DVD, a oryginalne radio NCDR 1100/1500 - można?

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
_MarcuS

DVD, a oryginalne radio NCDR 1100/1500 - można?

#1 Post autor: _MarcuS »

Witam serdecznie. Temat pewnie przerabiany nie raz ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi i rozwiązania więc postanowiłem napisać nowy post, nowe zapytanie. Wiadomo, jak chyba każdemu znudziło się normalne radio w naszych Zosiach (sam mam NCDR1100) i brak możliwości odtwarzania mp3 i polskich map.. więc pewnie jak i Wy wymieniłem oryginał na obecnie radio JVC z USB dokładnie model KDX50BT i jak to już bywa wszystkie info na temat spalania, km odeszły razem z seryjnym radiem. Zacząłem więc kombinować jak tu je z powrotem odzyskać, chciałem włożyć radio w schowek, okazało się, że gdyby wyciał otwór wielkości radia i tak wy się nie zmieściło/domknęło bo z tyłu jest tunel powietrza i dmuchawa klimatyzacji (dlatego mamy takie małe schowki)... dzisiaj wpadłem na genialny pomysł żeby nie montować radia pod fotelem jak to widziałem gdzieś u kogoś na forum tylko wstawić panel w zamian popielniczki i zapalniczki samochodowej, palić nie pale więc nie jest mi potrzeba, ja odzyskał bym komputer pokładowy a i wyglądało by to przy tym dość ciekawie i estetycznie. Problem raczej mały, wystarczy zrobić taśmę która połączy radio z panelem przednim (samo radio postaram się gdzieś upchnąć na tyle żeby kostka wyświetlacza starczyła, a panel zamontuje w miejscu owych rzeczy o ile wymyślę jak tu rozsądnie i bezpiecznie zrobić taśmę łączącą te dwa elementy... przeglądałem sporo forum zagranicznych i napotkałem się na gościa, który zrobił w vectrze dvd, doczytałem się tylko, że wszystko ma oryginalne (tzn potrzebował radio NCDR1500 + wyświetlacz + kable), ale nie jest napisane jak to zamontował jak zmienił interfejs nie tracą komputera pokładowego a zyskując DVD i lepszą nawigacje ?

FOTO:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

... jak myślicie, jak to jest zrobione, przecież radio, wyświetlacz jest takie samo jak z naszych Zosiach, potrzebne jest NCDR1100 albo NCDR1500, ciekawi mnie ta opcja i chciałbym coś takiego zrobić, ktoś już widział to? próbował? warto? i przede wszystkim jak to zrobić?
;) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”