Moduł komfortu do Zafiry B
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Czyli tylko ja mam ten problem ? Panowie jak jest u Was ? Strasznie mnie to irytuje ale nie chciałbym okopywać się na sofcie 0.4 bo ciągle liczę na DDS wyświetlający dane jak TPMS
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zdaję sobie sprawę bo już to pisałeś, ale mimo to wierzę że dasz radę. Taki DDS to jak dla mnie byłby ideał, prostota oryginalnego DDSa i wyświetlanie danych jak z TPMSa bez problemów z czujnikami w kołach. Złoty środek
Problem z powrotem PAS do ostatnio otwartej zakładki też ogarniesz. Dałeś radę raz, dasz redę i kolejny. Może wystarczy porównać co w tym zmieniło pomiędzy 0.4a i 0.5b, wcześniej działało to idealnie i za każdym razem.
Przy okazji chciałbym się upewnić, zarówno składanie lusterek jak i elektryczne sterowanie nimi nie jest w AH/ZB realizowane przez CAN ? Jest to jedynie podanie napięcia od sterowania do silniczków ?
Problem z powrotem PAS do ostatnio otwartej zakładki też ogarniesz. Dałeś radę raz, dasz redę i kolejny. Może wystarczy porównać co w tym zmieniło pomiędzy 0.4a i 0.5b, wcześniej działało to idealnie i za każdym razem.
Przy okazji chciałbym się upewnić, zarówno składanie lusterek jak i elektryczne sterowanie nimi nie jest w AH/ZB realizowane przez CAN ? Jest to jedynie podanie napięcia od sterowania do silniczków ?
Po aktualizacji do v0.5c moduł działa z CDC40
Utknąłem w tym momencie... pomożecie?
Sterowniki najnowsze sugerowane przez Łukasza
Windows wyrzuca takie coś
jak to ugryźć ???
Sterowniki najnowsze sugerowane przez Łukasza
Windows wyrzuca takie coś
jak to ugryźć ???
Używam ją od samego początku - kupiona w necie. Na win 7 działa
a teraz mały progres w walce
Łukasz co Ty na to?
Dodano po 36 minutach 10 sekundach:
Właśnie uruchomiłem laptopa syna z win 7 i śmiga aż miło więc mam(y) problem z win 10 - albo tylko ja.
Pomoże ktoś?
To w takim razie jaki polecasz aby działał z win10?
-
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Astra H 1.6 Htb
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: A16XER
Łukasz napisał wyżej, silabs tylko zadziała.
To co masz nie zadziała na win 10.
Wiem, dlatego że mam jedno i drugie.
To co masz nie zadziała na win 10.
Wiem, dlatego że mam jedno i drugie.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2019, 01:29 przez marcinsu, łącznie zmieniany 1 raz.
To musze zaopatrzyć się w nowy
Czy ten podejdzie?
https://allegro.pl/oferta/konwerter-usb ... 7018346452
Może jakieś propozycje bo w tej dziedzinie to ja "lajkonik" jestem i z uartem do czynienia mam tylko przez moduł
Czy ten podejdzie?
https://allegro.pl/oferta/konwerter-usb ... 7018346452
Może jakieś propozycje bo w tej dziedzinie to ja "lajkonik" jestem i z uartem do czynienia mam tylko przez moduł
Ostatnio zmieniony 24 lut 2019, 10:43 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
- cypis36
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B 1,7 CDTI 125kM COSMO
- Model: COSMO
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Niedawno zakupiłem od Łukasza moduł komfortu. Zdążyła już się zrobić aktualizacja. Mam Win 10 wszystko chodzi jak należy. Jedno co mi Łukasz polecił i NAKAZAŁ to czynności zgodnie z instrukcją. Śmiga aż miło.
Łukasz jeszcze raz dziękuję.
P.S.
Zastanawiałeś się nad modernizacją świateł przy hamowaniu tzn. światła stopu pulsacyjne.
Pzdr Marcin.
Niedawno zakupiłem od Łukasza moduł komfortu. Zdążyła już się zrobić aktualizacja. Mam Win 10 wszystko chodzi jak należy. Jedno co mi Łukasz polecił i NAKAZAŁ to czynności zgodnie z instrukcją. Śmiga aż miło.
Łukasz jeszcze raz dziękuję.
P.S.
Zastanawiałeś się nad modernizacją świateł przy hamowaniu tzn. światła stopu pulsacyjne.
Pzdr Marcin.
Kupiłem taki
https://allegro.pl/oferta/modul-konwert ... Nzk3ZDY%3D
i wyskakuje takie coś - zarówno na win 7 jak i na win10
Podpiąłem stary uart i to samo nawet na win 7
Moduł w aucie działa.
Co począć?
https://allegro.pl/oferta/modul-konwert ... Nzk3ZDY%3D
i wyskakuje takie coś - zarówno na win 7 jak i na win10
Podpiąłem stary uart i to samo nawet na win 7
Moduł w aucie działa.
Co począć?
Ostatnio zmieniony 26 lut 2019, 18:28 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.