no ale właśnie w Vectrze-C ta instalacja od halogenów wygląda inaczej i tam można włączyć jedną lampę.mariusz131 pisze:Odnośnie doświetlania zakrętów, parę dni temu widziałem vectrę C z doświetlaniem
Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
patrząc na schemat elektroniki... to nie bardzo się da coś z tym zrobić - lusterka nie wydają się być sterowane przez jakikolwiek moduł... mam mały pomysł jak by to obejść, ale... brak czasu mi nie pozwala się w to zagłębićMakary pisze:A czy można coś zrobić w temacie automatycznego składania lusterek po wyjęciu kluczyka?
nie potrafię powiedzieć od którego roku będzie dobrze... na razie wygląda na to, że oprogramowanie licznika w wersji 7.655 wydaje się że nie ma tego problemu. Wersję oprogramowania licznika sprawdzić najłatwiej OP-COMem/Tech-em. ewentualnie wykręcić licznik i zobaczyć np tak jak tutaj (jest na naklejce z kodem kreskowym u góry)robik79 pisze:moja zoska z 2006/07 po vui przymierzam sie do zakupu modulu pytanie czy u mnie bedzie siac ecn na liczniku jak sprawdzic wersje licznika
- robik79
- Przeglądacz
- Imię: robik
- Auto: ZAFIRA
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
mam taka wersje oprogramowania czy u mnie nie bedzie bledu ECN w liczniku
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 11:10 przez robik79, łącznie zmieniany 1 raz.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A może byś pomyślał nad wersją "LITE" swojego jakże świetnego urządzenia?
Tzn np ja bym chciał mieć tylko dwie opcje: needle sweep, oraz włączenie się świateł cofania oraz mijania po dwukrotnym wciśnięciu przycisku na pilocie.
Oczywiście cena by musiała być niższa ale myślę, że dużo więcej osób chętniej by wtedy kupiło Twoje urządzenie ponieważ, tak jak ja, nie potrzebują funkcji związanych z DPF, czujnikami cofania, a nawet informacji o ładowaniu aku czy temp. cieczy.
Moglibyśmy zrobić listę osób chętnych żebyś wiedział czy byłoby zainteresowanie takim rozwiązaniem
Tzn np ja bym chciał mieć tylko dwie opcje: needle sweep, oraz włączenie się świateł cofania oraz mijania po dwukrotnym wciśnięciu przycisku na pilocie.
Oczywiście cena by musiała być niższa ale myślę, że dużo więcej osób chętniej by wtedy kupiło Twoje urządzenie ponieważ, tak jak ja, nie potrzebują funkcji związanych z DPF, czujnikami cofania, a nawet informacji o ładowaniu aku czy temp. cieczy.
Moglibyśmy zrobić listę osób chętnych żebyś wiedział czy byłoby zainteresowanie takim rozwiązaniem
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 12:30 przez shadow, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
tej wersji licznika u siebie nie miałem jeszcze więc nie potrafię powiedzieć... naprościes sprawdzić to wysyłając na LSCAN np pakiet 5E8#3132333435363738 jak się coś pojawi na liczniku, tzn że ECNy się będą pojawiały. Ale jak to zrobić OP-COMem to juz trudniejsza sprawa. Tutaj znajdziesz pewne narzędzia, które przerobią interfejs OP-COMa na sniffer CANa, który Ci pozwoli na wysłanie czegoś takiego. Ale to niestety tylko pod Linuxem zadziała.robik79 pisze:mam taka wersje oprogramowania czy u mnie nie bedzie bledu ECN w liczniku
Do tej pory nikt się nie zgłosił do mnie z pytaniem w stylu: "chętnie wezmę, ale za drogo"shadow pisze:A może byś pomyślał nad wersją "LITE" swojego jakże świetnego urządzenia?
Ja osobiście jestem otwarty na każde propozycje: wybierz zakres funkcji, zaproponuj cenę, znajdź chętnych... to pomyślimy
z chętnymi to najgorzej... bo niektórzy się deklarują, że kupią jak dorobię coś... a po dorobieniu potrafią zrezygnować.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 13:24 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
Ja też byłbym zainteresowany wersją "LITE"shadow pisze:LWPM,
W sumie 3 lub 4 funkcje
IMHO wersja LITE to nie do końca tak... kolega LWPM wymyślił i wykonał moduł i to jest cena za jego pracę i wiedzę, ale wersje LITE czyli interesujące funkcje każdy może sam ogarnąć wg potrzeb lub z modułem otrzymać zestaw standardowych (najczęściej wykorzystywanych) opcji.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 20:18 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Oczywiście zgadam się i wiem, że wiedza kosztuje.Makary pisze:IMHO wersja LITE to nie do końca tak... kolega LWPM wymyślił i wykonał moduł i to jest cena za jego pracę i wiedzę, ale wersje LITE czyli interesujące funkcje każdy może sam ogarnąć wg potrzeb lub z modułem otrzymać zestaw standardowych (najczęściej wykorzystywanych) opcji.
Jednak duża część forumowiczów (potencjalni klienci) zwyczajnie omija ten temat bo jeżdżą benzynami i DPF ich nie interesuje. Sam z nudów zajrzałem do tego tematu.
Cena moim zdaniem za cały pakiet jest jak najbardziej OK, ale np ja nie wykorzystam 90% jego funkcji.