[B] dzienne światła LED
dzisiaj wlasnie zalozylem swiatla dzienne do mojej zoski musialem kupic ,swiatla led 18 diodowe w miejsce halogenow za calym wyposazeniem , zaslepki do halogenow gdyz w orginale ich nie mialem.praca okolo 3,5 godziny.zdjecie zderzaka, wymiana zaslepek,wmontowanie swiatel LED, okablowanie masa 12v i kabelek pod stacyjke. dziala perfekt sprobuje jutro wrzocic fotki sami stwierdzicie.
[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 18:09 ]
witam tu zamieszczam foteczke jak z ledami wyglada moja zosia wczoraj zalozone .
http://img808.imageshack.us/i/sta60136.jpg/
[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 18:09 ]
witam tu zamieszczam foteczke jak z ledami wyglada moja zosia wczoraj zalozone .
http://img808.imageshack.us/i/sta60136.jpg/
porobie fotki to dorzuce,przyjemnosc mnie kosztowala 89euro komplat swiatel i nowe zaslepki do halogenow bo ja w orginale nie mialem halogenow.zakladalem z kumplem na pierwszy raz roboty na okolo 2 godziny ,teraz bym to juz zrobil szybciej bo wiem co i jak .a swiatla te po wlaczeniu swiatel pozycyjnych tez swieca tylko jako wlasnie pozycyjne (maja to teraz nowe auta)jezdze i nikt mnie sie nie czepia czemu sie nie wylaczaja zreszta maja homologacje europejska.
Czy po włączeniu świateł mijania też świecą ? Bo pozycyjne to inaczej postojowe i tutaj problemu nie mapioter1 pisze:porobie fotki to dorzuce,przyjemnosc mnie kosztowala 89euro komplat swiatel i nowe zaslepki do halogenow bo ja w orginale nie mialem halogenow.zakladalem z kumplem na pierwszy raz roboty na okolo 2 godziny ,teraz bym to juz zrobil szybciej bo wiem co i jak .a swiatla te po wlaczeniu swiatel pozycyjnych tez swieca tylko jako wlasnie pozycyjne (maja to teraz nowe auta)jezdze i nikt mnie sie nie czepia czemu sie nie wylaczaja zreszta maja homologacje europejska.
Nie chce wyjść na ignoranta, czy też czepialskiego ale do mnie LEDy montowane zamiast halogenów jakoś nie przemawiają.
Absolutnie nie jest to uwaga do kolegi pioter1, który odwalił kawał dobrej roboty i bardzo ładnie wszystko zamontował
Moim zdaniem, znacznie lepiej wyglądają LEDy w poziomie, tak np. jak w tej wersji zaprezentowanej przez kolegę pszczyna. Nie bez znaczenie pozostaje fakt pozbycia się halogenów, których ja np. dość często używam przedzierając się przez notorycznie zamglony lasek Kobiórski i jakoś nie wyobrażam sobie zastąpienie ich LED'ami (oczywiście zupełnie inna sprawa to przypadek osób, które nie mają fabrycznych halogenów).
Osobiście cały czas śledzę ten temat i też noszę się z zamiarem zainstalowania świateł do jazdy dziennej ale jakoś nie potrafię się zdecydować na konkretne rozwiązanie, a raczej konkretny model LED'ów.
Absolutnie nie jest to uwaga do kolegi pioter1, który odwalił kawał dobrej roboty i bardzo ładnie wszystko zamontował
Moim zdaniem, znacznie lepiej wyglądają LEDy w poziomie, tak np. jak w tej wersji zaprezentowanej przez kolegę pszczyna. Nie bez znaczenie pozostaje fakt pozbycia się halogenów, których ja np. dość często używam przedzierając się przez notorycznie zamglony lasek Kobiórski i jakoś nie wyobrażam sobie zastąpienie ich LED'ami (oczywiście zupełnie inna sprawa to przypadek osób, które nie mają fabrycznych halogenów).
Osobiście cały czas śledzę ten temat i też noszę się z zamiarem zainstalowania świateł do jazdy dziennej ale jakoś nie potrafię się zdecydować na konkretne rozwiązanie, a raczej konkretny model LED'ów.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
rozumiem....ja jednak halogenów z ZB jeszcze nie użyłem...a przez 10 lat jazdy fabią może 3-4 razy.....i chyba bardziej przemawia dla mnie wersja ledów za halogeny....choć ...przyznaje szkoda mi przerabiać fabrykę....jak bym nie miał halogenów to bym sie nie zastanwawiałrhaaziel pisze: Nie bez znaczenie pozostaje fakt pozbycia się halogenów, których ja np. dość często używam przedzierając się przez notorycznie zamglony lasek Kobiórski i jakoś nie wyobrażam sobie zastąpienie ich LED'ami (oczywiście zupełnie inna sprawa to przypadek osób, które nie mają fabrycznych halogenów).
