Kod do zmieniarki i radia
Moderator: Sebu$
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
dziwne że jest "V" a nie "x" w kodzie ale spróbuj ten: 2341
jak nie to niestety nie pomogę...
jak nie to niestety nie pomogę...
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 21:37 przez BajBus, łącznie zmieniany 1 raz.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Czy to możliwe żeby w kodzie do radia była siódemka?
To, że cztery cyfry to na pewno.
Kupiłem samochód w Niemczech, do samochodu dostałem książki i na książce do radia mam napisany długopisem kod do radia CDR 500.
To, że cztery cyfry to na pewno.
Kupiłem samochód w Niemczech, do samochodu dostałem książki i na książce do radia mam napisany długopisem kod do radia CDR 500.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Oczywiście, że możliwe. Kod zawsze jest 4-cyfrowy. Do jego wprowadzenia służą pierwsze 4 przyciski wyboru stacji. Każdy z nich odpowiada za wprowadzenie kolejnej cyfry kodu. Każdy z nich należy tyle razy naciskać aż na wyświetlaczu zobaczysz odpowiednią cyfrę kodu. Oczywiście każdą cyfrę kodu trzeba zatwierdzić.
A jezeli mam kod 0836 to jak ja mam np wpisać 8? Chodzi mi głównie o to jak wpisywać dane liczby bo nie mam pojęcia pod jakim szyfrem jeśli można to tak ująć są zawarte dane liczby jak np ta 8.Dziękuje za instrukcje i proszę o odpowiedź na to pytanie.Niestety nie jestem dobry w tych sprawach.Pozdrawiam!
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego - to jest proste jak pół metra sznurka w kieszeni. Coś mi się wydaje, że nie poczytałeś przesłanej wcześniej instrukcji.
A na serio - Najpierw musisz postępować tak, jak to jest opisane w instrukcji w celu wyświetlenia napisu CODE i pojawienia się, np. 10 _ _ _ _ (10 oznacza, że masz jeszcze 10 prób wprowadzenia kodu).
Kolejne cyfry kodu wprowadza się pierwszymi czterema przyciskami wyboru stacji radiowych, np. cyfrę 0 klawiszem nr 1 - naciskasz tyle razy aż na pojawi Ci się na miejscu pierwszej kreski 0, po czym przechodzisz do następnej cyfry kodu czyli 8, której szukasz przyciskiem nr 2 naciskając go tyle razy aż na miejscu drugiej kreski pojawi się 8 - i tak do końca kodu. Na koniec, jeśli cały kod wprowadzony będzie zgodny zatwierdzasz go przyciskiem AS przytrzymując go do usłyszenia dźwięku.
A na serio - Najpierw musisz postępować tak, jak to jest opisane w instrukcji w celu wyświetlenia napisu CODE i pojawienia się, np. 10 _ _ _ _ (10 oznacza, że masz jeszcze 10 prób wprowadzenia kodu).
Kolejne cyfry kodu wprowadza się pierwszymi czterema przyciskami wyboru stacji radiowych, np. cyfrę 0 klawiszem nr 1 - naciskasz tyle razy aż na pojawi Ci się na miejscu pierwszej kreski 0, po czym przechodzisz do następnej cyfry kodu czyli 8, której szukasz przyciskiem nr 2 naciskając go tyle razy aż na miejscu drugiej kreski pojawi się 8 - i tak do końca kodu. Na koniec, jeśli cały kod wprowadzony będzie zgodny zatwierdzasz go przyciskiem AS przytrzymując go do usłyszenia dźwięku.
Podepnę się pod temat.
Mam w swoim aucie radio SIMENS NCDR 1100, jest na nim napis CODE, czyli jest to radio z kodem, i po zaniku napięcia, np. wyjęciu aku, zachodzi potrzeba wprowadzenia kodu żeby radio działało. Czy mam rację?
Czy każde radio ma inny kod, czy kod jest taki sam do wszystkich radii tej marki i typu? Nigdzie w posiadanej dokumentacji nie mam wpisanego kodu do radia. Stąd moje pytania.
Skąd wziąść kod do tego radia? Czy jest on gdzieś zapisany w samochodzie?
Czy da się go jakoś ustalić? Czy pozostaje mi tylko serwis?
Mam w swoim aucie radio SIMENS NCDR 1100, jest na nim napis CODE, czyli jest to radio z kodem, i po zaniku napięcia, np. wyjęciu aku, zachodzi potrzeba wprowadzenia kodu żeby radio działało. Czy mam rację?
Czy każde radio ma inny kod, czy kod jest taki sam do wszystkich radii tej marki i typu? Nigdzie w posiadanej dokumentacji nie mam wpisanego kodu do radia. Stąd moje pytania.
Skąd wziąść kod do tego radia? Czy jest on gdzieś zapisany w samochodzie?
Czy da się go jakoś ustalić? Czy pozostaje mi tylko serwis?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 22:24 przez Todek, łącznie zmieniany 1 raz.
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
każde radio ma inny kod, i jeśli Ci poprzedni właściciel nie podał, ani nie masz zapisane w żadnych dokumentach to zostaje rozkodowanie radia w serwisie zajmującym się tym...
następnym razem proponuję poszukać w odpowiednim dziale, ewentualnie założyć temat, a nie doklejać się do jakiegoś innego, bo wtedy bałagan się robi...Todek pisze:Nie mogę nigdzie znaleźć takiego tematu, więc spróbuje tu.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 22:27 przez BajBus, łącznie zmieniany 1 raz.
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010