Witam, nie wiem czy już było czy nie ale pokaże.
Miałem problem z moimi bi zenkami , otóż nie wiedziałem o tym ale ktoś napchał papieru w kontrolkę od poziomowania świateł, tą w zegarach. Po wyciagnieciu papieru okazało się że ona cały czas "mruga" co dało mi do myślenia. Zdemontowałem lampy i okazało się że mam tam jakieś chinole założone
Wymontowałem przetwornice i poczytałem trochę tematów i okazało się że prawdopodobnie jest uwalony tranzystor buk9628, będzie na zdjęciach. Zakupiłem taki i go wymieniłem, ku mojemu zdziwieniu okazało się że ori przetwornica ożyła, niestety tylko jedna, więc stwierdziłem że kupię używkę, ale szybko się okazało że nie dość że dostać je graniczy z cudem to jak już znalazłem to kosztowała ponad 130£
Więc znowu czytanie setek tematów
I okazało się że pasuje przetwornica od Peugeota.
Ori GM ma oznaczenia :13 153 357
1 307 329 112
A ta z Peugeota :
1 307 329 166
Ogólnie wyglądają tak samo, ale już na płytce się trochę różnią, z tym że ta od Peugeota kosztowała tylko 25£.
Dzis po zamontowaniu przetwornicy moje zenki pięknie ożyły a kontrolka od poziomowania przestała "mrugać" tak więc myślę że dość tanim nakładem można przywrócić do życia ori przetwornice zamiast montować chińskie zamienniki. Swoją drogą ktoś kto napchał papier w kontrolkę żeby jej nie było widać albo był mało ogarnięty w temacie albo poprostu już nie pierwszy raz to robił.
Poniżej fotki.
W razie czego piszcie, w miare możliwość pomogę.
Naprawa przetwornicy
- dany1107
- Mieszkaniec
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 12 sty 2019, 19:07 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Dany pytanie czy twoje Bi miały funkcję AFL doswietlania zakrętów. Moja przetwornica coś pada często nie potrafi się ponownie uruchomić i wali błędem. Żarówki mam nowe Philipsa i dalej mam ten problem.
- dany1107
- Mieszkaniec
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Witam, też mają doświetlanie. Mi ostatnio zaczęła prawa lampa szwankować, raz się włączyła raz nie, a jak już działała to na dziurach się wyłączała, rozebrałem, kontakt spray, przeczyszczenie i już jest git.