rejestrator trasy
Moderator: Sebu$
wg opinii z neta R600 wypada lepiej...
ja miałem trochę problemów z C320 które po aktualizacji się uspokoiły (filmiki z trasy do Czarnogóry, Chorwacji się nie zapisywały)
do prywatnego auta kupiłem IMHO lepszy rejestrator + większa karta pamięci 32GB class 10
p.s. w mio była 16GB class 10
ja miałem trochę problemów z C320 które po aktualizacji się uspokoiły (filmiki z trasy do Czarnogóry, Chorwacji się nie zapisywały)
do prywatnego auta kupiłem IMHO lepszy rejestrator + większa karta pamięci 32GB class 10
p.s. w mio była 16GB class 10
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 20:49 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Jak jest z obrazem w nocy z Navitel R600, bo nie ma żadnego podświetlenia i na ile starcza karta 32GB.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Pierwszy z brzegu filmik na Youtubepaweldm pisze:Jak jest z obrazem w nocy z Navitel R600, bo nie ma żadnego podświetlenia i na ile starcza karta 32GB.
https://youtu.be/i86Z_BmZyvU
Co do karty,myślę że 32gb spokojnie wystarczy,przecież masz opcję zapętlania
Ostatnio zmieniony 24 paź 2017, 21:44 przez Przemass, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemass
- Zafiromaniak
Kamera zamontowana wczoraj i śmiało również mogę polecić Navitel R600
Mam natomiast pytanie dla posiadaczy nie tylko Navitel ale wszystkich którzy korzystają z trybu parkingowego.Czy ktoś stosuje taki adapter ?
Samochód DVR Camera Recorder Dash Cam Hardwire Drutu Zestaw Mini USB Kabel zasilający DO Nextbase 101 112 212 302 312 402G 412 DUO
http://s.aliexpress.com/mEBjIfmI
(from AliExpress Android)
Mam natomiast pytanie dla posiadaczy nie tylko Navitel ale wszystkich którzy korzystają z trybu parkingowego.Czy ktoś stosuje taki adapter ?
Samochód DVR Camera Recorder Dash Cam Hardwire Drutu Zestaw Mini USB Kabel zasilający DO Nextbase 101 112 212 302 312 402G 412 DUO
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
A do czego ten adapter?Przemass pisze:Kamera zamontowana wczoraj i śmiało również mogę polecić Navitel R600
- Przemass
- Zafiromaniak
Masz napisane ale nie czytasz uważnieviolator pisze:A do czego ten adapter?Przemass pisze:Kamera zamontowana wczoraj i śmiało również mogę polecić Navitel R600
- violator
- Zafiromaniak
Powiem Ci ze to już lepiej przerobic gniazdo zapalniczki zeby prad byl na stale zawsze sie przyda,kabla u mnie i tak nie widać tak ładnie go pociągnąłemPrzemass pisze:Masz napisane ale nie czytasz uważnieviolator pisze:A do czego ten adapter?Przemass pisze:Kamera zamontowana wczoraj i śmiało również mogę polecić Navitel R600
- Przemass
- Zafiromaniak
Powiem Ci że brałem to pod uwagę ale po pierwsze zapalniczka byłaby ciągle zajęta,po drugie nie chce mi się dokupować do tego rozgałęźnika na 2 gniazda i po trzecie,chodzi też właśnie o względy estetyczne,żeby nie było tego widać.Powiem Ci ze to już lepiej przerobic gniazdo zapalniczki zeby prad byl na stale zawsze sie przyda,kabla u mnie i tak nie widać tak ładnie go pociągnąłem
Tak więc uważam że adapter będzie najlepszym rozwiązaniem i bez problemu również przewód da się schować
- Przemass
- Zafiromaniak
Nie stety adapter chyba uszkodzony,prąd dochodzi do tej małej puszeczki i znika,tak więc pozostaje zrobić prąd w zapalniczce na stałe...
Artur pisałeś że tak masz a ja mam wobec tego pytanie-czy masz podłączoną kamerkę cały czas pod tą zapalniczkę ?
Nie problemu z akumulatorem ?
Artur pisałeś że tak masz a ja mam wobec tego pytanie-czy masz podłączoną kamerkę cały czas pod tą zapalniczkę ?
Nie problemu z akumulatorem ?
Mam pytanie odnośnie ładowania... kupiłem kabel (3 metry) i pociągnąłem to górą -> słupkiem ->pod schowkiem do gniazda zapalniczki.
Specjalnie kupiłem lepszy kabel za 25zł, bo ostatnio miałem jakiś chiński za parę złotych i po pewnym czasie kabel co prawda zasilał kamerę, ale przestał ją ładować (jakby za mało prądu dawał).
I z tym obecnym zaczyna się dziać to samo... jak podepnę krótkim (1m) to wszystko działa (miga dioda czerwona i zielona na przemian). A jak podepnę tym długim... to tylko nagrywa bez ładowania.
Dodam, że w gnieździe zapaliczniki mam Xiaomi Roidmi 3s. Wcześniej miałem jakąś zwykłą ładowarkę usb - bez różnicy.
Ktoś miał taki problem? Kamera to MIO 528.
Specjalnie kupiłem lepszy kabel za 25zł, bo ostatnio miałem jakiś chiński za parę złotych i po pewnym czasie kabel co prawda zasilał kamerę, ale przestał ją ładować (jakby za mało prądu dawał).
I z tym obecnym zaczyna się dziać to samo... jak podepnę krótkim (1m) to wszystko działa (miga dioda czerwona i zielona na przemian). A jak podepnę tym długim... to tylko nagrywa bez ładowania.
Dodam, że w gnieździe zapaliczniki mam Xiaomi Roidmi 3s. Wcześniej miałem jakąś zwykłą ładowarkę usb - bez różnicy.
Ktoś miał taki problem? Kamera to MIO 528.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2017, 20:20 przez Skasowany użytkownik 24733, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozwiązanie w kwestii zasilania proponuję podłączyć się pod lusterko wsteczne. Rejestrator uruchamia się po przekręceniu stacyjki.
Zafira Sport OPC Line 1.9
- violator
- Zafiromaniak
Przy podłączeniu pod gniazdo zapalniczki też uruchamia się po przekluczeniu kluczyka, tu chodzi o to żeby zasilanie było stałe.
Zapalniczka daje stały prąd.
Podświetlanie zapalniczki dopiero po kluczyku.
Podświetlanie zapalniczki dopiero po kluczyku.
Zafira Sport OPC Line 1.9