Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
Nie chce mi się przepisywać instrukcji. Poszukaj na forum lub google polskiej instrukcji. Jest tego w sieci wiele.
Jak dobrze pamiętam wciskasz AML aż piknie i ustawiasz głośność.
Polega to na tym że po przekroczeniu 80 czy 100 km/h (nie pamiętam) radio samo się podgłasza o wartość jaką zaprogramujesz.
Jak dobrze pamiętam wciskasz AML aż piknie i ustawiasz głośność.
Polega to na tym że po przekroczeniu 80 czy 100 km/h (nie pamiętam) radio samo się podgłasza o wartość jaką zaprogramujesz.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Instrukcję PL do CDR 500 możesz zassać stąd http://instrukcja.pl/szukaj/instrukcje/ ... tle=zafira
jak już ustawiasz to masz skalę od 0-5. im bliżej 5 tym podgłaszanie jest bardziej "agresywne", jak się nie mylę to jeżdżę na poziomie 3, przy 4 dla mnie robi się za głośno
Dzięki. Zawsze można na Was polegać
Kiedyś kolega miał możliwość jazdy jakimś, jak to określił, luxusowym autem i bardzo chwalił, że "radio samo się zgłośnia podczas jazdy". Kurcze, moja Zosia normalnie luxusowa jest
Tak się zastanawiam, na jakiej zasadzie to działa, czy połączony jest jakoś z kompem, czy ma czujnik decybeli, czy może jeszcze inny patent?
Kiedyś kolega miał możliwość jazdy jakimś, jak to określił, luxusowym autem i bardzo chwalił, że "radio samo się zgłośnia podczas jazdy". Kurcze, moja Zosia normalnie luxusowa jest
Tak się zastanawiam, na jakiej zasadzie to działa, czy połączony jest jakoś z kompem, czy ma czujnik decybeli, czy może jeszcze inny patent?
Witam. Niedawno kupiłem Zafirke z 1999r, niestety sprzedający postanowił zarobić na radiu osobno i je wyciągnął. Mam teraz do Was pytanie jakie radio, najlepiej fabryczne, będzie pasowało do Opelka. Chodzi mi tutaj o oznaczenie takiego radia, lub gdyby ktoś posiadał jakieś zdjęcie poglądowe panelu przedniego. Dodam jeszcze że posiadam sterowanie z kierownicy.
P.S.Czy takie by pasowało
będzie pasowało ale jak możesz to poszukaj takiego tylko firmy VDO ma większą moc i trochę inny system regulacji nagłośnienia, Delco jest słabsze. Wizualnie praktycznie to samopower pisze:Witam. Niedawno kupiłem Zafirke z 1999r, niestety sprzedający postanowił zarobić na radiu osobno i je wyciągnął. Mam teraz do Was pytanie jakie radio, najlepiej fabryczne, będzie pasowało do Opelka. Chodzi mi tutaj o oznaczenie takiego radia, lub gdyby ktoś posiadał jakieś zdjęcie poglądowe panelu przedniego. Dodam jeszcze że posiadam sterowanie z kierownicy.
http://allegro.pl/radio-vdo-cdr-500-ope ... 50018.html
Witajcie, nareszcie znalazłem chwilę aby zerknąć na okablowanie.H,Łajszczak pisze:Niezależnie jaki masz wyświetlacz MID czy TID to sterowanie do CDR 500 idzie trzema przewodami o nastepujących kolorach..brązowo szary,brązowo czerwony,brazowo czarny,sprawdż czy masz takie we wtyczce i czy napewno w tym miejscu..
[url=http://images46.fotosik.pl/518/c7f4f1bba9f8fc5em.jpg]Obrazek[/URL]
Kabelki dokładnie zgadzają się z załączonym obrazkiem.
W dalszym ciągu nie wyświetla się nic na wyświetlaczu, radyjko gra, stroi się, CD też gra, sterowanie w kierownicy działa.
Macie jakiś pomysł co to może być
Witam.Niedawno zakupiłem Delco Electronics CDR 500,lecz po podłączeniu nie działa wyświetlacz,tzn.tylko data i godzina.Przy włączonym zapłonie i wciśniętych jednocześnie PWR i ASC pojawia się krótki sygnał,lecz na wyświetlaczu tylko data i godzina,nie ma komunikatu SAVE,nie mogę więc wprowadzić kodu.Przy wyłączonym zapłonie po włączeniu radia świecą się tylko klawisze - wyświetlacz czarny.Czemu radio nie daje sygnału na wyświetlacz ??Liczę na pomoc szanownych forumowiczów - pozdrawiam.