Moduł komfortu - konfiguracja, pidy, ustawienia
- griszka
- Debiutant
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI automat
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Trochę wyjaśnienia dla innych użyszkodników Zosi...
Próbowałem Op Comem ustawić wyświetlanie zakładki UHP (ja nie mam UHP), żeby tam wyświetlać dane z Modułu Komfortu oraz chciałem zdezaktywować obecne działanie lewych przycisków na kierownicy. Niestety, nic nie mogłem zrobić. Dodatkowo, od długiego czasu próbowałem aktywować wyświetlanie się usterek - też nie mogłem.
Zadzwoniłem do Miałczyk76 i po krótkiej rozmowie - wszystko było jasne. Autko mam z 2008 roku, a w latach 2007 -2008 montowane były wyświetlacze GID, z którymi występuje taki problem, że nie da się zrobić pewnych zmian w zakładce: Informacja Rozrywka / DIS / Programowanie.
Dzisiaj byłem u Miałczyk76 i w 5 minut , TECH-em , wszystko mi poustawiał. Nie dało rady tylko zdezaktywować funkcji lewych przycisków.
Teraz wygodniej jest wejść we wszystkie informacje podawane przez moduł, tylko przydało by się zmienić ikonę telefonu na coś innego :-)
Próbowałem Op Comem ustawić wyświetlanie zakładki UHP (ja nie mam UHP), żeby tam wyświetlać dane z Modułu Komfortu oraz chciałem zdezaktywować obecne działanie lewych przycisków na kierownicy. Niestety, nic nie mogłem zrobić. Dodatkowo, od długiego czasu próbowałem aktywować wyświetlanie się usterek - też nie mogłem.
Zadzwoniłem do Miałczyk76 i po krótkiej rozmowie - wszystko było jasne. Autko mam z 2008 roku, a w latach 2007 -2008 montowane były wyświetlacze GID, z którymi występuje taki problem, że nie da się zrobić pewnych zmian w zakładce: Informacja Rozrywka / DIS / Programowanie.
Dzisiaj byłem u Miałczyk76 i w 5 minut , TECH-em , wszystko mi poustawiał. Nie dało rady tylko zdezaktywować funkcji lewych przycisków.
Teraz wygodniej jest wejść we wszystkie informacje podawane przez moduł, tylko przydało by się zmienić ikonę telefonu na coś innego :-)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 15:27 przez griszka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
da się zrobić... na niektórych wyświetlaczach łatwo, na innych trudniej, jeszcze na innych się nie da. dużo zależy od wersji oprogramowania.
Funkcja zmiany ikonki (+ wpisanie tekstu na zakładce) była w sofcie, ale została usunięta - i tak nikt nie używał nikt nawet nie wiedział, ze jest
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
Aktualizacja poszła bez problemu.
BTW, jak z postępem prac nad funkcją " Błąd zaworu EGR" dla silników Z19DTH ? Da się coś z tym zrobić dla zakładki ECUinfo, czy dać sobie z tym spokój.
Aktualizacja poszła bez problemu.
BTW, jak z postępem prac nad funkcją " Błąd zaworu EGR" dla silników Z19DTH ? Da się coś z tym zrobić dla zakładki ECUinfo, czy dać sobie z tym spokój.
- Cisu
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Signum 1.9 CDTI
- Model: Sig
próbowałem powalczyć dzisiaj z doświetlaniem zakrętów w moim Signum [Z19DTH], wykorzystując katalog akcji:
wrzuciłem je do swoich akcji:
i ustawiłem w menu doświetlania:
niestety jedynym rezultatem były świecące kontrolki kierunkowskazów.
Nie ogarniam programowania własnych akcji, macie jakieś pomysły co jest NOK?
wrzuciłem je do swoich akcji:
i ustawiłem w menu doświetlania:
niestety jedynym rezultatem były świecące kontrolki kierunkowskazów.
Nie ogarniam programowania własnych akcji, macie jakieś pomysły co jest NOK?