Problemy dotyczące użytkowania CD 30 _ CD30 MP3
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.U mnie działa.Pozdrawiamkaliope pisze:koledzy i koleżanki...możecie sprawdzić czy wam działa funkcja 'random' na płytce z mp3? mi nie działa i mnie to denerwuję bo lubie jak pada utwór z zaskoczenia.
p.s.Do Moderatora:Dlaczego skasowałeś mojego posta?Konkretna odpowiedź,na konkretne pytanie. Proszę o odpowiedź na PW.
Pytanie z kategorii "czy się da..."
Wkurza mnie że przyciskami do programowania stacji radiowej nie można wybrać utworu na płycie CD. Chodzi o CD 30
Tam jest aż 9 przycisków, i aż się prosi żeby w momencie słuchania CD działały jako nr tracków. A nie działają - są aktywne tylko przy FM.
Ja słucham głównie CD i fajnie by było móc nawigować między trackami za pomocą tych przycisków, a nie naciskać np 8 razy strzałkę. Poza wygodą to bezpieczniejsze - 1 ruch i zrobione, nie trzeba na długo odwracać wzroku od drogi.
Są w ogóle jakieś opcje żeby się za ten temat zabrać?
Wkurza mnie że przyciskami do programowania stacji radiowej nie można wybrać utworu na płycie CD. Chodzi o CD 30
Tam jest aż 9 przycisków, i aż się prosi żeby w momencie słuchania CD działały jako nr tracków. A nie działają - są aktywne tylko przy FM.
Ja słucham głównie CD i fajnie by było móc nawigować między trackami za pomocą tych przycisków, a nie naciskać np 8 razy strzałkę. Poza wygodą to bezpieczniejsze - 1 ruch i zrobione, nie trzeba na długo odwracać wzroku od drogi.
ale co zrobisz jak będziesz chciał utwór np 11?rebel pisze:Pytanie z kategorii "czy się da..."
Poradzilem sobie z niedzialajacym radiem.
problem okazal sie dosc banalny... ktos wyciagnal bezpiecznik.
ale przyszedl inny problem... mianowicie...
czy to normalne ze to radio tak strasznie ch...wo zbiera fale?
w starym maluchu bylo lepiej niz tu.
Poczytalem na forum i niby wzmacniacz antenowy powinien byc wbudowany w postawe mocowania anteny. Wzialem sie za rozbieranie tapicerki zeby to sprawdzic i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze w moim przypadku do anteny dochodzi tylko jeden kabel.
Zwykly antenowy kabel koncentryczny, nie ma nic dodatkowego.
Podejzewam ze sa wersje ze wzmacniaczem antenowy i bez.
Mam racje?
Jezeli tak to moglby ktos sprawdzic numer katalogowy czesci i podac namiar na mocowanie anteny ze wzmacniaczem, bo wymiana raczej nie powinna stanowic problemu.
Z gory dzieki
problem okazal sie dosc banalny... ktos wyciagnal bezpiecznik.
ale przyszedl inny problem... mianowicie...
czy to normalne ze to radio tak strasznie ch...wo zbiera fale?
w starym maluchu bylo lepiej niz tu.
Poczytalem na forum i niby wzmacniacz antenowy powinien byc wbudowany w postawe mocowania anteny. Wzialem sie za rozbieranie tapicerki zeby to sprawdzic i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze w moim przypadku do anteny dochodzi tylko jeden kabel.
Zwykly antenowy kabel koncentryczny, nie ma nic dodatkowego.
Podejzewam ze sa wersje ze wzmacniaczem antenowy i bez.
Mam racje?
Jezeli tak to moglby ktos sprawdzic numer katalogowy czesci i podac namiar na mocowanie anteny ze wzmacniaczem, bo wymiana raczej nie powinna stanowic problemu.
Z gory dzieki
A masz Zafę po lifcie czy przed ?kubik_CDTi pisze:Podejdzie,może za niedługo powiem czy wartoronin pisze:Ponawiam pytanie - problemy z odczytem płyt w CD30 MP3. Ktoś może polecić jakiś serwis w Krakowie ? Może najpierw poszukać jakiejś używki ? Doczytałem że OPERA jest niezła - podejdzie do mej Zafy ?
Dziwna sprawa-na wyświetlaczu pokazuje że radio dziala,wyświetla stacje ale brak głosu.Przełączyłem na CD i dalej brak dzwieku.Kiedyś już tak miałem ale po ponownym odpaleniu fury wszystko grało jak należy.Jest to zwykłe CD30.Miał może ktoś taki problem? Cóż to za dziwy i czary?
Koledzy "pliss" na wekenda kce pojechać a bez radia to lipa
Koledzy "pliss" na wekenda kce pojechać a bez radia to lipa
-
- Świeżak
- Imię: Irek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 Aut
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Problem z radiem CDMP3 (delphi) wyświetlacz GID nie włącza się wraz z zapłonem. Po wyciągnięciu kluczyka radio dalej gra i nie ma znaczenia czy w settingu mam odznaczone ustawienie logowania się radia przy przekręceniu kluczyku czy też nie .Dodam ze wcześniej wszystko działało jak należy czyli jeżeli w ustawieniach miałem zaznaczone logowanie i wyłączanie się radia z kluczyka to tak było.Trochę poszperałem w necie ale niestety nie znalazłem rozwiązania. Nikt oprócz porad co do ustawień w settingu nie dał odpowiedzi dotyczącej tego problemu.Może któryś z kolegów znalazł rozwiązanie,a może kolega Sig_Man ,,rozkmini" ten temat
Podepne sie pod temat.
Moje radio CD 30 MP3 nie wciąga płyty:( Pewno cos jest zepsute, pytanie co?
Co lepsze postanowilem mu pomoc i wcisnalem mu płyte z mp3 na siłe - jak łatwo sie domyslić płyta nie chce wyjsc, na wyswietlaczu wyswietla sie "No CD" - i co tu zrobic?
Jak naciskam "eject" czuc ze płyta jest wypychana, ale mimo wszystko jest ona za głeboko by ja wyciagnac.
Pytanie pomocnicze, jak włączacie przycisk "eject" a nie ma płyty w srodku to wasz naped CD tez wydaje takie dziwne trzeszczace dzwieki?
Moje radio CD 30 MP3 nie wciąga płyty:( Pewno cos jest zepsute, pytanie co?
Co lepsze postanowilem mu pomoc i wcisnalem mu płyte z mp3 na siłe - jak łatwo sie domyslić płyta nie chce wyjsc, na wyswietlaczu wyswietla sie "No CD" - i co tu zrobic?
Jak naciskam "eject" czuc ze płyta jest wypychana, ale mimo wszystko jest ona za głeboko by ja wyciagnac.
Pytanie pomocnicze, jak włączacie przycisk "eject" a nie ma płyty w srodku to wasz naped CD tez wydaje takie dziwne trzeszczace dzwieki?