Co myślicie o tym radyjku - pytania dot. wymiany na niefabr.

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
aleks27

#226 Post autor: aleks27 »

kolego szukajka nie gryzie http://www.zafiraklub.pl/search.php :piwo:

Anony Mous

#227 Post autor: Anony Mous »

A żeby nie być niemiłym podam Ci lekturę:

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... e1f#121932

siewicz

#228 Post autor: siewicz »

O widzisz jak miło Bozia ci w paliwie wynagrodzi dzieki :))

Grzesiek

#229 Post autor: Grzesiek »

czy ktos wie czy mozna wyswietlacz standartowy i sterowanie z kierownicy podlaczyc do tego ustrojstwa? JVC KD-R421

KOPERNIK

#230 Post autor: KOPERNIK »

Grzesiek pisze:czy mozna wyswietlacz standartowy i sterowanie z kierownicy podlaczyc do tego ustrojstwa
na stronie sprzedawcy jest opis

"• Możliwość współpracy z fabrycznym sterowaniem audio"

więc wydaję mi się że będzie to działać i wyświetlacz też będzie pokazywał...

Grzesiek

#231 Post autor: Grzesiek »

dzieki za info. Kutro moze zakupie w Halfordsie ...

Baster

#232 Post autor: Baster »

ok czytam cały temat od deski do deski i dalej nie wiem co strace odłączając NCDR 1100 i wstawiając radio innej marki....czy będę miał dane z kompa??tzn spalanie,średnie spalanie itp???Co mi się będzie wyświetlać na wyświetlaczu jak wybulę kase na te interfejsy montując niefabryczne radio ???

Awatar użytkownika
regan18
Przeglądacz
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#233 Post autor: regan18 »

Witam.
Posiadam Zafire A do której chciałem dołączyć zestaw głośnomówiący. Ostatnio w pracy dostałem nowy Opel Movano w którym jest radio 1Din z zestawem głośnomówiącym i sterowanie pilota pod kierownicą. Czy takie radio pasowałoby do mojej Zafiry i wszystko by działało jak należy? Chodzi mi o sterowanie w kierownicy. Jak nie to jakie radio polecicie?
Pozdrawiam

Skasowany użytkownik 25626

#234 Post autor: Skasowany użytkownik 25626 »

Witam. Dostałem nowe radio na swieta do mojej zafiry I chciałem je podłączyć. Po wpięciu 2 kostek z 3 niestety nie działa. O co chodzi? Czy można radio podłączyć pod sterowanie z kierownicy? Potrzebuje jakiś opis kabelkow we wtyczce przy radiu.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 09:48 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#235 Post autor: Sebu$ »

Po wpięciu nowego radia do standardowych kostek ISO powinno działać.
Możliwe, że będziesz musiał zamienić kabelki. stały + na plus po stacyjce. Chodzi o podtrzymanie pamięci i ustawień radia.

Co do sterowania z kierownicy to najlepiej jest dokupić moduł, który się wpina w kostki ISO lub jak masz opanowaną lutownicę i trochę pojęcia o elektronice, to możesz zmienić delikatnie elektronikę sterującą radiem.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

#236 Post autor: Skasowany użytkownik 25626 »

Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 19:18 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator

#237 Post autor: Sebu$ »

ksiazepolbrwi pisze: 23 gru 2018, 19:17 Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Trzecia kostka to sterowanie danymi z ori radia plus info na wyświtlaczy.

Czy radio masz sprawne ?

Bo każde, dowolne które posiada złącze ISO musi działać poprawie i tyle.

Sterownaie z kierownicy to już inny temat.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#238 Post autor: Rybka »

ksiazepolbrwi pisze: 23 gru 2018, 19:17 Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Odetnij przewód w kostce o oznaczeniu "MUTE TEL"

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator

#239 Post autor: Sebu$ »

Rybka pisze: 23 gru 2018, 22:07
Odetnij przewód w kostce o oznaczeniu "MUTE TEL"
też o tym myślałem, ale nie sądzę aby to miał podpięte na stałe :lis:
Obrazek

#240 Post autor: Skasowany użytkownik 25626 »

Temat już ogarnięty. Okazało się że jeden z głośników robi gdzieś zwarcie bo wywaliło błąd na radiu "amper error".
Przedzwonilem multimetrem wszystkie głośniki na kostce i okazało się że jeden nie dzwoni. Odciąłem ten glosnik od wtyczki iso i wszystko zaczęło dzialac. Teraz tylko musze zajrzeć do tego glosnika i sprawdzic co jest nie tak ewentualnie go wymienic i bedzie ok.

P.s. który kabel trzeba przeciąć żeby data na wyswietlaczu była cały czas? Interfejs do sterowania z kierownicy już prawie zamówiłem.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2018, 00:12 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”