Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Świeżak
- Imię: Czesław
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CTDI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jakie jeszcze funkcje nie będą działać? Sterowanie światłami działa? W sensie dyskoteka? Podgląd Dpf działa?
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
sterowanie światłami jest trochę ograniczone (np nie można włączyć samego prawego przedniego kierunkowskazu, tylko wszystkie prawe naraz). Nie pamiętam szczegółów co jeszcze jest inaczej. gdzieś tutaj jest to opisane (ze 2-3 lata temu)
Mam nadzieję, że masz przynajmniej GIDa, bo BID + brak RECa to generalnie nie polecam takiej konfiguracji... prawdopodobnie nie będziesz zadowolony
sterowanie światłami jest trochę ograniczone (np nie można włączyć samego prawego przedniego kierunkowskazu, tylko wszystkie prawe naraz). Nie pamiętam szczegółów co jeszcze jest inaczej. gdzieś tutaj jest to opisane (ze 2-3 lata temu)
Mam nadzieję, że masz przynajmniej GIDa, bo BID + brak RECa to generalnie nie polecam takiej konfiguracji... prawdopodobnie nie będziesz zadowolony
-
- Świeżak
- Imię: Czesław
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CTDI
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Widziałem na bid, dlatego pocztą już jedzie do mnie gid 3 liniowy
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Łukaszu, w jaki sposób wygląda obsługa modułu w Zafirze C? Wyświetlacz w zegarach Uplevel-Combi, w desce CID 7".
Ostatnio zmieniony 24 lis 2020, 09:16 przez barek16, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
co prawda coś tam na wyświetlaczu licznika już wyświetlić potrafię (ale jaki to rodzaj wyświetlacza to nie wiem - nie znam się)
ale to jeszcze za mało. Wyświetlacz nie ma takich możliwości by wyświetlać dowolną zawartość (tak jak w AH/ZB/VC)
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
W tematach powyżej nadal cisza?huubii pisze: ↑23 wrz 2020, 15:11huubii pisze: ↑25 maja 2020, 23:33Potwierdzam, nic się nie wydarzyło [emoji17]LWPM pisze:do Antary moduł możesz włożyć - nic nie zepsujesz, ale też nic nie zadziała
trzeba przyciąść nad Antarą na chwilkę, by ustalić najważniesze parametry jak to ma działać - i będzie OK
no ale... nie mam dostępu do Antary, więc auto czeka.
Gdyby była możliwość ustawienia, to będę pierwszym klientem na moduł do Antary (tzn. ojciec [emoji16])Czy coś w ww. tematach się zmieniło?huubii pisze: ↑20 mar 2020, 15:27No fakt, prócz opcji wymuszania akcji przyciskami z pilota reszta działa. Na chwilę obecną ustawiłem tylko odprowadzanie do domu po przez zadanie akcji po wyłączeniu silnika - jednak to nie to samo i nie działa za każdym razem [emoji17]LWPM pisze:auto bezkluczykowe sprawia pewne problemy- nie do końca wiem jakie, bo nie miałem styczności z takim
wiem, ze mimo to większość funkcji działa jak powinna.
Przy okazji pomoże ktoś "edytować" to w taki sposób aby świeciły tylko: kierunkowskazy, postojowe przód, i podświetlenie tablicy?
0000000E50050200000000510501000000000350050230300303510501F0F006060064
Bo obecnie święcą ww. światła oraz wsteczne i stop (a chciałbym tylko mieć z tyłu kierunki i tablicę)
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
- barek16
- Mieszkaniec
Od jakiegoś czasu nie działa dodatkowa dioda alarmu, nie jestem pewien czy od aktualizacji 0.7c czy już wcześniej przestała mrugać. Myślałem że się spaliła, ale dziś podpiąłem ją bezpośrednio pod 12V i świeci. Sprawdziłem miernikiem wszystkie wyjścia z modułu i na każdym z 4 pinów jest cały czas +5V względem masy. Oczywiście w konfiguracji ustawione "Dioda podłączona do modułu"
W nowym fw jest nowy sposób wyboru wyświetlania danych na zakładce BC. Wcześniej miałem tak, że obok zasięgu była temperatura płynu, a jeśli dpf przekroczył 85% to mrugało na zmianę temp i % dpf. Teraz już tak się nie da żeby dpf dopiero powyżej 85% pokazywało ?
