Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
-
- Bywalec
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Czy i gdzie można dostać potencjometr głośności z radyjka CDR 500.
U mnie obojętnie w którą stronę kręcę to albo ścisza albo pogłaśnia, niema reguły. Na szczęście sterowanie w kierownicy ratuje tymczasowo ale to trochę niebezpiecznie jak żonka ścisza radio na kierownicy podczas kiedy ja prowadzę samochód.
pozdrawiam
Czy i gdzie można dostać potencjometr głośności z radyjka CDR 500.
U mnie obojętnie w którą stronę kręcę to albo ścisza albo pogłaśnia, niema reguły. Na szczęście sterowanie w kierownicy ratuje tymczasowo ale to trochę niebezpiecznie jak żonka ścisza radio na kierownicy podczas kiedy ja prowadzę samochód.
pozdrawiam
Bry.
mam taki oto problem z CDR500. Auto kupiłem niedawno i teraz zaczynam nim jezdzić ale podczas pierwszego uruchomienia radio sie normalnie włączyło (przyciśniecie pokrętła), jednak później w czasie jazdy wyłączyłem radyjko i teraz nie mogę włączyć w żaden sposób. Przez pokrętło nie działa ale sie podświetla. Na wyświetlaczu nic nie wyświetla a po wyjęciu kluczyka, dioda "code" miga.
To bedzie rozwalone pokrętło czy radio?
mam taki oto problem z CDR500. Auto kupiłem niedawno i teraz zaczynam nim jezdzić ale podczas pierwszego uruchomienia radio sie normalnie włączyło (przyciśniecie pokrętła), jednak później w czasie jazdy wyłączyłem radyjko i teraz nie mogę włączyć w żaden sposób. Przez pokrętło nie działa ale sie podświetla. Na wyświetlaczu nic nie wyświetla a po wyjęciu kluczyka, dioda "code" miga.
To bedzie rozwalone pokrętło czy radio?
Ja też mam problemy z włączaniem radia (wyłączanie bez problemu). Ostatnio mnie to tak zirytowało, że zaniosłem go do serwisu RTV. Wg szamana konieczna wymiana potencjometru - już zamówił za 80 zł (jeżeli dobrze rozumiem, to kolega powyżej kupił go za 10 zł). Jak mi wymieni dam znać ile za naprawę. Problemem w tych radyjkach jest podobno to, że potencjometr nie jest niczym przykręcony do radia - trzyma się tylko na przylutowanej płytce, co z czasem po wielu naciśnięciach się wyrabia.
Wita.
Jestem właścicielem Zafiry A z roku 2000. Mam zamontowane fabryczne radio podłączone z wyświetlaczem komputera pokładowego.
Wszystko działało ok do wczoraj. Wracałem z pracy i moje radio w pewnym momencie zgasło i przestało reagować na włączanie - wyłączanie, sterowanie z kierownicy itp.
Oczywiście po powrocie sprawdziłem bezpiecznik 7,5A nr 21 na tablicy - zgodnie z opisem z instrukcji i bezpiecznik jest ok.
Co może być powodem "nagłej śmierci" mojego radia. Proszę o pomysły, porady.
Jestem właścicielem Zafiry A z roku 2000. Mam zamontowane fabryczne radio podłączone z wyświetlaczem komputera pokładowego.
Wszystko działało ok do wczoraj. Wracałem z pracy i moje radio w pewnym momencie zgasło i przestało reagować na włączanie - wyłączanie, sterowanie z kierownicy itp.
Oczywiście po powrocie sprawdziłem bezpiecznik 7,5A nr 21 na tablicy - zgodnie z opisem z instrukcji i bezpiecznik jest ok.
Co może być powodem "nagłej śmierci" mojego radia. Proszę o pomysły, porady.
Witam wszystkich może ma ktoś podobny problem jak ja po prostu od jakiegoś czasu wyłacza mi się samoczynnie radyjko pogra gdzieś minutę i samo się wyłacza model CDR500. Nic nie majstrowałem do tej pory działało normalnie.