OPEL ZAFIRA C 2,0cdti COSMO,NAVI BIXENON WEBASTO
Moderator: Tunio999
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
OPEL ZAFIRA C 2,0cdti COSMO,NAVI BIXENON WEBASTO
Co sądzicie o tym autku
http://allegro.pl/opel-zafira-c-2-0cdti ... 87991.html
Szkoda, że mam daleko - jutro bym oglądnął
http://allegro.pl/opel-zafira-c-2-0cdti ... 87991.html
Szkoda, że mam daleko - jutro bym oglądnął
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Na bogato Panie
Na bogato
Auto godne prezesa
Najbardziej mnie urzekł opis o nastrojowym oświetleniu. Cokolwiek to oznacza....
Webasto sam wiesz, że doda plusów temu autku.
I pewnie też wiesz, że nie bardzo jest się do czego tu przyczepić..
Na bogato
Auto godne prezesa
Najbardziej mnie urzekł opis o nastrojowym oświetleniu. Cokolwiek to oznacza....
Webasto sam wiesz, że doda plusów temu autku.
I pewnie też wiesz, że nie bardzo jest się do czego tu przyczepić..
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
- Zafiromaniak
Troszkę koledzy przesadzacie z porównaniem cen do niemeickich.
Jestem pewien, że dobry szukający znajdzie porównywalną cenę do oferowanej w ogłoszeniu jakie znalazł Bodek.
Pierwsze lepsze szukanie na mobile.de.
Zajęło minto kilkanaście sekund.
http://m.mobile.de/auto-inserat/opel-za ... 71850.html
Jestem pewien, że dobry szukający znajdzie porównywalną cenę do oferowanej w ogłoszeniu jakie znalazł Bodek.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2015, 13:51 przez miodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Większość ofert z mobile.de ma się nijak do rzeczywistości.miodzik pisze:Troszkę koledzy przesadzacie z porównaniem cen do niemeickich.
Oczywiście!
- miodzik
- Zafiromaniak
Seba to jest cena ofertowa. Nie transakcyjna.
1. Czy kiedykolwiek kupiłeś auto za cenę ofertową? Czy sie jednak targujesz?
2. To jest przykład jak napisałem pierwszy lepszy z brzegu.
- kryteria wyszukiwania ustawione w wyszukiwarce strony oferenta:
-- rocznik 2012
-- diesel
-- cena od 11.000 €
-- i nie pamietam czy cos jeszcze zaznaczyłem.
3. Przy wnikliwym szukaniu szukasz auta od osoby prywatnej a nie pośrednika,
4. Jedziesz, targujesz sie, kupujesz, przewozisz do pl i doklejasz przy sprzedaży np 1k €.
Da się? Oczywiście, że się da.
Proponuje skończyć wątek oceny tej ceny bo zaraz pewnie sie czerwone medale posypią za odbieganie od meritum tematu jakim jest ocena auta.
1. Czy kiedykolwiek kupiłeś auto za cenę ofertową? Czy sie jednak targujesz?
2. To jest przykład jak napisałem pierwszy lepszy z brzegu.
- kryteria wyszukiwania ustawione w wyszukiwarce strony oferenta:
-- rocznik 2012
-- diesel
-- cena od 11.000 €
-- i nie pamietam czy cos jeszcze zaznaczyłem.
3. Przy wnikliwym szukaniu szukasz auta od osoby prywatnej a nie pośrednika,
4. Jedziesz, targujesz sie, kupujesz, przewozisz do pl i doklejasz przy sprzedaży np 1k €.
Da się? Oczywiście, że się da.
Proponuje skończyć wątek oceny tej ceny bo zaraz pewnie sie czerwone medale posypią za odbieganie od meritum tematu jakim jest ocena auta.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2015, 14:32 przez miodzik, łącznie zmieniany 2 razy.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Zwróćcie uwagę na przebieg. 3 letnie auto a ma 120 tys. dlatego taka cena ktoś już sobie pojeździł bez problemowo a teraz się zacznie. A co najciekawsze tak młode auto ma tyle najechane co większość aut 8 letnich w polsce i dlatego przebieg jest bardzo prawdopodobnie autentyczny ale widziałem auta z większym przebiegiem w tym wieku nawet ponad 300tys. Dlatego i tak trzeba by było sprawdzić w serwisie a nie wierzyć książce.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Przeglądnąłem mnóstwo ofert, z reguły są przebiegi od 150 do 200 tys. może i realne
Kupiłem swoją jak miała 150tys. a nie miała nawet trzech lat.
