Wracając dzisiaj z pracy i stojąc w korku przez 2 godziny, odkryłem pewne wskazania w radiu. Nie znalazłem info o tym na forum więc zrobiłem kilka fotek.
Tutaj jest standartowy wyświetlacz. Pokazuje nazwę stacji radiowej, czyli zwykły RDS.
Tutaj na górnym pasku wyświetla rząd cyfr. Pierwsze cztery to częstotliwość stacji radiowej 105,6 (bez przecinka). Następnych nie udało mi się rozszyfrować.
Następna zakładka to wskazania :35 poziom głośności , +12 ustawiony poziom basu, +07 poziom sopranu, litera O to SOUND OFF ( jak ustawimy np. ROCK to wyświetli R ), następne +330 to wydaje mi się że to temperatura radia, ale nie mam pewności. W czasie jazdy wskaźnik ten rósł co dziesięć od poziomu 130 do aż 420.
Następna zakładka to wskazania : pierwsze 0 to prędkość pojazdu, kolejne 00 nie wiem, kolejne 00 też nie wiem (te pozycje nie zmieniały się w czasie jazdy), Następne pozycje zwiększały się wraz z przyciszaniem radia.Nie mam pojęcia co oznaczają.
Aby włączyć wyświetlanie tych danych trzeba wcisnąć przycisk SETTINGS i przytrzymać go do usłyszenia "bip", a potem naciskamy przycisk AM/FM.
Może komuś się przyda to do wiadomości, a może ktoś z Was rozszyfruje pozostałe wskazania.
Ukryte info na wyświetlaczu radia CD30 MP3
Moderator: Sebu$
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W temacie o testmode coś tam było, chyba, opisane
W temacie o testmode coś tam było, chyba, opisane
Ostatnio zmieniony 19 gru 2017, 20:07 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.