[A]Schowek
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Besiek, mam pytanie po co piszesz w tym temacie skoro o swoje schowki od signumki już w innym pisaleś? ten topik dotyczy innego schowka, więc proszę o nie śmiecenie na forum...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
O przepraszam, jedyny schowek o którym pisałem to właśnie o tym o którym mowa w tym temacie. A pisałem o nim 13.04. br o godz. 21:04. Wystarczy spojrzeć kilka postów wyżej.BajBus pisze:Besiek, mam pytanie po co piszesz w tym temacie skoro o swoje schowki od signumki już w innym pisaleś? ten topik dotyczy innego schowka, więc proszę o nie śmiecenie na forum...
A na marginesie jeśli już gdzieś ktoś pisał o schowkach od Signum to idę szukać.
lukasus9 właśnie mam w ręku półkę odebraną z poczty zastanawiam się ile będę musiał wycinac w podsufitce półka jest doooośc duża czy masz fotke przed zamontowaniem plastiku to znaczy z samym mocowaniem stelażu
ja zacząłem troche inaczej udało mi się wsunąc stelaż pod podsufitkę od strony szyby najpierw zdjąłem zatrzaski mocowania od osłonek przeciwsłonecznych teraz jestem na etapie wycinania podsufitki ale złapała mnie ciemnośc więc reszta jutro
ja zacząłem troche inaczej udało mi się wsunąc stelaż pod podsufitkę od strony szyby najpierw zdjąłem zatrzaski mocowania od osłonek przeciwsłonecznych teraz jestem na etapie wycinania podsufitki ale złapała mnie ciemnośc więc reszta jutro
jaca19665, fotek nie robiłem, chociaż mogłem ale jak już wsunąłeś ten stelaż to przykręć go na razie i podetnij podsufitkę tak żeby można było wpiąć te zatrzaski które znajdują się przy schowku i powinno być OK.
Ja schowek wymontowywałem osobiście z Vectry i odrysowałem sobie ten otwór na kartonie dlatego nie miałem większych problemów choć serce mi pękało jak musiałem ciąć podsufitkę
Powodzenia i pozdrawiam
Ja schowek wymontowywałem osobiście z Vectry i odrysowałem sobie ten otwór na kartonie dlatego nie miałem większych problemów choć serce mi pękało jak musiałem ciąć podsufitkę
Powodzenia i pozdrawiam
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dobrze, że podczas montażu tego schowka nie była obecna żona, bo chyba dostałaby q...cy.
Robiłem dokładnie tak jak mówi jaca19665, w drugiej części postu. Najbardziej bolało serce, jak zacząłem wycinać podsufitkę, więcej i coraz więcej aż uzyskania do potrzebnej wielkości otworu. Ostatecznie udało się - efekt, fantastyczny, jakby ten schowek był tam od zawsze.
Na koniec - jak już ktoś zacznie ten montaż, to nie ma odwrotu, bo wchodzi w rachubę tylko wymianą całej podsufitki
Robiłem dokładnie tak jak mówi jaca19665, w drugiej części postu. Najbardziej bolało serce, jak zacząłem wycinać podsufitkę, więcej i coraz więcej aż uzyskania do potrzebnej wielkości otworu. Ostatecznie udało się - efekt, fantastyczny, jakby ten schowek był tam od zawsze.
Na koniec - jak już ktoś zacznie ten montaż, to nie ma odwrotu, bo wchodzi w rachubę tylko wymianą całej podsufitki
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Półka zamontowana jest na dwóch blachowkrętach (pod lampką) i na dwóch kołkach rozporowych plastikowych (miałem w komplecie z półką i metalowym stelażem). Te kołeczki są wsunięte w prowadnice pod spodem półki i zatrzaśnięte w otworach w tylnej części stelażu przez wycięcia w podsufitce.
Odnośnie zagniecenia podsufitki u Ciebie - prawdopodobnie wyciąłeś za mały otwór w podsufitce. Jak popatrzysz na poziomy przekrój półki (ten po linii obrysowej półki), to zobaczysz, że górna część tej półki wystaje ukośnie od 0 nawet do 1 cm poza obrys krawędzi przylegającej do podsufitki.
Jak bym teraz rozpoczynał montaż tej półki, to najpierw zrobiłbym szablon tej części, która musi się schować w podsufitce i zrobił wycięcie w niej od tak przygotowanego szablonu.
Któryś z kolegów pisał, że zrobił taki szablon z oryginalnego otworu z VB, myślę że dobrze byłoby gdyby zwymiarowany rysunek tego szablonu umieścił na forum dla potomnych
Odnośnie zagniecenia podsufitki u Ciebie - prawdopodobnie wyciąłeś za mały otwór w podsufitce. Jak popatrzysz na poziomy przekrój półki (ten po linii obrysowej półki), to zobaczysz, że górna część tej półki wystaje ukośnie od 0 nawet do 1 cm poza obrys krawędzi przylegającej do podsufitki.
Jak bym teraz rozpoczynał montaż tej półki, to najpierw zrobiłbym szablon tej części, która musi się schować w podsufitce i zrobił wycięcie w niej od tak przygotowanego szablonu.
Któryś z kolegów pisał, że zrobił taki szablon z oryginalnego otworu z VB, myślę że dobrze byłoby gdyby zwymiarowany rysunek tego szablonu umieścił na forum dla potomnych
Ja mam półkę wymontowaną z auta i ona trzymała się na 2 wkrętach,dwóch plastikowych kołkach klinujących,dwóch metalowych kołkach dociskających(takie tapicerskie z kółeczkami).Plastikowe wyrzuciłem,bo one trzymały półkę do jakiegoś konstrukcyjnego elementu w vectrze-u nas go nie ma,a z tyłu podkleiłem dwustronną taśmą do dachu.Ale to nie ważne....Sugeruję,bo martwię się ,by ci nie spadła na głowę No chyba,że to moja pierwsza spadnie....i okaże się,że spartoliłem robotę....