Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Młody

#166 Post autor: Młody »

JA mam coś podobnego. Jak włączam radio to mam takie pykanie. Przestaje chwile po włączeniu radia. To jest coś z kompaktem. Chyba z tym mechanizmem od trzymania płyty. Ja tam z tym nic nie bede robił chyba że znajde magiczny sposób - łatwy.

blobek69

#167 Post autor: blobek69 »

Witam serdecznie
mam problem z moim radiem (Delco cdr 500) po włączeniu na wyświetlaczu na desce rozdzielczej znika data lecz nie pojawiają się informacje związane ze stacją którą aktualnie słucham i chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić by wszystko działało normalnie

mzabierek

#168 Post autor: mzabierek »

Może głupia podpowiedź ale wcisnąłeś w przycisk RDS, bo np u mnie od czasu do czasu RDS się sam wyłącza :> i trzeba go włączać od nowa.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 23:49 przez mzabierek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mihó

#169 Post autor: Mihó »

Znika data i nie pojawia się nic ? Okablowanie...

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#170 Post autor: Harry200 »

Rozumiem że radio Ci działa a na części wyświetlacza odpowiedzialnego za radio nie ma nic.Na początek sprawdź czy nie wysunęła Ci się wtyczka z radia..

blobek69

#171 Post autor: blobek69 »

tak data znika i nie pojawia sie nic

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#172 Post autor: Harry200 »

Czyli tak jak napisaliśmy wcześniej sprawdź okablowanie radia,przy wyświetlaczu wtyczka jest zabezpieczona zostaje wtyczka radia..

sobit
Bywalec
Model:

#173 Post autor: sobit »

Mam zamiar zrobić sobie wejście w VDO na mp3. Poprzedni właściciel w radiu miał podłączony zestaw głośno mówiący. Rozłączyłem go i był tam kabel tel mute(po włączeniu radia było na nim 12V). Radio po otrzymaniu masy jednak się nie wyciszyło. Moje pytanie, czy ktoś już wyciszał te radio i jak to zrobić??

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#174 Post autor: BajBus »

ja pod ten kabel podlutowalem "minijacka" i po podpięciu do mp3/telefonu samo się wyciszało i grało...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

sobit
Bywalec
Model:

#175 Post autor: sobit »

dziwne bo ja mam na tym pinie napięcie;/

mat1207

#176 Post autor: mat1207 »

Witam
Mam problem z moim radiem . Po naciśnięciu przycisku odpowiadającego za wyjmowanie płyty pojawia się błąd i płyta zostaje w radiu .
Czy można coś z tym zrobić ?

Freshh

#177 Post autor: Freshh »

Zostaje na "amen" czy wychodzi w jakimś momencie (jakim?). Błąd jaki się pojawia?

mat1207

#178 Post autor: mat1207 »

Zostaje i nie da się jej wyciągnąć . Wyskakuje ERROR CD .

Freshh

#179 Post autor: Freshh »

Problem z mechanizmem CD. Należy wyciągnąć radio,rozkręcić podłączyć do "domowego" zasilania i zobaczyć jak zachowuje się mechanizm. Może się tylko blokuje-przesmarować. Może coś się wyłamało - elektronik albo wymiana.

vojti

#180 Post autor: vojti »

W instrukcji mego radia "wyczytałem", że istnieje możliwość automatycznej regulacji głośności w zależności od prędkości auta ? Piszę "wyczytałem", bo instrukcję mam w mało zrozumiałym dla mnie języku. Może ktoś mi wyjaśnić, jak to włączyć i na jakiej zasadzie to działa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”