Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
cris559, tu masz wybór tych cudeniek: http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ategory=12
To fakt, tylko jakość ich wykonania pozostawia wiele do życzenia..... (kupiłem takie do siebie) myślałem że będzie "klik" i radyjko na wierzchu :> . Niestety musiałem powrócić do sprawdzonej metody czyli cztery druty do "robienia na drutach " i radyjko wyciągnięte u mnie te kluczyki z alledrogo nie sprawdziły się..... .stanleyy pisze:W końcu kluczyki to koszt 10 zł z wysyłką to nie ma co przeginać.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 08:59 przez tico0, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam mam problem a mianowicie gdy wkładam płytę i radio odtwarza ją słychać tylko głośniki po prawej stronie po lewej ledwo słyszalne . Przestawiłem więc balans ale nic to nie dało. Wtedy nie słyszałem nic. Może miął ktoś już taki przypadek
dziękuje i pozdrawiam
dziękuje i pozdrawiam
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
były takie przypadki, sprawdź podłączenie kostki iso do radia, a następnie przewody idące do drzwi, obydwa problemy były już poruszane na forum zachęcam to użycia opcji szukaj...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
instrukcja włączenia aktualizacji czasu z RDS napisana jest w instrukcji obsługi samochodu a nie radia :-)celius pisze:Dziś przeszukując ogłoszenia trafiłem na takie zdjęcie. Radio DELCO i RMF-FM czyli jak u mnie a ja do dziś nie dałem rady ustawić czasu z RDS-u
[color]niestety u mnie przestał działać i nie wiem dlaczgo
mniej więcej tak to idzie
Kod: Zaznacz cały
Automatyczne nastawianie daty i czasu *
Możliwe przy odbiorze sygnału czasu ze stacji RDS, która nadaje taki sygnał.
Automatyczne nastawienie następuje po włączeniu radia i odebraniu sygnału czasu RDS. Na wyświetlaczu ukazuje się wówczas symbol (zegarka z RDS). Gdy sygnał czasu nie jest odbierany, czas trzeba nastawić ręcznie.
Wyłączanie i włączanie funkcji automatycznego nastawiania czasu (na przykład w razie odbierania niewłaściwego sygnału czasu ze Stacji nadawczej);
Naciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 2 sekundy - zegar przechodzi w tryb nastawiania.
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem) dwa razy (aż zacznie błyskać wskazanie lat).
Naciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat).
Nacisnąć O (symbol z kropką) Na wyświetlaczu pojawi się: RDS TIME O = Funkcja wyłączona
RDS TIME 1 = Funkcja aktywna
Nacisnąć O (symbol z zegarkiem) trzy razy
Próbowałem wielokrotnie i nic. Nie wchodzi w RDS TIME tylko jak trzymamkebul pisze:
mniej więcej tak to idzie
Kod: Zaznacz cały
Automatyczne nastawianie daty i czasu * Możliwe przy odbiorze sygnału czasu ze stacji RDS, która nadaje taki sygnał. Automatyczne nastawienie następuje po włączeniu radia i odebraniu sygnału czasu RDS. Na wyświetlaczu ukazuje się wówczas symbol (zegarka z RDS). Gdy sygnał czasu nie jest odbierany, czas trzeba nastawić ręcznie. Wyłączanie i włączanie funkcji automatycznego nastawiania czasu (na przykład w razie odbierania niewłaściwego sygnału czasu ze Stacji nadawczej); Naciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 2 sekundy - zegar przechodzi w tryb nastawiania. Nacisnąć O (symbol z zegarkiem) dwa razy (aż zacznie błyskać wskazanie lat). Naciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat). Nacisnąć O (symbol z kropką) Na wyświetlaczu pojawi się: RDS TIME O = Funkcja wyłączona RDS TIME 1 = Funkcja aktywna Nacisnąć O (symbol z zegarkiem) trzy razy
To zmienia się z daty na godzinę a nie ma napisu RDS TIMENaciskać O (symbol z zegarkiem) przez około 3 sekundy, aż na wyświetlaczu zacznie błyskać S i pojawi się „RDS TIME" {w tym czasie błyska wskazanie lat).