CD70 NAVI , DVD90 NAVI - AUX-IN / podłacz iPhona, iPoda etc.
Moderator: Sebu$
to jest to samoshadow pisze:Tylko z wejście jack za 7zl
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6526576199
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie ma szans żeby zadziałało to zgodnie z Twoim zamysłem. Sprawdzając trochę dalej niż tylko na zdjęciu można znaleźć:
Jest to normalne złącze przeznaczone do radia CD30 MP3 obsługującego AUX, a dodatkowo posiada regulator 5V zakończony złączem USB umożliwiającym ładowanie telefonu.Feature:For OPEL CD30 aux adapter
Function:Phone Charging
- Sumik
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Jeżeli chodzi o AUX to trzeba najpierw sprawdzić/zmienić indeks, a potem go zmienić na ten właściwy. Wybieramy ten gdzie jest napisane "With Aux In" no i odpowiedni model radia:
W poradniku jest to gdzieś napisane. I tak jak Flora pisze trzeba zobaczyć co dzieje się po przełączeniu radia na AUX. Jak słychać cykliczne cykanie tzn. że brakuje elektroniki na płycie i trzeba ją uzupełnić. Nie jest to jakoś strasznie skomplikowane.
Jak jest cisza to raczej jest ok.
Co do kabelka wpinanego do kostki radia to u mnie to nie zadziałało. Kupiłem na Alle.. i po wpięciu nie działał Aux. Dopiero jak poprowadziłem osobne kabelki w miejsce wskazane w poradniku to dopiero zaczęło grać. Na każdej naklejce jak i w każdej kostce w radiu są piny. Tym nie należy się sugerować. Trzeba zmienić indeks i sprawdzić co się będzie działo
W poradniku jest to gdzieś napisane. I tak jak Flora pisze trzeba zobaczyć co dzieje się po przełączeniu radia na AUX. Jak słychać cykliczne cykanie tzn. że brakuje elektroniki na płycie i trzeba ją uzupełnić. Nie jest to jakoś strasznie skomplikowane.
Co do kabelka wpinanego do kostki radia to u mnie to nie zadziałało. Kupiłem na Alle.. i po wpięciu nie działał Aux. Dopiero jak poprowadziłem osobne kabelki w miejsce wskazane w poradniku to dopiero zaczęło grać. Na każdej naklejce jak i w każdej kostce w radiu są piny. Tym nie należy się sugerować. Trzeba zmienić indeks i sprawdzić co się będzie działo
widzę że ma dodatkowy przewód, chodziło mi bardziej o to że to co dał shadow jest niepotrzebne bo to to samodany1107 pisze:No nie do końca. Bo to co ja wstawiłem link to ma dodatkowo mikro USB. Według opisu jest to do ładowania telefonu.
nie ma żadnej różnicy bo może też być do CD70, bo jak wszyscy dobrze wiemy CD70 ma w innym miejscu piny pod aux niż CD30mp3Flora pisze:Nie ma szans żeby zadziałało to zgodnie z Twoim zamysłem. Sprawdzając trochę dalej niż tylko na zdjęciu można znaleźć:
Jest to normalne złącze przeznaczone do radia CD30 MP3 obsługującego AUX, a dodatkowo posiada regulator 5V zakończony złączem USB umożliwiającym ładowanie telefonu.Feature:For OPEL CD30 aux adapter
Function:Phone Charging
trzeba było wyjąć piny i wsadzić w odpowiednie sloty bo jak wszyscy dobrze wiemy CD70 ma w innym miejscu piny pod aux niż CD30mp3Sumik pisze:Jeżeli chodzi o AUX to trzeba najpierw sprawdzić/zmienić indeks, a potem go zmienić na ten właściwy. Wybieramy ten gdzie jest napisane "With Aux In" no i odpowiedni model radia:
[url=http://www.fotem.pl/data/mini/min_4421da9b8b6a67c76af3373acde6569.jpg]Obrazek[/URL]
Ostatnio zmieniony 23 sty 2017, 21:03 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ten kabelek, Flora, ma przeznaczenie nie tylko do CD30:
"pod fabryczny radioodtwarzacz OPEL CD30 MP3 ; CDC40
OPERA ; CD70 NAVI ; DVD 90NAVI
"pod fabryczny radioodtwarzacz OPEL CD30 MP3 ; CDC40
OPERA ; CD70 NAVI ; DVD 90NAVI
- Flora
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie ma kabli uniwersalnych, ponieważ radia mają wprowadzone wejście AUX na różnych stykach. Dodatkowo trzeba mieć to wejście aktywne, a niektóre radia nie mają nawet takiej możliwości. Sprzedający napiszę wszystko aby sprzedać towar. Skoro masz wprowadzone gniazdo to sprawdź czy w radiu możesz wybrać wejście AUX. W samochodzie powinieneś mieć już odpowiednią instalację, a kupowanie takiego kabla nie ma sensu.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
opelmen, Tak jak Marcin pisze wystarczy ci 2x jack
http://allegro.pl/kabel-plaski-audio-mi ... 71888.html
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 12:58 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Dokładnie tak jak piszą Flora, irafant4011,. Lutujesz kabelki i na obudowie radia dajesz gniazdo jack 3.5mm, dokupujesz kabelek jak z aukcji i masz AUX
opelmen, Kabelek nie jest uniwersalny bo piny są w różnych radiach w różnych miejscach.
Ja kupiłem taki i pomimo elektroniki w CD870 po podłączeniu pod kostkę nic nie grało. Zastosowałem gniazdo jack i kupiłem kabelek jack-jack i wszystko hula aż miło.
opelmen, Kabelek nie jest uniwersalny bo piny są w różnych radiach w różnych miejscach.
Ja kupiłem taki i pomimo elektroniki w CD870 po podłączeniu pod kostkę nic nie grało. Zastosowałem gniazdo jack i kupiłem kabelek jack-jack i wszystko hula aż miło.
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Taki sobie sprawiłem (kątowy mi pasił):rafant4011 pisze:opelmen, Tak jak Marcin pisze wystarczy ci 2x jack
A co.. a jak... 14PLN + KW