Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tego że zamiana z Bida nie zauważyłem, ale myśle ze warto o tym wspomnieć ze nie do końca jest to bez problemowa zamiana, bo wielu czytających fora po takiej wymianie może sie rozczarować, że miało być wszystko dobrze a komputer pokazuje zasięg z kosmosu lub jest paliwo a zasięg pokazuje 0 i trzeba dołożyć kasy na zaprogramowanie (to nawet przy wymianie kompletu z Astry Do Astry kiedy rocznik bedzie różny), a w przypadku uszkodzonego GIDa bądź CIDa, przy wymianie kompletu bo pewnie nie jeden taki problem miał, a i w przypadku zmiany BIDa na GIDa z kompletu z Zafiry do Astry i odwrotnie Komputer bedzie pokazwyał nieprawidłowe wartości wiec nie do końca nic nie trzeba robić i o to właśnie Twoje stwierdzenie mi tylko chodziło! A podejście jest realistyczne bo wiele razy przerabiałem taki temat niestety GIDy Padają na potęgę, radia zresztą też, a jak Padnie radio a nie masz kodu to znowu wymiana całego kompletu a jak ktoś tego nie robi sam tylko jedzie do kogoś to koszty rosną, a jak jest kod to można wymienić samo radio.
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
Pytanie do autora czy w przypadku GIDa 3 liniowego BM po za ustawieniem zakładki telefonu przy radiu cd30mp3 konieczne sa jeszcze jakies inne ustawienia by moduł w pełni dobrze funkcjonował tzn np. czy w CANie średnim również musi byc zaznaczona opcja UHP w radiu i w wyświetlaczu czy tylko w konfiguracji dodanie zakładki starczy?
czy to wlaczenie zakladki w 3liniowym jest wymagane? nie da sie zeby pokazywalo tylko te wybrane dane np obok sredniego spalania lub w panelu klimy? przyzwyczajony jestem do info z radia i spalania na jednym ekranie
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
Zwykle nie jest to konieczne. Ale są wyświetlacze w których trzeba to zrobić, bo sterowanie menu nie będzie działało. Dotyczy to niektórych wyświetlaczy. Trzeba sprawdzić jak jest z Twoim wyświetlaczem.
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
mam problem z ustawieniem świateł halogenów jako doświetlające powrót do domu (follow me home). Niby mam ustawione ale nic się nie dzieje. Dodam, że mam system bez kluczykowy - ale to nie powinno być chyba problemem
Proszę o podpowiedź
mam problem z ustawieniem świateł halogenów jako doświetlające powrót do domu (follow me home). Niby mam ustawione ale nic się nie dzieje. Dodam, że mam system bez kluczykowy - ale to nie powinno być chyba problemem
Proszę o podpowiedź
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
-
- Zafiromaniak
auto bezkluczykowe sprawia pewne problemy- nie do końca wiem jakie, bo nie miałem styczności z takim
wiem, ze mimo to większość funkcji działa jak powinna.
Oczywiście, dodatki można zawsze dokupić
nie brać wszystkiego jak leci, bo to nie o to chodzi. Każdy bierze to co potrzebuje.
Oczywiście, dodatki można zawsze dokupić
nie brać wszystkiego jak leci, bo to nie o to chodzi. Każdy bierze to co potrzebuje.
-
- Bywalec
- Imię: Radosław
- Auto: Opel Zafira 2.0 T
- Oznaczenie silnika: Z20LER
No wiadomka DPF a nie mam to nie potrzebuje ale wstylu światła i nedle to już cosik. Bo możliwość trzeciej nie ma w tym module i zmiany logo.
- huubii
- Zafiromaniak
No fakt, prócz opcji wymuszania akcji przyciskami z pilota reszta działa. Na chwilę obecną ustawiłem tylko odprowadzanie do domu po przez zadanie akcji po wyłączeniu silnika - jednak to nie to samo i działa za każdym razem [emoji17]LWPM pisze:auto bezkluczykowe sprawia pewne problemy- nie do końca wiem jakie, bo nie miałem styczności z takim
Ostatnio zmieniony 20 mar 2020, 15:27 przez huubii, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
jak będę miał dostęp do auta z systemem bezkluczykowym, to się przyjrzę co tam się dzieje... być może uda się coś zrobić.
na chwilę obecną wiemy że problem jest i nie ma możliwości by się tym zając (brak odpowiedniego auta)
na chwilę obecną wiemy że problem jest i nie ma możliwości by się tym zając (brak odpowiedniego auta)
- huubii
- Zafiromaniak
Ostatnio zmieniony 20 mar 2020, 16:44 przez huubii, łącznie zmieniany 1 raz.