Wolałbym poszukać coś z niższym przebiegiem - około 100 tys. gdyż mam zamiar dłużej pojeździć.
Byłem też w kilku salonach i alternatywą będzie troszkę mniejsze i gorzej wyposażone, na benzynie - ale NOWE
Kupiłem swoją jak miała 150tys. a nie miała nawet trzech lat.
Wolałbym poszukać coś z niższym przebiegiem - około 100 tys. gdyż mam zamiar dłużej pojeździć.
Byłem też w kilku salonach i alternatywą będzie troszkę mniejsze i gorzej wyposażone, na benzynie - ale NOWE
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
tak sobie myślę...
Osiołkowi w żłoby dano,
W jeden owies, w drugi, siano.
Uchem strzyże, głową kręci.
I to pachnie, i to nęci.
Od któregoż teraz zacznie,
Aby sobie podjeść smacznie?
Trudny wybór, trudna zgoda -
Chwyci siano, owsa szkoda.
Chwyci owies, żal mu siana.
I tak stoi aż do rana,
A od rana do wieczora;
Aż nareszcie przyszła pora,
Ze oślina pośród jadła -
Z głodu padła.
Jak coś nie tak u nas, Polaków, to z innej mańki coś nie halo..
Skoro cena jest niska i atrakcyjna, a auto ma "trupa w szafie" skoro sugestia cenowa o tym mówi, to ja osobiście, będąc zainteresowanym, poszukałbym tego trupa z szafy i ukrytej niespodziewajki, gdyż jak wielu z nas tu na forum, wielokrotnie przytaczało obrazy ludzi z trefnymi leasingami, którymi nie byli w stanie spłacać etc. Sam nie raz czytałem jak ludzie MUSZĄ się wyzbyć wymarzonego samochodu bo nie wyrabiają na spłaty tego czy tamtego.. Być może i tutaj jest jakiś skunks pod maską, być może pytań będzie wiele, ale wierzę, że Bodek ze swoim bądź co bądź wieloletnim, nawet jeśli tylko teoretycznym doświadczeniem miałby wniknąć w temat tego samochodu, to zrobi to tak głęboko, że wsadzenie nosa pod maskę, wyjdzie tylnym tłumikiem, czego nawet najwięksi magicy nie potrafią...
I teraz jak tu czytając o teoretycznie chociaż dobrej ofercie, to nie tak bo cena za niska....
Ja rozumiem, że lepiej by wyglądało 75 tys PLN za auto trzy letnie z przebiegiem po 10 czy 15 tys za rok użytkowania. Ale szukając niskiej ceny na dobre auto niestety trzeba się nastawić na pewne ryzyko, że coś tam w nim siedzi.
Kwestia co, i czy zainteresowany kupnem auta uniesie ciężar niewiadomej na swoich barkach.
Kilka razy pisałem o tym, że i ja wziąłem na oględziny dwóch kolegów przy kupnie swojej Zafiry. Że obniżyłem wymagania wyposażeniowe do minimum i bez wypadkowości kupowanego samochodu. I pisałem, że przy kupnie i oględzinach wyszło kilka "kwiatków", co pozwoliło na obniżenie ceny zakupu, ale wiedziałem doskonale, że sobie poradzę z wyłapanymi ukrytymi duperelami.
Być może tak samo jest i tu.
Może przebieg jest skorygowany o 100 tys a auto wymaga nakładów eksploatacyjnych na poziomie co najmniej kilku tysięcy PLN bo auto robiło za taksówkę i czas leasingu się skończył, trzeba było wyłożyć sporo ojro na wymiany eksploatacyjne więc właściciel postanowił się auta pozbyć...
Ale... Jeśli auto nie jest lewe, nie jest bite, nie ma 600 tys przelatanych km, to ja bym chyba jednak zaryzykował wycieczkę na oględziny...
Osiołkowi w żłoby dano,
W jeden owies, w drugi, siano.
Uchem strzyże, głową kręci.
I to pachnie, i to nęci.
Od któregoż teraz zacznie,
Aby sobie podjeść smacznie?
Trudny wybór, trudna zgoda -
Chwyci siano, owsa szkoda.
Chwyci owies, żal mu siana.
