Zestaw głosnomowiący w zb
Moderator: Sebu$
Zestaw głosnomowiący w zb
witam przywiozlem własnie zafire z niemiec rok prod 2009 i mam pytanko bo jest tam niby zestaw głosnomowiący do telefonu bo na wyswietlaczu jest ikonka tel ale pod podłokietnikiem jest uchwyt na tez sony czy jest tam funkcja bluetooth czy musze zmienic uchwyt zeby pasował do mojego tel prosilbym o opis jak to ma dzialac dokladnie chodzi mi o to czy zeby dzialał zestaw głosno mowiący telefon musi byc w uchwycie czy mozna to przez bluetooth podlączyc jesli jest bluetooth
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 08:37 przez aprochota, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W VIN-ie powinien być kod UWA, wtedy masz zamontowaną funkcję telefonu fabryczną.aprochota pisze:witam przywiozlem własnie zafire z niemiec rok prod 2009 i mam pytanko bo jest tam niby zestaw głosnomowiący do telefonu bo na wyswietlaczu jest ikonka tel ale pod podłokietnikiem jest uchwyt na tez sony czy jest tam funkcja bluetooth czy musze zmienic uchwyt zeby pasował do mojego tel prosilbym o opis jak to ma dzialac dokladnie chodzi mi o to czy zeby dzialał zestaw głosno mowiący telefon musi byc w uchwycie czy mozna to przez bluetooth podlączyc jesli jest bluetooth
Jak nie masz rozkodowanego VIN-u wrzuć do odpowiedniego działu.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Z vinu wyczytałem że jest zestaw głośnomówiący + bluetooth ale, nigdzie nie mogę znaleźć w aucie ustawień bluetooth żeby połączyć tel, może ktoś mnie oświeci jak to sparować.
Dodano: Nie Paź 07, 2012 20:45
wie ktos jak sie z tym poradzic bo moj tel niepasuje do uchwytu i chce to miec przez bluetooth dzieki za podpowiedzi
[ Dodano: Pon Paź 08, 2012 19:13 ]
wie ktos czy tam jest bleutooth>??????????
[ Dodano: Sob Paź 13, 2012 17:47 ]
witam w rozkodowanym vinie pisze tak
INSTALACJA DO TELEFONU KOMÓRKOWEGO,Z REGULACJĄ GŁOŚNOŚCI I BLUETOOTH
ale jak ten bluetootch uruchomic w meni komputera jak dam na tel to pisze brak podlączonego telefonu i nic wiecej czy moze trzeba miec tel w uchwycie??
Dodano: Nie Paź 07, 2012 20:45
wie ktos jak sie z tym poradzic bo moj tel niepasuje do uchwytu i chce to miec przez bluetooth dzieki za podpowiedzi
[ Dodano: Pon Paź 08, 2012 19:13 ]
wie ktos czy tam jest bleutooth>??????????
[ Dodano: Sob Paź 13, 2012 17:47 ]
witam w rozkodowanym vinie pisze tak
INSTALACJA DO TELEFONU KOMÓRKOWEGO,Z REGULACJĄ GŁOŚNOŚCI I BLUETOOTH
ale jak ten bluetootch uruchomic w meni komputera jak dam na tel to pisze brak podlączonego telefonu i nic wiecej czy moze trzeba miec tel w uchwycie??
Ostatnio zmieniony 07 paź 2012, 16:32 przez aprochota, łącznie zmieniany 1 raz.
- franki
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: NEL14
Jak masz bluetooth to nie trzeba mieć telefonu w uchwycie. Po to jest właśnie bluetooth
Włączasz Bluetooth w telefonie i definiujesz sobie pin bluetooth telefonu. Uruchamiasz radio. Lewym pokrętłem przechodzisz na telefon - powinien być komunikat No phone. Będąc w zakładce telefonu wciśnij lewe kółko na kierownicy - wejdziesz w menu telefonu. Lewym kółkiem schodzisz w dół na Bluetooth i klikasz lewym kólkiem - pojawia się x w pustym okienku. Następnie schodzisz w dół i klikasz Bluetooth pin ( pin bluetootha auta) i go definiujesz. Następnie wracasz do głównego menu i klikasz Start searching -powinien znaleźć telefon i zapytać o jego pin od bluetootha. W tefonie zas może pojawić się komunikat z pytaniem czy połaczyć z UHP i może wymagać podania pinu Bluetootha auta.
