filtr powietrza Pipercross
filtr powietrza Pipercross
czy ktoś z forumowiczów używał lub obecnie ma zainstalowaną w samochodzie wkładkę filtra powietrza firmy Pipercross?? jeśli tak, to co możecie napisać na jej temat. przymierzam się do jej kupna. dziękuję za odpowiedzi.
Wojti przy tylu KM co masz to nawet z zapchanym filtrem nie widać różnicyWojti pisze:Hej ja mam sportowy filtr powietrza (wkład do mycia olejem)ale nie wiem jakiej firmy sam nie zaglądałem wiem tylko z serwisu że owy mam taki kupiłem już z niemiec razem z autem he he .Auto jeździ super nic nie narzekam Może to Placebo nie wiem
pozwolę sobie przytoczyć
"Dodatkowym atutem filtrów firmy PIPERCROS jest to, że są to filtry mokre, oznacza to, że medium filtracyjne jest nasączone specjalnym olejem zatrzymującym najdrobniejsze zanieczyszczenia. Filtry te są wielokrotnego użytku i można je czyścić i konserwować we własnym zakresie używając odpowiednich, dedykowanych preparatów PIPERCROSS. "
można, a nawet trzeba samemu się z tym babrać
do seryjnego silnika taki filtr to jak spoiler w lanosie, KM nie doda
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Jeżeli jeszcze moge coś wtrącić to tak jak przedmówcy - sportowy filtr powietrza mocy Ci nie doda.
Przykładowo w seryjnym silniku jak ktoś dołoży stożkowy filtr to tylko otrzymujne świst i nic poza tym - mocy to nie dodaje (tak zwany wiejski tuning).
Żeby mieć więcej KM i momentu to trzeba sie wziąć za silnik lub ewentualny chip tuning
Przykładowo w seryjnym silniku jak ktoś dołoży stożkowy filtr to tylko otrzymujne świst i nic poza tym - mocy to nie dodaje (tak zwany wiejski tuning).
Żeby mieć więcej KM i momentu to trzeba sie wziąć za silnik lub ewentualny chip tuning
- marek
- Przeglądacz
- Imię: MAREK
- Auto: ZAFIRA 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Mam zamontowaną wkładkę K&N i wzrost moment obrotowego jest odczuwalny . Maksymalna moc jest teraz dostępna przy 4100 obrotach , a bez wkładki 4500. Zimą montuje wkładkę ,a latem zakładam stożek K&N . TYLKO DOBRZE ZAMONTOWANY I ODIZOLOWANO filtr stożkowy poprawi parametry silnika .Jeżeli na montaż i próby nie poświęci się kilku godzin osiągi tylko się pogorszą . Prostszym i tańszym rozwiązaniem jest więc wkładka uznanego producenta , ale niema co liczyć na więcej nisz 2 procent wzrostu mocy .
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTI
czy miałeś jakiekolwiek problemy z silnikiem wskutek zastosowywania tej wkładki czy stożka?marek pisze:Mam zamontowaną wkładkę K&N i wzrost moment obrotowego jest odczuwalny . Maksymalna moc jest teraz dostępna przy 4100 obrotach , a bez wkładki 4500. Zimą montuje wkładkę ,a latem zakładam stożek K&N . TYLKO DOBRZE ZAMONTOWANY I ODIZOLOWANO filtr stożkowy poprawi parametry silnika .Jeżeli na montaż i próby nie poświęci się kilku godzin osiągi tylko się pogorszą . Prostszym i tańszym rozwiązaniem jest więc wkładka uznanego producenta , ale niema co liczyć na więcej nisz 2 procent wzrostu mocy .