I tak stoi aż do rana,
A od rana do wieczora;
Aż nareszcie przyszła pora,
Ze oślina pośród jadła -
Z głodu padła.
Jak coś nie tak u nas, Polaków, to z innej mańki coś nie halo..
Skoro cena jest niska i atrakcyjna, a auto ma "trupa w szafie" skoro sugestia cenowa o tym mówi, to ja osobiście, będąc zainteresowanym, poszukałbym tego trupa z szafy i ukrytej niespodziewajki, gdyż jak wielu z nas tu na forum, wielokrotnie przytaczało obrazy ludzi z trefnymi leasingami, którymi nie byli w stanie spłacać etc. Sam nie raz czytałem jak ludzie MUSZĄ się wyzbyć wymarzonego samochodu bo nie wyrabiają na spłaty tego czy tamtego.. Być może i tutaj jest jakiś skunks pod maską, być może pytań będzie wiele, ale wierzę, że Bodek ze swoim bądź co bądź wieloletnim, nawet jeśli tylko teoretycznym doświadczeniem miałby wniknąć w temat tego samochodu, to zrobi to tak głęboko, że wsadzenie nosa pod maskę, wyjdzie tylnym tłumikiem, czego nawet najwięksi magicy nie potrafią...
I teraz jak tu czytając o teoretycznie chociaż dobrej ofercie, to nie tak bo cena za niska....
Ja rozumiem, że lepiej by wyglądało 75 tys PLN za auto trzy letnie z przebiegiem po 10 czy 15 tys za rok użytkowania. Ale szukając niskiej ceny na dobre auto niestety trzeba się nastawić na pewne ryzyko, że coś tam w nim siedzi.
Kwestia co, i czy zainteresowany kupnem auta uniesie ciężar niewiadomej na swoich barkach.
Kilka razy pisałem o tym, że i ja wziąłem na oględziny dwóch kolegów przy kupnie swojej Zafiry. Że obniżyłem wymagania wyposażeniowe do minimum i bez wypadkowości kupowanego samochodu. I pisałem, że przy kupnie i oględzinach wyszło kilka "kwiatków", co pozwoliło na obniżenie ceny zakupu, ale wiedziałem doskonale, że sobie poradzę z wyłapanymi ukrytymi duperelami.
Być może tak samo jest i tu.
Może przebieg jest skorygowany o 100 tys a auto wymaga nakładów eksploatacyjnych na poziomie co najmniej kilku tysięcy PLN bo auto robiło za taksówkę i czas leasingu się skończył, trzeba było wyłożyć sporo ojro na wymiany eksploatacyjne więc właściciel postanowił się auta pozbyć...
Ale... Jeśli auto nie jest lewe, nie jest bite, nie ma 600 tys przelatanych km, to ja bym chyba jednak zaryzykował wycieczkę na oględziny...
- basti_seba
- Mieszkaniec
Najtańsze takie auto w Niemczech kosztuje około 12,000 Euro, średnie 14,000 Euro.
Mówię o wersji Cosmo/Innovation, Diesel, przebieg do 125000 km. ( webasta nie liczę )
Teraz życzę jechać po najtańsze, liczyć, że będzie zgodne z opisem i bez wałków.
Utargować 1000 Euro !!!!!! ( 4200 zł ), kupić za 11000 Euro, przywieźć za darmo, opłacić.
Mamy już 49000 zł.
Na koniec pomyśl sobie, że to Ty sprzedajesz auto, kupiłeś bogatą wersję z dieslem, dołożyłeś webasto, cena pewnie z 110 000 pln, pojeździłeś 3 lata, szanowałeś, stan super. Sprzedajesz za 46 000 pln.
Takiego jelenie nawet w lesie nie znajdziesz.
Mówię o wersji Cosmo/Innovation, Diesel, przebieg do 125000 km. ( webasta nie liczę )
Teraz życzę jechać po najtańsze, liczyć, że będzie zgodne z opisem i bez wałków.
Utargować 1000 Euro !!!!!! ( 4200 zł ), kupić za 11000 Euro, przywieźć za darmo, opłacić.
Mamy już 49000 zł.
Na koniec pomyśl sobie, że to Ty sprzedajesz auto, kupiłeś bogatą wersję z dieslem, dołożyłeś webasto, cena pewnie z 110 000 pln, pojeździłeś 3 lata, szanowałeś, stan super. Sprzedajesz za 46 000 pln.
Takiego jelenie nawet w lesie nie znajdziesz.