slabo dziala jeden głośnik
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Model:
slabo dziala jeden głośnik
Witam. Co może być przyczyną cicho grajacego i charczacego jednego glosnika. Stalo sie to po naprawie uszkodzonej wiązki idącej do drzwi. pozdrawiam
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
-
- Świeżak
- Model:
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Ja miałem podobny przypadek po wymianie głośników, ale w ZA
Do głośnika dochodził felerny "+" tj. przerwa na przewodzie oraz źle przylutowany konektor - to wszystko doprowadziło do tego, że głośnik gra cicho oraz trzeszczał.
Możliwe, że u Ciebie będzie podobnie a jeżeli nie to pozostaje jedynie szukać winy przy radiu.
Zawsze możesz od radia poprowadzić zasilania "na krótko" do tego felernego głośnika i sprawdzić czy to nie jest wina przewodu.
Do głośnika dochodził felerny "+" tj. przerwa na przewodzie oraz źle przylutowany konektor - to wszystko doprowadziło do tego, że głośnik gra cicho oraz trzeszczał.
Możliwe, że u Ciebie będzie podobnie a jeżeli nie to pozostaje jedynie szukać winy przy radiu.
Zawsze możesz od radia poprowadzić zasilania "na krótko" do tego felernego głośnika i sprawdzić czy to nie jest wina przewodu.
Witam mam ten sam problem z tym głośnikiem po naprawie wiązki w drzwiach i dodatkowo nie działa mi kontrolka otwarcia drzwi przy pozostałych działa normalnie a z głośnikami żeby nie charczały to ustawiłem żeby grał sam przód i wtedy nic nie zakłóca bo tył jest odłączony a o jaki chodzi kabelek przy magnesie.