Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
Mam pytanie do szanownych kolegów.Czy do cd70 można podpiąć kamerę cofania? Jeśli tak to jaką,w jaki sposób i czy jest to ekonomicznie opłacalne.Będę wdzięczny za odpowiedż.
Da się podpiąć co tylko zechcesz, DVD, video, tv, kamerę cofania jest tylko jedno ale... trzeba kupić specjalny interfejs (konwerter) który nie jest tani.
Znalazłem gościa z Bukaresztu który je sprzedaje.
http://car-audio.anunturi-auto.4tuning. ... 77654.html
a tutaj link do odpowiedniej aukcji na ebay
http://cgi.ebay.pl/Opel-Vauxhall-CID-Vi ... 20b7c1a927
z wysyłką wychodzi prawie 800zł
Znalazłem gościa z Bukaresztu który je sprzedaje.
http://car-audio.anunturi-auto.4tuning. ... 77654.html
a tutaj link do odpowiedniej aukcji na ebay
http://cgi.ebay.pl/Opel-Vauxhall-CID-Vi ... 20b7c1a927
z wysyłką wychodzi prawie 800zł
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
rhaaziel, Dzięki za tak szybką i konkretną odpowiedz,To taniej wyjdzie nawigacja z wejściem AV i kamerą cofania bo jeszcze mapy dodatkowo w cenie.Dzięki.
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 22:38 ]
Jestem strasznie uparty.Następne pytanie - czy kamerka z Bluetooth połączy się z CD70 i czy będe miał obraz?Planuję założenie kamerki cofania. Z góry dziękuję za odpowiedz.
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 22:38 ]
Jestem strasznie uparty.Następne pytanie - czy kamerka z Bluetooth połączy się z CD70 i czy będe miał obraz?Planuję założenie kamerki cofania. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Do żadnego radia nie da się podpiąć obrazu, ani z kamery ani z DVD ani z UFO !!!!
Do radia co najwyżej można podac zewnętrzny dźwięk / AUX-IN.
Można podpiąć kamerę do wyświetlacza kolorowego CID, to akurat moje auto i wersja testowa (na całym CIDzie a nie na jego kawałku)
http://www.youtube.com/watch?v=fDmPIXGOC_o
By podpiąć się do CIDa potrzeba specjalny interfejs, który dekoduje podany sygnał na obsługiwany przez CID. Takie coś kosztuje około 200E u Niemca.
Interfejsy są w produkcji, bo ich trochę zamówiłem.... i się robią.
Magiczna płytka będzie miała 3 x wejście VIDEO i 1 x VGA.
Jedno z wejść VIDEO będzie odpowiedzialne za kamerę cofania, drugie będzie na przykład dla tunera DVB-T (z wejściem USB czytającym dvix, mp4, jpg itp). Co podepniecie pod trzecie?
Jak płytka będzie gotowa i dostępna zrobię oddzielny temat....
Można podpiąć kamerę do wyświetlacza kolorowego CID, to akurat moje auto i wersja testowa (na całym CIDzie a nie na jego kawałku)
By podpiąć się do CIDa potrzeba specjalny interfejs, który dekoduje podany sygnał na obsługiwany przez CID. Takie coś kosztuje około 200E u Niemca.
Jedno z wejść VIDEO będzie odpowiedzialne za kamerę cofania, drugie będzie na przykład dla tunera DVB-T (z wejściem USB czytającym dvix, mp4, jpg itp). Co podepniecie pod trzecie?
Jestem zainteresowany taką płytką ( w rozsądnej cenie ) Zastanawiam się nad doposażeniem Zafirki w dwie kamery z zapisem na karcie SD coś jak " czarne skrzynki"Tylna kamerka miałaby być jednocześnie kamera cofania.Można by ten moduł w możliwość zapisywania na kartach SD,Dodatkowo kamerki powinny nagrywać po uruchomieniu alarmu lub czujnika ruchu -parkingi osiedlowe i marketowe.Niestety nie mam takiej wiedzy i możliwości.Pozdrawiam i proszę o kontakt jak płytka będzie gotowa
Jako że mam podobny jak większość na początku problem to podłącze się pod ten wątek.
Chciałbym spolszczyć lektora w nawigacji (CD 70). Znalazłem odpowiedni "duński" obraz - a nawet dwa 520 i 530 - niewiem czym się różnią. Próbowałem obu na różnych nośnikach CDR, CDRW nagrywanych w niskich prędkościach nawet 4x. Niestety zawsze dostaje Invalid CD.
Może ma to związek z wersją softu w radyjku (z 4.12.2007). Czytałem że w wersjach po 2008 są jakieś problemy ze spolszczeniem softu. Na spolszczeniu softu mi aż tak niezależy - EN może być, no ale lektora po PL to bym chciał.
Co moge robić nie tak? jakieś sugestie?