przesylam tu zdjatka po moich modyfikacjach ,zaznacze ze zmienilem tez zarowki mianowicie zamiast moich standardowych H/ wlozylem nowe kseon blue optic H7 jest roznica uwierzcie choc na zdjeciach nie widac moze tego do konca
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/236 ... 52739.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f00 ... bab2e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcf ... 341b9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/236 ... 52739.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f00 ... bab2e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcf ... 341b9.html
Muszę przyznać, że według mnie wygląda bardzo dobrze i na zdjęciach prezentuje się bardzo profesjonalnie. Gratuluję
Wycinanie otworów pod paskowe LED'y zawsze będzie wyglądało na szewcowanie bo otwór po wycięciu nie jest wykończony tak jak powinien i stylistycznie nie można go dopasować do zaślepki w ZB (wyprofilowanie poziomych żeberek) a poziome ledy ( często wystające w własnoręcznie wyciętych otworach, często niesymetrycznie względem innych elementów-wspomniane żeberka) ) i okrągłe halogeny tuż obok siebie to jak dla mnie stylistyczna i estetyczna porażka. No cóż jest moda i prawie każdy tak chce mieć a że wygląda to jak ...... to już nie ważne. Z lampami LEXUS look było to samo ile samochodów zostało oszpeconych przez swoich właścicieli tą CHIŃSZCZYZNĄ. Z paskami dziennych LED-ów myślę że jest tak samo najważniejsze żeby były...
Wycinanie otworów pod paskowe LED'y zawsze będzie wyglądało na szewcowanie bo otwór po wycięciu nie jest wykończony tak jak powinien i stylistycznie nie można go dopasować do zaślepki w ZB (wyprofilowanie poziomych żeberek) a poziome ledy ( często wystające w własnoręcznie wyciętych otworach, często niesymetrycznie względem innych elementów-wspomniane żeberka) ) i okrągłe halogeny tuż obok siebie to jak dla mnie stylistyczna i estetyczna porażka. No cóż jest moda i prawie każdy tak chce mieć a że wygląda to jak ...... to już nie ważne. Z lampami LEXUS look było to samo ile samochodów zostało oszpeconych przez swoich właścicieli tą CHIŃSZCZYZNĄ. Z paskami dziennych LED-ów myślę że jest tak samo najważniejsze żeby były...
F-19 zapomniałeś jeszcze o angel eyes!! Kolejna chora moda szczególnie popularna w Astrze G (zupełnie nie wiem dlaczego).
Nie ma co się oszukiwać LEDowe światła do jazdy dziennej wyglądają kozacko i dlatego większość chce je mieć. Niestety w większości przypadków ludzie instalują jakąś totalną tandetę, która zamiast spełniać swoje zadanie to tylko śmieszy świecąc na jakiś dziwny kolor na max 3 metry a w dodatku razem z postojówkami.
Osobiście sam muszę przyznać się do tego, że fajne LEDy robią na mnie wrażenie, ale w miejsce halogenów ich nie zamontuje, a póki co nie ma na rynku żadnych które można by było wkomponować ładnie w żeberka zaślepek. Idealne byłby gotowe całe zaślepki z LEDami i miejscem na fabryczne halogeny ale takiego patentu też jeszcze nie widziałem.
Być może wkrótce pojawia się całe przednie lampy do ZB z wbudowanymi LEDami, w przypadku AH można już coś takiego kupić, obawiam się jednak, że z jakością będzie podobnie jak w przypadku niesławnych angel eyes'ów gdzie trzeba wydać kupę kasy na coś co daje efekt powiedzmy sobie szczerze przeciętny.
Nie ma co się oszukiwać LEDowe światła do jazdy dziennej wyglądają kozacko i dlatego większość chce je mieć. Niestety w większości przypadków ludzie instalują jakąś totalną tandetę, która zamiast spełniać swoje zadanie to tylko śmieszy świecąc na jakiś dziwny kolor na max 3 metry a w dodatku razem z postojówkami.
Osobiście sam muszę przyznać się do tego, że fajne LEDy robią na mnie wrażenie, ale w miejsce halogenów ich nie zamontuje, a póki co nie ma na rynku żadnych które można by było wkomponować ładnie w żeberka zaślepek. Idealne byłby gotowe całe zaślepki z LEDami i miejscem na fabryczne halogeny ale takiego patentu też jeszcze nie widziałem.
Być może wkrótce pojawia się całe przednie lampy do ZB z wbudowanymi LEDami, w przypadku AH można już coś takiego kupić, obawiam się jednak, że z jakością będzie podobnie jak w przypadku niesławnych angel eyes'ów gdzie trzeba wydać kupę kasy na coś co daje efekt powiedzmy sobie szczerze przeciętny.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Tak to prawda zapomniałem o anielskich oczach - masz rację. Ale w oryginale czyli w BMW mnie osobiście bardzo się podobają i aktualnie ringi występujące w roli dziennych według mnie wyglądają rewelacyjnie a przede wszystkim elegancko i profesjonajnie(wewnętrzne mocniejsze zewnętrzne słabsze) Dziennych lamp diodowych też nie skreślam bardzo mi się podobają w Insignii i w Astrze 4 (światło w miarę skupione stanowi całość i nie widać punktów świetlnych) natomiast w Audi (prekursorze diodowych dziennych) to wg mnie jest już przerost formy na treścią. Gigantyczne pasy zajmujące prawie połowe karoserii (reflektory i w starszych A6 zderzak) powykręcane lub pozawijane jak w lampach z Tajwanu. No cóż ale to jest Audi więc to co wymyślą "musi" być super. Mnie się to nie podoba i wszelkie naśladownictwo tego wzorca różnoraką cińszczyzną mnie nie przekonuje. Ale jak wiemy o gustach się nie dyskutuje a ja wypowiedzałem tylko swoje zdanie.
P.S. A lampki w Zafirze Pioter-a1 - super!
P.S. A lampki w Zafirze Pioter-a1 - super!