Wyswietlacz Zafira B dziwne zachowanie
Moderator: Sebu$
Wyswietlacz Zafira B dziwne zachowanie
Witam i znów mały problemik. Posiadałem wyswietlacz GID wymieniłem go na CID na razie posiadam radio cd mp3. Jestem wtrakcie poszukiwan cos pod nawigacje,ale nie wtym problem. Po z parowaniu wszystko smiga ok tylko po nacisnieciu przycisku seting na radiu wraca jezyk angielski i nie ma innego do wyboru. Jak wejde w ustawienia komputera samochodu daje programuj i jest ok . Ale znow jak nacisne seting to mam angielski. Moje pytanie gdzie siedzi diabeł dlaczego sie tak dzieje. W poprzednim wyswietlaczu GID w ustawieniach seting miałem polski a tu nie mam. Może ktos napisac ,po co wchodze w seting na radiu ale mam zaprogramowane swiatła automatyczne i wyswietlacz w chodzi w tryb nocny a wdzien nie widac wyswietlacza i w ustawieniach seting jest zmiana na dzien i z tąd ten problem wynikł tak to bym nawet nie wiedział . Na GID tego nie było.
Szukam sensownego wytłumaczenia zaistniałego stanu mojego konkretnego przypadku. Z powyższym zwróciłem się o pomoc do szanownego groma zafiromaniaków czy i jak rozwiązać ten problem i czy jest tak możliwość za pomocą o-c , a teksty typu da się ale... to ja dziękuję. Bo nie długo dojdzie do tego, ze dany problem będzie się sprowadzał do odpowiedzi podjedź do serwisu GM, tam ci pomogą. A to traktuje jako ostateczność, chociaż mam tam chody i to dobre w serwisie, ale nie chce lecieć z byle problemem i głowę chłopakom zawracać, jak się już chwalimy :> a rozwiązanie takiego czy innego przypadku pomaga nie tylko Mi, ale innym zafiromaniakom i wtedy to forum rośnie w GÓRE i to jest priorytet.
dodano godz. 12.36
Hm, to jak wytłumaczyć to, ze przy starym GID wszystko jest ok, łącznie z tym ze mam 8 jezyków do wyboru. I nie ma problemu z seting. Tak jak w opisie wymieniłem na razie sam wyswietlacz na CID. Moja zafira była kupiona w Polsce i od samego początku wszysto było w PL. Chociaż moja zafcia wyszła tylko z wyświetlaczem TID, a wersja Cosmo.
dodano godz. 12.36
Hm, to jak wytłumaczyć to, ze przy starym GID wszystko jest ok, łącznie z tym ze mam 8 jezyków do wyboru. I nie ma problemu z seting. Tak jak w opisie wymieniłem na razie sam wyswietlacz na CID. Moja zafira była kupiona w Polsce i od samego początku wszysto było w PL. Chociaż moja zafcia wyszła tylko z wyświetlaczem TID, a wersja Cosmo.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 18:19 przez rafi.zafi, łącznie zmieniany 1 raz.
rafi.zafi ile można tłumaczyć...... twoje radio ma język PL, wyświetlacz natomiast nie.... i stąd te problemy. CID musiałby mieć PL, a nie za bardzo ma i po zalogowaniu dobrze byłoby na nowo zaprogramować index code, ale to i tak nie pomoże by mieć PL.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 18:22 przez tico0, łącznie zmieniany 2 razy.
Koledzy jeszcze woli wyjaśnienia i zamykam swój temat . Więc tak przy wyswietlaczu GID wszystko śmiga ok, po zalogowaniu CID w graniu indeksu kodów wszystko jes gitara język pl chwilowe zasięg i zakładki BC a po wciśnięciu seting na radiu wraca do angielskiego i znów programowanie i jest ok. I mam rozumieć ze tak ma być i jest to normalne.
Witam. Ja z kolei mam problem z wyświetlaczem. Od jakiegoś czasu gasł mi wyświetlacz i nie było sterowania ogrzewaniem, klimą. Pomagało zdjęcie klemy na kilka sekund. Obecnie nic już nie pomaga. Czy mam ktoś jakiegoś pomysła co to może być za usterka???