Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#181 Post autor: Anony Mous »

Nie chce mi się przepisywać instrukcji. Poszukaj na forum lub google polskiej instrukcji. Jest tego w sieci wiele.

Jak dobrze pamiętam wciskasz AML aż piknie i ustawiasz głośność.

Polega to na tym że po przekroczeniu 80 czy 100 km/h (nie pamiętam) radio samo się podgłasza o wartość jaką zaprogramujesz.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#182 Post autor: Harry200 »

Też o tym słyszałem ale jakoś nie sprawdzałem,mam w domu instrukcję do radia po polsku to poczytam na wieczór..

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#183 Post autor: MieHor »

Instrukcję PL do CDR 500 możesz zassać stąd http://instrukcja.pl/szukaj/instrukcje/ ... tle=zafira

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#184 Post autor: rzadki »

jak już ustawiasz to masz skalę od 0-5. im bliżej 5 tym podgłaszanie jest bardziej "agresywne", jak się nie mylę to jeżdżę na poziomie 3, przy 4 dla mnie robi się za głośno ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

vojti

#185 Post autor: vojti »

Dzięki. Zawsze można na Was polegać :piwo:

Kiedyś kolega miał możliwość jazdy jakimś, jak to określił, luxusowym autem i bardzo chwalił, że "radio samo się zgłośnia podczas jazdy". Kurcze, moja Zosia normalnie luxusowa jest :lol:

Tak się zastanawiam, na jakiej zasadzie to działa, czy połączony jest jakoś z kompem, czy ma czujnik decybeli, czy może jeszcze inny patent?

Anony Mous

#186 Post autor: Anony Mous »

vojti pisze: Tak się zastanawiam, na jakiej zasadzie to działa, czy połączony jest jakoś z kompem, czy ma czujnik decybeli, czy może jeszcze inny patent?
Z czujnikiem prędkości. Słychać wyraźnie jak podgłasza.

gs3136

#187 Post autor: gs3136 »

a czy w CD 70 też jest możliwe ustawienie głośności?

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#188 Post autor: Harry200 »

Sprawdziłem u siebie ustawiając skalę pogłośnienia na 5 i przy 120km/h to trochę aż za głośno było,ale ogólnie fajny bajerek.. :D

power

#189 Post autor: power »

Witam. Niedawno kupiłem Zafirke z 1999r, niestety sprzedający postanowił zarobić na radiu osobno i je wyciągnął. Mam teraz do Was pytanie jakie radio, najlepiej fabryczne, będzie pasowało do Opelka. Chodzi mi tutaj o oznaczenie takiego radia, lub gdyby ktoś posiadał jakieś zdjęcie poglądowe panelu przedniego. Dodam jeszcze że posiadam sterowanie z kierownicy.
P.S.Czy takie by pasowało

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#190 Post autor: MieHor »

Tak - radio z tej oferty moim zdaniem będzie najlepsze, w innym temacie koledzy polecają właśnie Delco CDR 500 jako radio fabryczne i będzie współpracować ze sterowaniem z kierownicy, kupując zadbaj o kod do radia, żebyś później nie miał problemów przy odłączeniu aku

David

#191 Post autor: David »

power pisze:Witam. Niedawno kupiłem Zafirke z 1999r, niestety sprzedający postanowił zarobić na radiu osobno i je wyciągnął. Mam teraz do Was pytanie jakie radio, najlepiej fabryczne, będzie pasowało do Opelka. Chodzi mi tutaj o oznaczenie takiego radia, lub gdyby ktoś posiadał jakieś zdjęcie poglądowe panelu przedniego. Dodam jeszcze że posiadam sterowanie z kierownicy.
P.S.Czy takie by pasowało
będzie pasowało ale jak możesz to poszukaj takiego tylko firmy VDO ma większą moc i trochę inny system regulacji nagłośnienia, Delco jest słabsze. Wizualnie praktycznie to samo
http://allegro.pl/radio-vdo-cdr-500-ope ... 50018.html

Guguś

#192 Post autor: Guguś »

H,Łajszczak pisze:Niezależnie jaki masz wyświetlacz MID czy TID to sterowanie do CDR 500 idzie trzema przewodami o nastepujących kolorach..brązowo szary,brązowo czerwony,brazowo czarny,sprawdż czy masz takie we wtyczce i czy napewno w tym miejscu..
[url=http://images46.fotosik.pl/518/c7f4f1bba9f8fc5em.jpg]Obrazek[/URL]
Witajcie, nareszcie znalazłem chwilę aby zerknąć na okablowanie.

Kabelki dokładnie zgadzają się z załączonym obrazkiem.

W dalszym ciągu nie wyświetla się nic na wyświetlaczu, radyjko gra, stroi się, CD też gra, sterowanie w kierownicy działa.

Macie jakiś pomysł co to może być :?:

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#193 Post autor: MieHor »

Wyświetlacz jest całkowicie martwy czy nie wyświetla tylko info od radia?

Jeśli martwy, to sprawdź czy nie wysunęła się wtyczka od MID'a

Guguś

#194 Post autor: Guguś »

Brak wyświetlania z radia.

Mam Car 300 i w nim wsio działa bez zastrzeżeń, tylko w przypadku tej 500-tki nie hula wsio jak trzeba.

jacexx1

#195 Post autor: jacexx1 »

Witam.Niedawno zakupiłem Delco Electronics CDR 500,lecz po podłączeniu nie działa wyświetlacz,tzn.tylko data i godzina.Przy włączonym zapłonie i wciśniętych jednocześnie PWR i ASC pojawia się krótki sygnał,lecz na wyświetlaczu tylko data i godzina,nie ma komunikatu SAVE,nie mogę więc wprowadzić kodu.Przy wyłączonym zapłonie po włączeniu radia świecą się tylko klawisze - wyświetlacz czarny.Czemu radio nie daje sygnału na wyświetlacz ??Liczę na pomoc szanownych forumowiczów - pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”