Od jakiegoś czasu nie działa dodatkowa dioda alarmu, nie jestem pewien czy od aktualizacji 0.7c czy już wcześniej przestała mrugać. Myślałem że się spaliła, ale dziś podpiąłem ją bezpośrednio pod 12V i świeci. Sprawdziłem miernikiem wszystkie wyjścia z modułu i na każdym z 4 pinów jest cały czas +5V względem masy. Oczywiście w konfiguracji ustawione "Dioda podłączona do modułu"
W nowym fw jest nowy sposób wyboru wyświetlania danych na zakładce BC. Wcześniej miałem tak, że obok zasięgu była temperatura płynu, a jeśli dpf przekroczył 85% to mrugało na zmianę temp i % dpf. Teraz już tak się nie da żeby dpf dopiero powyżej 85% pokazywało ?
-
- Zafiromaniak
trzeba będzie sprawdzić...barek16 pisze: ↑06 sty 2021, 16:25 Od jakiegoś czasu nie działa dodatkowa dioda alarmu, nie jestem pewien czy od aktualizacji 0.7c czy już wcześniej przestała mrugać. Myślałem że się spaliła, ale dziś podpiąłem ją bezpośrednio pod 12V i świeci. Sprawdziłem miernikiem wszystkie wyjścia z modułu i na każdym z 4 pinów jest cały czas +5V względem masy. Oczywiście w konfiguracji ustawione "Dioda podłączona do modułu"
w tej chwili można sobie wybrać by pokazywało zawsze stan DPF (np na zmianę z temperaturą, ale też możesz tutaj inne parametry wstawić). Próg 85% został usunięty (żeby uprościć pewne rzeczy....)
- barek16
- Mieszkaniec
Szkoda, bardzo mi to 85% odpowiadało.
Nie została przy okazji zmieniona czcionka? Teraz ustawiłem dpf na zmianę z temperaturą płynu i napis dpf wchodzi w "km", wcześniej jakoś się to mieściło
-
- Zafiromaniak
sprawdziłem najnowszy v0.8... działa, a więc trudno mi powiedzieć czemu u Ciebie nie działa
hmmm... musiałbyś pokazać na obrazku różnicę, to bym coś więcej powiedział co się stało, bo nie pamiętam jak było
- barek16
- Mieszkaniec
Było tak jak na tym filmie od 1:00 czyli "km" znikały podczas wyświetlania stanu "DPF: xxx%" Dodatkowo podczas regeneracji wskakiwało mniejszą czcionką "reg. DPF: xxx%" jak w 1:41
https://www.youtube.com/watch?v=noeyPdb ... pQAEiI4Cu5
Teraz wygląda to tak:
https://imgur.com/D2HwBG4
Ostatnio zmieniony 08 sty 2021, 22:28 przez barek16, łącznie zmieniany 1 raz.
- barek16
- Mieszkaniec
Odznaczyłem "km" w tabelce konfiguracji i jest ok. Nie wiem jak to będzie wyglądało w czasie regeneracji.
Wrzuciłem 0.8 dioda nadal nie działa. U mnie od początku, kiedy otrzymałem moduł od Ciebie coś z tą diodą było dziwnie, bo aby działała musiałem mieć wpięte jej nóżki w pierwszy i trzeci PIN licząc od USB.
Cena za "Kontrolę DPF" jest już ustalona na 99zł i można kupować, czy będzie ustalona dopiero jak tą opcję dokończysz ?
-
- Zafiromaniak
na pierwszej stronie tego tematu masz napisane:
może spróbuj wg tego
na razie jest skończone, sprawdzone z silnikami Z19DTx/Z17DTx