Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
licznik

#121 Post autor: licznik »

mam taki wyświetlacz w astrze G i radio vdo CDR500 ustawienia tonów pokazuje na wyświetlaczu ,a zmieniłem go z CAR300

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#122 Post autor: dzarko »

No i gra muzyka. Wszystko wiem. Dzięki.
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

cris559

#123 Post autor: cris559 »

ma ten sam problem tylko nie mam kluczyków (tych drutów) i radio nie chce wyjść nawet 1 cm . Gdzie mogę dostać takie kluczyki ?? Może jest inny sposób . Rada kolegi kwazaara nie pomogła bo od strony schowka dostanę się tyko do kieszeni :(

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#124 Post autor: MieHor »

cris559, tu masz wybór tych cudeniek: http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ategory=12

stanleyy

#125 Post autor: stanleyy »

Można użyć nawet grubszego gwoździa, ale dla początkującego nie polecam bo zniszczy sobie tapicerkę. W końcu kluczyki to koszt 10 zł z wysyłką to nie ma co przeginać.

tico0

#126 Post autor: tico0 »

stanleyy pisze:W końcu kluczyki to koszt 10 zł z wysyłką to nie ma co przeginać.
To fakt, tylko jakość ich wykonania pozostawia wiele do życzenia..... (kupiłem takie do siebie) myślałem że będzie "klik" i radyjko na wierzchu :> . Niestety musiałem powrócić do sprawdzonej metody czyli cztery druty do "robienia na drutach :mrgreen: " i radyjko wyciągnięte :D u mnie te kluczyki z alledrogo nie sprawdziły się..... :/ .
Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 08:59 przez tico0, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#127 Post autor: MieHor »

tico0, a mówisz o wyjmakach 1 czy 2 DIN?

tico0

#128 Post autor: tico0 »

Mam dwa kompleciki 1din i 2 din.... :D i oby dwa są do oddania na złom ;) . Zakupiłem je by wyglądać jak "profesjonalista" :mrgreen: przy kliencie jak podjedzie zainstalować radyjko a tu zonk i powrót do saperki ;) . Widać musiałem trafić na podróby :mrgreen: .

cris559

#129 Post autor: cris559 »

sprawdziły się za to 2 gwoździki :P a roboty z tym rozkręcaniem żeby dostać się do głupich 4 żarówek co nie miara :| no ale cóż

dzięki :piwo:

cris559

#130 Post autor: cris559 »

Witam mam problem a mianowicie gdy wkładam płytę i radio odtwarza ją słychać tylko głośniki po prawej stronie po lewej ledwo słyszalne . Przestawiłem więc balans ale nic to nie dało. Wtedy nie słyszałem nic. Może miął ktoś już taki przypadek :/

dziękuje i pozdrawiam :piwo:

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#131 Post autor: BajBus »

były takie przypadki, sprawdź podłączenie kostki iso do radia, a następnie przewody idące do drzwi, obydwa problemy były już poruszane na forum zachęcam to użycia opcji szukaj...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Anony Mous

#132 Post autor: Anony Mous »

Dziś przeszukując ogłoszenia trafiłem na takie zdjęcie. Radio DELCO i RMF-FM czyli jak u mnie a ja do dziś nie dałem rady ustawić czasu z RDS-u :(

Obrazek

kebul

#133 Post autor: kebul »

celius pisze:Dziś przeszukując ogłoszenia trafiłem na takie zdjęcie. Radio DELCO i RMF-FM czyli jak u mnie a ja do dziś nie dałem rady ustawić czasu z RDS-u :(
instrukcja włączenia aktualizacji czasu z RDS napisana jest w instrukcji obsługi samochodu a nie radia :-)

[color]niestety u mnie przestał działać i nie wiem dlaczgo

mniej więcej tak to idzie

Kod: Zaznacz cały

Automatyczne nastawianie daty i czasu *
Możliwe przy odbiorze sygnału czasu ze stacji RDS, która nadaje taki sygnał.
Automatyczne nastawienie następuje po włączeniu radia i odebraniu sygnału czasu RDS. Na wyświetlaczu ukazuje się wówczas symbol (zegarka z RDS). Gdy sygnał czasu nie jest odbierany, czas trzeba nastawić ręcznie.
Wyłączanie i włączanie funkcji automatycznego nastawiania czasu (na przykład w razie odbierania niewłaściwego sygnału czasu ze Stacji nadawczej);
Naciskać O (symbol z zegarkiem)    przez około 2 sekundy - zegar przechodzi w tryb nastawiania.
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem)  dwa razy (aż zacznie błyskać wskazanie lat).
Naciskać O (symbol z zegarkiem)   przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat).
Nacisnąć O (symbol z kropką)   Na wyświetlaczu pojawi się: RDS TIME O = Funkcja wyłączona
RDS TIME 1 = Funkcja aktywna
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem)  trzy razy

Anony Mous

#134 Post autor: Anony Mous »

kebul pisze:
mniej więcej tak to idzie

Kod: Zaznacz cały

Automatyczne nastawianie daty i czasu *
Możliwe przy odbiorze sygnału czasu ze stacji RDS, która nadaje taki sygnał.
Automatyczne nastawienie następuje po włączeniu radia i odebraniu sygnału czasu RDS. Na wyświetlaczu ukazuje się wówczas symbol (zegarka z RDS). Gdy sygnał czasu nie jest odbierany, czas trzeba nastawić ręcznie.
Wyłączanie i włączanie funkcji automatycznego nastawiania czasu (na przykład w razie odbierania niewłaściwego sygnału czasu ze Stacji nadawczej);
Naciskać O (symbol z zegarkiem)    przez około 2 sekundy - zegar przechodzi w tryb nastawiania.
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem)  dwa razy (aż zacznie błyskać wskazanie lat).
Naciskać O (symbol z zegarkiem)   przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat).
Nacisnąć O (symbol z kropką)   Na wyświetlaczu pojawi się: RDS TIME O = Funkcja wyłączona
RDS TIME 1 = Funkcja aktywna
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem)  trzy razy
Próbowałem wielokrotnie i nic. Nie wchodzi w RDS TIME tylko jak trzymam
Naciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat).
To zmienia się z daty na godzinę a nie ma napisu RDS TIME :(

kebul

#135 Post autor: kebul »

celius pisze:To zmienia się z daty na godzinę a nie ma napisu RDS TIME :(
no właśnie u mnie kiedyś to działało a teraz nie działa. czyżby trzeba było odpiąć akumulator i zewrzeć klemy, żeby dziada zresetować?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”