wdzięczny za pomoc, opinie.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... CJfTz.html
PS. Mały EDIT bo właśnie otrzymałem odpowiedź z ASO - wychodzi na to że przebieg o dziwo się zgadza:
"Witam, auto ostatni razu w ASO było 2018.11.29 przy biegu 12092 km
Zapraszamy na „przegląd przed zakupem”
Ostatnio zmieniony 07 lut 2020, 19:52 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
- Model: ZB
Powiem Ci kolego że przebieg może i mały ale ciężko bedzie sprzedac to auto moze dlateho też stad sie wzięła cena bo auto ma bardzo słabe wyposażenie jeszcze ten kolor podstawowy biały zeby to chociaż była perła...
-
- Świeżak
Hej mlody17 - dzięki za odpowiedź. zanim wrćóciłem sprawdzić czy ktoś tu coś odpisał to dokładnie do identycznego wniosku doszedłem bo wcześniej nie zwróciłem uwagi po zdjęciach że to jest ....GOLAS....ekranik jak w starych Oplach..masakra. Poprosiłem też o rozczytanie VINu w ASO i się potwierdziło to co napisałeś, że wyposażenia można powiedzieć praktyznie brak Akurat kolor mi pasuje, wyjątkowo te Zafiry C w białym mi się podobają. ALe masz rację, ciężko będzie potem sprzedać. no i to wyposażenie. Temat właściwie do zamknięcia, odpuszczam, nie będę zlecał inspekcji.
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Wyposażenie słabe faktycznie, ale warto policzyć, czy i co można dołożyć.
Z "must have" brakuje czujników parkowania, albo kamery.
Klima manualna nie jest zła, skóra na kierownicy jest. Szyby przyciemnisz, są z tyłu elektryczne, to na +.
Felgi stalowe strukturalne zostaną na zimę, na lato można dokupić alu.
Jeżeli przebieg jest prawdziwy, a auto bezwypadkowe, to utarguj cenę, dołóż co trzeba i masz super auto na lata.
Z "must have" brakuje czujników parkowania, albo kamery.
Klima manualna nie jest zła, skóra na kierownicy jest. Szyby przyciemnisz, są z tyłu elektryczne, to na +.
Felgi stalowe strukturalne zostaną na zimę, na lato można dokupić alu.
Jeżeli przebieg jest prawdziwy, a auto bezwypadkowe, to utarguj cenę, dołóż co trzeba i masz super auto na lata.
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
U sumie klima jest, elektryka na tył również, abs a nie każdy potrzebuje grzanych doop, czy kamerki. Mały ekranik? i co z tego. Ważne, że auto jak nowe więc potargować warto i dlaczego nie. Chociaż w dzisiejszych czasach esp musi być a tutaj po vinie nie widać.
-
- Świeżak
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Faktycznie trochę słabe wyposażenie ...(no brak esp słabo, resztę można przeboleć ostatecznie). Ale znalazłem właśnie dziś coś lepszego (2 posty wyżej), 10 tyś drożej ale z gazem i ...no lepsza wersja nie ma co ukrywać. Jak komuś się chce to będę wdzięczny za rzucenie okiem