Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż
Moderator: Sebu$
Tylne głośniki.
Ostatnio zaprzestały działania tylne głośnik, najpierw praw drzwi. Rozebrałem złączke na dole drzwi śćiągnołem gumke okazało się ze przy zamykaniu drzwi poprzecinały się kable w środku. Połączyłem zaizolowałem, a teraz wygląda na to ze w drugich drzwiach to samo. Ale zauważyłem że tylne głośniki "chodzą" dużo gorzej niż przednie czy tak ma być czy tylko u mnie tak jest. Nie ma takiego basu i grają dużo ciszej.
--scalone--
Acha zapomniałem napisać że radio to podstawowy Dalco CDR 500.
//Edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim //BajBus
--scalone--
Acha zapomniałem napisać że radio to podstawowy Dalco CDR 500.
//Edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim //BajBus
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 18:25 przez tomekuza, łącznie zmieniany 1 raz.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Skoro tak to pewnie stąd ta różnica, a tak w sumie to jakość z nich jest całkiem do d........ Chyba też sobie wymienię na coś lepszego ale przy takim radyjku to i tak dużej różnicy nie będzie. Auto niby z wyższej półki a montowali w nich jakieś badziewie. Wymieniłbym już dawno ale szkoda wyświetlacza i sterowania w kierownicy a całe te interfejsy to drugie radio by kupił. Trza sie meczyć dalej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
witam mam pytanko czy wie ktos jakie wymiary maja otwory w drzwiach na fabryczne glosniki w zafirze A z przodu i z tylu oraz te male wysokotonowe. szukalem na forum ale nic nie znalazlem jedynie to ze z przodu sa wieksze a z tylu mniejsze tzn mam rozumiec ze z przodu 160-165mm z tylu 130-135mm?? przymierzam sie do wymiany glosnikow na jakies powazniejsze i nie chcialbym ciac blachy. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 11:39 przez lisek, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem dystanse kupie albo zrobie samemu, mam zamiar zrobic tez wygluszenie dynamat chodzilo mi tylko o wymiary glosnikow bo chce sobie juz zamowic. a nie wiecie moze jak jest z glebokoscia montazowa? bo chce wsadzic tam nowy model hertz hsk. i zastanawiam sie czy wejdzie to bez zadnych przerobek. ogladalem tez forum car audio ale nic na ten temat nikt chyba nie zakladal do zafirki:/
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
ja mam podobno "bose" więc coś w tym jest i gra zacnie, ale bez modyfikacji nie zostawiędejna pisze:bo zafirki maja tak doskonaly system audio
taka mala prośba o fotorelację i opis z przebiegu praclisek pisze:wiem dystanse kupie albo zrobie samemu, mam zamiar zrobic tez wygluszenie
bo też na wiosnę sie przymierzam do wygłuszenia...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
postaram sie zrobic szczegolowe fotki bo mam dosc ciekawa koncepcje na zabudowe i wrzucic na forum zeby inni mieli jakies pojecie nie wiem jeszcze kiedy to bedzie ale narazie kompletuje sprzet mam juz radio glosnik basowy i wzmacniacz zamontowane oraz zakupiony wzmacniacz na przod:) a to zdjecie jest fabrycznego glosnika??