Chciałbym spolszczyć lektora w nawigacji (CD 70). Znalazłem odpowiedni "duński" obraz - a nawet dwa 520 i 530 - niewiem czym się różnią. Próbowałem obu na różnych nośnikach CDR, CDRW nagrywanych w niskich prędkościach nawet 4x. Niestety zawsze dostaje Invalid CD.
Może ma to związek z wersją softu w radyjku (z 4.12.2007). Czytałem że w wersjach po 2008 są jakieś problemy ze spolszczeniem softu. Na spolszczeniu softu mi aż tak niezależy - EN może być, no ale lektora po PL to bym chciał.
Co moge robić nie tak? jakieś sugestie?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zaloguj się na www.projektnavi.pl - w odpowiednim temacie poproś kolegę Wołka o przesłanie wersji do testów Menu Navi PL na swój adres email i postępuj zgodnie z otrzymaną instrukcją.
Jeśli masz wersję swojego oprogramowania w CD70 Navi po 2008 r. może okazać się nie mozliwe spolszczenie navigacji
Jeśli masz wersję swojego oprogramowania w CD70 Navi po 2008 r. może okazać się nie mozliwe spolszczenie navigacji
Jeśli ma soft po 2008r to wyskoczy info CD-SW i odda płytę sam.
Oczywiście ja jestem w stanie spolszczyć nawet takie navi... no niestety to jest płatne.
sig_man@wp.pl tel 696 704 841
Oczywiście ja jestem w stanie spolszczyć nawet takie navi... no niestety to jest płatne.
sig_man@wp.pl tel 696 704 841
- KRIST64
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
w cd 70 są przyciski od 1 do 0 jeden to jagby domek jest skrutem w nawigacji lecz przycisk z namalowaną strzałką jest dla mnie dużą niewiadomą .
jeśli ktoś wie do czego służy proszę o wiadomość
jeśli ktoś wie do czego służy proszę o wiadomość
Przycisk z domkiem jest to skrót. Jak zaprogramujesz w ustawieniach adres swojego zamieszkania to po kliknięciu nawigacja pyta się czy chcesz jechać do domu. Jak chcesz to klikasz i wszystko.
Po drugiej stronie zera masz tzw. powtórzenie ostatniego komunikatu. Czyli np. za 100m skręć w lewo.
Chyba że chodzi Ci o przyciski nawigacyjne obok TP. Tamte służą do przeglądania mapy.
To jest w instrukcji obsługi. Jak chcesz to podaj mi swojego e maila na pw to wyślę Ci polską wersję
Po drugiej stronie zera masz tzw. powtórzenie ostatniego komunikatu. Czyli np. za 100m skręć w lewo.
Chyba że chodzi Ci o przyciski nawigacyjne obok TP. Tamte służą do przeglądania mapy.
To jest w instrukcji obsługi. Jak chcesz to podaj mi swojego e maila na pw to wyślę Ci polską wersję
Przybliżona cena płytki ?Sig_Man pisze:Do żadnego radia nie da się podpiąć obrazu, ani z kamery ani z DVD ani z UFO !!!!
Kiedyś węszyłem temat i takie płytki widziałem za około 300zł
Dzisiaj po raz drugi wykorzystałem swoją navi z mapą 2010/2011 i po raz pierwszy BARDZO się rozczarowałem. Szukałem ulicy w mieścinie i navi nie dawała rady. Skręcam w lewo, bo tak wskazuje, a ona się aktualizuje i każe jechać w prawo W sumie jeździłem jak głupek kilka razy w tą i z powrotem, aż wymiękłem i na orlenie się zastanowiłem co mam robić. Jadąc do tej miejscowości (Leszno) strzałka raz była na "drodze", a raz poza nią. Km nie ubywało...
Wcześniej miałem Lagunę II i też taką biedniejszą navi, ale tam to działało ok. Tutaj się zawiodłem. Niedługo znowu bedę musiał z niej skorzystać (szukam auta dla żony) i mam nadzieję, że ZADZIAŁA jak należy. Czy również macie takie problemy?
Nie liczę na bajery itp w tej navi, ale chociaż na to, aby szybko kierowała tam gdzie trzeba. Rozumiem, że to co w standardzie to kiepska sprawa i każda inna navi będzie lepsza...
Wcześniej miałem Lagunę II i też taką biedniejszą navi, ale tam to działało ok. Tutaj się zawiodłem. Niedługo znowu bedę musiał z niej skorzystać (szukam auta dla żony) i mam nadzieję, że ZADZIAŁA jak należy. Czy również macie takie problemy?
Nie liczę na bajery itp w tej navi, ale chociaż na to, aby szybko kierowała tam gdzie trzeba. Rozumiem, że to co w standardzie to kiepska sprawa i każda inna navi będzie lepsza...