Problem z NCDR 1100

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Arczi

#136 Post autor: Arczi »

Miraz86 pisze:Witam koledzy mam problem z radiem ncdr 1100 wszystko się włącza ale nie slychać dziewku co to moze być ?

Zdechla koncowka mocy (jakos cyfrowy skrot jest na to). Witam w klubie :P
Ja juz jestem po wymianie i niedlugo ory radio laduje pod fotelem zeby komuter wrocil :D
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 19:35 przez Arczi, łącznie zmieniany 1 raz.

Miraz86

#137 Post autor: Miraz86 »

Naprawiałeś to ? czy wkladasz inne radio a to pod fotel zeby tylko komp byl ?

Arczi

#138 Post autor: Arczi »

Miraz86 pisze:Naprawiałeś to ?
Koncowki mocy nie naprawisz. Kilka osob probowalo i nigdzie sie tego nie podjeli - info dzieki wujkowi guugle :(
Miraz86 pisze:wkladasz inne radio a to pod fotel zeby tylko komp byl ?
Nie tylko a po to aby dzialal i byla z niego korzysc jakas. Inaczej jest martwy i wyswietla tylko zegarek i temp + ew komunikaty ze "zimno".

Arczi

#139 Post autor: Arczi »

Informacyjnie tylko sie podziele ze spokojnie mozna naprawic NCDR1100 :piwo: Moje naprawione 2 tygodnie temu i wszystko smiga rewelacyjnie :)

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#140 Post autor: SD72 »

Arczi pisze:Informacyjnie tylko sie podziele ze spokojnie mozna naprawic NCDR1100 :piwo: Moje naprawione 2 tygodnie temu i wszystko smiga rewelacyjnie :)
To jak to zrobic :?:

drahe
Mieszkaniec
Model:

#141 Post autor: drahe »

Wymienić końcówkę mocy TDA 7454 :D
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.

Arczi

#142 Post autor: Arczi »

bazyliszek72 przepraszam ze z takim spoznieniem ale brak czasu :(

Radio wysylalem do tego czlowieka :

Świderski Maciej
Częstochowa 42-200
Adama Bienia 2m58
tel 691663818

Naprawia te radia praktycznie od reki. Mozna zadzwonic i wszystkiego sie dowiedziec.
Moje dziala bez najmniejszych problemow :lol:

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic

#143 Post autor: SD72 »

[quote="Arczi"]bazyliszek72 przepraszam ze z takim spoznieniem ale brak czasu :(

:?: chyba pomyliles mnie z kims innym ;)

Arczi

#144 Post autor: Arczi »

bazyliszek72 pisze:
Arczi pisze:Informacyjnie tylko sie podziele ze spokojnie mozna naprawic NCDR1100 :piwo: Moje naprawione 2 tygodnie temu i wszystko smiga rewelacyjnie :)
To jak to zrobic :?:
No raczej nie :P Odpowiedzialem na Twoje pytanie :mrgreen:

krzysiekłódź

#145 Post autor: krzysiekłódź »

witam mam problem z radyjkiem ncdr 1100. od kilku dni co jakiś czas sama wysuwała się płyta, dzisiaj radio się samo wyłączyło i nic nie reagowało na przyciski , po zgaszeniu auta po jakimś czasie radio samo się włączyło, wyłączyłem pokrętłem i za jakiś czas to samo.
zapaliłem auto radio grało jak je wyłączyłem przyciskiem to ponownie już nie można uruchomić radia, albo na odwrót niemożna wyłączyć i cały czas gra.
podłączyłem kompa i wyskoczył błąd 22 blokuje kluczyk. jaka może być przyczyna i jak rozwiązać ten problem.
pozdrawiam

Arczi

#146 Post autor: Arczi »

krzysiekłódź wyzej masz namiar do goscia ktory naprawial moje NCDR1100. Zadzwon i pogadaj co moze byc problemem.
Czlowiek ogarnia ten temat :)

Pablo84K
Bywalec
Imię: Paweł
Auto: Opel Zafira A 1.8 16V

#147 Post autor: Pablo84K »

Słuchajcie czytałem tematy na forum i pisaliście jak kasuje się zużycie paliwa na kompie-przycisk R. Ale gdzie on jest, na radiu nic takiego nie ma, na manetce nic nie mam, żadnych przycisków. Dodatkowo czytałem na innych forach że można zmienić język na angielski, polskiego się nie wgra. Ten niemiecki mi wiąże ręce. Ponadto nie wyłącza mi się radio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, trzeba ustawić w kompie, ale znowu niemiecki :evil:
A przyciski na kierownicy same się po czasie wyłączają, czy jak?Jak zamykam to się palą, a czy jak przykładowo wychodzę z pracy to zawsze zapominam spojrzeć.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2015, 19:50 przez Pablo84K, łącznie zmieniany 1 raz.

lbk

#148 Post autor: lbk »

Pablo84K pisze:Słuchajcie czytałem tematy na forum i pisaliście jak kasuje się zużycie paliwa na kompie-przycisk R. Ale gdzie on jest, na radiu nic takiego nie ma, na manetce nic nie mam, żadnych przycisków. Dodatkowo czytałem na innych forach że można zmienić język na angielski, polskiego się nie wgra. Ten niemiecki mi wiąże ręce. Ponadto nie wyłącza mi się radio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, trzeba ustawić w kompie, ale znowu niemiecki :evil:
A przyciski na kierownicy same się po czasie wyłączają, czy jak?Jak zamykam to się palą, a czy jak przykładowo wychodzę z pracy to zawsze zapominam spojrzeć.
Słownik do ręki i znajdziesz angielski- ogarniesz kasowanie po angielsku :)
Przyciski gasną ale dopiero po jakimś tam dłuższym czasie :)

Wysolek85

#149 Post autor: Wysolek85 »

Witam Kolegów i Koleżanki!
Otóż od miesiąca jestem posiadaczem Zafiry 2005 2.0 Diesel w wersji elegance. Ostatnio pojawił sie problem - komputer wyświetla tylko godzinę, datę i logo Opla i nie reaguje na przyciski z radia. Radio zaś odpala tylko jedną stację, którą mogę zgłośnić lub zciszyć - to wszystko.

Szukałem na wszystkich forach odpowiedzi, ale niestety nie wiem nic - być może to jakaś pierdoła i czegoś nie umiem włączyć...

Dodam, że nie mam manetki ze sterowaniem przy kierownicy.

Załaczam filmik jak to wygląda:

https://vid.me/ryFP

Proszę o pomoc

Sasza

#150 Post autor: Sasza »

Jeśli mogę prosić o pomoc jak postąpić z poniższym problemem będę zobowiązany :piwo:
dot. SIEMENS VDO NCDR1100
tak więc, radio normalnie gra wszystko działa oprócz sterowania w kierownicy. Po naciśnięciu przycisku TUNER co parę sekund następuje piknięcie oraz wyświetla się napis RADIO CODE. Dodam że objawy te są tylko po przyciśnięciu tego klawisza, gdy zmienie np na BC lub MAIN radio gra bez zakłóceń. Sterowanie z kierownicy nie działa w ogóle :(
Bardzo proszę o wyrozumiałość jestem laikiem w tych sprawach a w mojej okolicy nie znam nikogo od tego typu spraw....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”