Po sparowaniu urządzeń powinnieneś mieć możliwość odbierania przychodzących rozmów, korzystania z ksiązki telefonicznej w telefonie ( w telefonie w bluetooth powinna być zaznaczona opcja zdalny tryb SIM ( jeśli takowa występuje)
Włączasz Bluetooth w telefonie i definiujesz sobie pin bluetooth telefonu. Uruchamiasz radio. Lewym pokrętłem przechodzisz na telefon - powinien być komunikat No phone. Będąc w zakładce telefonu wciśnij lewe kółko na kierownicy - wejdziesz w menu telefonu. Lewym kółkiem schodzisz w dół na Bluetooth i klikasz lewym kólkiem - pojawia się x w pustym okienku. Następnie schodzisz w dół i klikasz Bluetooth pin ( pin bluetootha auta) i go definiujesz. Następnie wracasz do głównego menu i klikasz Start searching -powinien znaleźć telefon i zapytać o jego pin od bluetootha. W tefonie zas może pojawić się komunikat z pytaniem czy połaczyć z UHP i może wymagać podania pinu Bluetootha auta.
Po sparowaniu urządzeń powinnieneś mieć możliwość odbierania przychodzących rozmów, korzystania z ksiązki telefonicznej w telefonie ( w telefonie w bluetooth powinna być zaznaczona opcja zdalny tryb SIM ( jeśli takowa występuje)
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
franki
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
-
- Debiutant
- Imię: Ocean
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: B14NET
Mam pytanie. W moim samochodzie nie mam zestawu głośnomówiącego - radio typ CD30. Czy da się zainstalować taki zestaw głośnomówiący, abym rozmówcę słyszał w głośnikach? W radiu mam regulację głośności połączeń przychodzących, więc jest do tego przystosowane. Ewentualnie gdzie można taki zestaw nabyć?
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Ja się trochę interesowałem modułem tel.
Generalnie moduł nie chce współpracować z wyświetlaczem BID z tego co mi się udało ustalić.
Ja wybrałem zestaw od parrota. Wybieranie głosowe, muzyka z telefonu. Mogę polecić.
Z transmiterami nie mam najlepszych doświadczeń. Najważniejszy jednak moim zdaniem jest dobry mikrofon i redukcja szumów.
Generalnie moduł nie chce współpracować z wyświetlaczem BID z tego co mi się udało ustalić.
Ja wybrałem zestaw od parrota. Wybieranie głosowe, muzyka z telefonu. Mogę polecić.
Z transmiterami nie mam najlepszych doświadczeń. Najważniejszy jednak moim zdaniem jest dobry mikrofon i redukcja szumów.
Kupiłem niedawno zb 2006 i po włączeniu bluetooth w moim telefonie wyszukuje mi aktywny bluetooth w zafirze = nokia. Przy próbie sparowania prosi o podanie pinu tylko że kupiłem auto bez żadnej książki - kompletnie nic. Jak to zresetować, żeby móc korzystać z bluetooth? Może ktoś zna jakiegoś magika w mojej okolicy? Gliwice, Zabrze, Rybnik, Żory?
- franki
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: NEL14
EditArekCz14 pisze:Kupiłem niedawno zb 2006 i po włączeniu bluetooth w moim telefonie wyszukuje mi aktywny bluetooth w zafirze = nokia. Przy próbie sparowania prosi o podanie pinu tylko że kupiłem auto bez żadnej książki - kompletnie nic. Jak to zresetować, żeby móc korzystać z bluetooth? Może ktoś zna jakiegoś magika w mojej okolicy? Gliwice, Zabrze, Rybnik, Żory?
Tutaj na stronie 177 masz napisane jak zresetować pin
Kilka postów wyżej to opisywałem (16.10.2012)
Ostatnio zmieniony 01 sie 2015, 17:31 przez franki, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
franki
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
franki
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport