Moduł komfortu do Zafiry B
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Informacje z EGR mam tylko w ECUinfo, natomiast w OBD II są tylko kreski, czy to normalne ? kilkukrotna konfiguracja nic nie daje.
A na DDS trzeba mieć dodatkową licencję?
Bo mam na ECUinfo, funkcja przyciski i ECC.
A na DDS trzeba mieć dodatkową licencję?
Bo mam na ECUinfo, funkcja przyciski i ECC.
- griszka
- Debiutant
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI automat
Mam dokładnie to samo....
W zakładce ECU Info mam widocznych tylko 10 parametrów, z czego nowych (niewidocznych w zakładce OBD) jest 6.
EGR - jest tylko zlecona pozycja EGR, a nie mam żądanej i nie ma błędu EGR.
Nie ma nic na temat klimatyzacji.
Mam dokładnie to samo....
W zakładce ECU Info mam widocznych tylko 10 parametrów, z czego nowych (niewidocznych w zakładce OBD) jest 6.
EGR - jest tylko zlecona pozycja EGR, a nie mam żądanej i nie ma błędu EGR.
Nie ma nic na temat klimatyzacji.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 15:29 przez griszka, łącznie zmieniany 1 raz.
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
Zgadza się, w zakładce ECUinfo jest tylko pozycja zlecona EGR, a jeśli chodzi o klimatyzację to mam licencję na ECC.
Zerknij jak jest u Ciebie z parametrem EGR, jakie ma wartości %. Na postoju, w czasie jazdy, przyśpieszania, hamowania silnikiem.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 16:55 przez KAMUI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Imię: Patryk
- Auto: Opel Vectra C
- Model: VC
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Na abs i ecc trzeba miec dodatkowe licencje. Co ciekawe w konfigurarorze nie moge dodac dodatkowych stron do ecu info. Natomiast w aucie bezposrednio na cid dolozylem jedna strone. Pytanie, jesli mamy w OBD2 wiecej niz 2 strony to jak przejsc np do 3 czy 4 strony?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Twoja akcja nie jest taka hop siup do zrobienia
Codziennie jestem zajęty od 6 do 22 tylko weekendy mam wolne które spędzam ze swoimi małymi chłopakami Mam ileś akcji w rękawie ale takich niestety nie bo ja mam ksenony i nie będę nimi błyskał
Niestety nie mam czasu na pisanie akcji. Nawet na testy dds nie mam czasu bo dziś jak jeździłem to miałem ustawiony dźwięk z cim po przekroczeniu 133 i resetowało mi cały moduł nie wiem dlaczego? Niestety gaszenie auta nie pomogło dopiero podpięcie pod laptopa i wyłączenie tego ogarnęło sprawę. Dziś już raczej nie będę jeździł a jutro jadę na działkę z rodziną i też nie będzie jak testować. Do pracy jeżdżę burgmanem więc też nie ma jak testować od jutra wieczorem do środy wieczorem auto nie będzie jeździło bo oddaję lampy do przyciemnienia. Lipa i jeszcze raz lipa z testowaniem.
Jak mam ustawić dds aby jak najszybciej przeprowadzić testy? Może jutro by się udało...
Codziennie jestem zajęty od 6 do 22 tylko weekendy mam wolne które spędzam ze swoimi małymi chłopakami Mam ileś akcji w rękawie ale takich niestety nie bo ja mam ksenony i nie będę nimi błyskał
Niestety nie mam czasu na pisanie akcji. Nawet na testy dds nie mam czasu bo dziś jak jeździłem to miałem ustawiony dźwięk z cim po przekroczeniu 133 i resetowało mi cały moduł nie wiem dlaczego? Niestety gaszenie auta nie pomogło dopiero podpięcie pod laptopa i wyłączenie tego ogarnęło sprawę. Dziś już raczej nie będę jeździł a jutro jadę na działkę z rodziną i też nie będzie jak testować. Do pracy jeżdżę burgmanem więc też nie ma jak testować od jutra wieczorem do środy wieczorem auto nie będzie jeździło bo oddaję lampy do przyciemnienia. Lipa i jeszcze raz lipa z testowaniem.
Jak mam ustawić dds aby jak najszybciej przeprowadzić testy? Może jutro by się udało...
-
- Debiutant
- Imię: Patryk
- Auto: Opel Vectra C
- Model: VC
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Tez tak macie? Jak ustawie dzienne na swiatla mijania i halogeny jako swiatla przy cofaniu to cofajac swiatla mijania mrugaja. Tak jakby modul nie wyrabial sie z procedurami zalaczania i halogenow i swiatel mijania na raz?
-
- Przeglądacz
- Auto: Opel Astra H 1.6 Htb
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: A16XER
Po prawie 4 miesiącach znowu będę mógł pobawić się tym modułem. Moja Astra H już działa i pewnie będę musiał zrobić aktualizację z DPF Monitor do LWPM
Mam pytanie Łukasz do Ciebie. Czy miałeś może okazję z kimś zbadać problem domykania szyb z pilota (bez REC)?
Po prawie 4 miesiącach znowu będę mógł pobawić się tym modułem. Moja Astra H już działa i pewnie będę musiał zrobić aktualizację z DPF Monitor do LWPM
Mam pytanie Łukasz do Ciebie. Czy miałeś może okazję z kimś zbadać problem domykania szyb z pilota (bez REC)?
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2018, 17:13 przez marcinsu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
moduł się wyrabia, tylko, że akurat taka (i wiele innych jak się okazuje ) kombinacja nie zadziała...
miałem nadzieję, że nie będę musiał tego poprawiać (wymaga to dosyć sporo dodatkowej pamięci RAM by zrobić to dobrze), bo wiedziałem o tym problemie...
no ale... bug wpisany jest tutak i bęzie zrobiony... mam nadzieję, że szybko
faktycznie w AH/AB tryb 5 w UEC rozwiazuje problem, ale też nie każdy to ma (szczególnie w VC) - więc trzeba to zrobić
z tego co wiem... to nie znam nikogo innego bez RECa oprócz Ciebiemarcinsu pisze:Mam pytanie Łukasz do Ciebie. Czy miałeś może okazję z kimś zbadać problem domykania szyb z pilota (bez REC)?