ODIZOLOWANIE STEROWNIKA
ODIZOLOWANIE STEROWNIKA
WITAM KUPIŁEM ZAFIRA I KOLO SPRZEDAŁ MI Z ZEPSUTYM STEROWNIKIEM. STEROWNIK NAPRAWIŁEM 680 ZŁ (NOWY MUSIAŁEM WSTAWIĆ) I OD RAZU GO OD IZOLOWALEM OD SILNIKA .
1. ZDEMONTOWAĆ PLASTIKOWĄ OSŁONĘ SILNIKA - LEPSZE CHŁODZENIE CEWKI ZAPŁONOWEJ
2. STEROWNIK ZAMONTOWAĆ W POZYCJI POZIOMEJ - JA MAM TO ZROBIONE NA PŁASKOWNIKU PRZYKRĘCONY NA JEDNA ŚRUBĘ. PO PRZEJECHANIU 70 KM STEROWNIK SIE NIE NAGRZEWA BO POWIETRZE CIEPŁE OD SILNIKA GO JUŻ TAK NIE OGRZEWA I JEST CHŁODZONY POWIETRZEM MAM NADZIEJĘ Z EDŁUGI CZAS MI TERA ZPOSŁUŻY BEZ AWARII
pozdrawiam
Na Forum nie piszemy DUŻYMI LITERAMI - Bodek
Regulamin Forum:
§2 Ustalenia techniczne
.........
4. Pamiętaj aby nie pisać z włączonym CapsLock’iem. Pisanie wielkimi literami jest męczące dla czytającego i powszechnie uważane za krzyk.
1. ZDEMONTOWAĆ PLASTIKOWĄ OSŁONĘ SILNIKA - LEPSZE CHŁODZENIE CEWKI ZAPŁONOWEJ
2. STEROWNIK ZAMONTOWAĆ W POZYCJI POZIOMEJ - JA MAM TO ZROBIONE NA PŁASKOWNIKU PRZYKRĘCONY NA JEDNA ŚRUBĘ. PO PRZEJECHANIU 70 KM STEROWNIK SIE NIE NAGRZEWA BO POWIETRZE CIEPŁE OD SILNIKA GO JUŻ TAK NIE OGRZEWA I JEST CHŁODZONY POWIETRZEM MAM NADZIEJĘ Z EDŁUGI CZAS MI TERA ZPOSŁUŻY BEZ AWARII
pozdrawiam
Na Forum nie piszemy DUŻYMI LITERAMI - Bodek
Regulamin Forum:
§2 Ustalenia techniczne
.........
4. Pamiętaj aby nie pisać z włączonym CapsLock’iem. Pisanie wielkimi literami jest męczące dla czytającego i powszechnie uważane za krzyk.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, 17:23 przez Kuczy82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Moim zdaniem mogło by pomóc gdyby komputer był fabrycznie montowany gdzie indziej (nie na silniku). Teraz dla zmęczonych pieskim życiem na silnku komputerów, to tylko wydłużanie czasu agoniibazyliszek72 pisze:Artur bez urazy ale moim zdaniem to napisales po powyzaj nie ma zadnego wplywu i tymbardziej nie pomoze temu silnikowi
Model ZA silnikem Z18XE
Janusz
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford