Problemy dotyczące użytkowania CD 30 _ CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#136 Post autor: Anony Mous »

koledzy i koleżanki...możecie sprawdzić czy wam działa funkcja 'random' na płytce z mp3? mi nie działa i mnie to denerwuję bo lubie jak pada utwór z zaskoczenia.

stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#137 Post autor: stapaw »

kaliope pisze:koledzy i koleżanki...możecie sprawdzić czy wam działa funkcja 'random' na płytce z mp3? mi nie działa i mnie to denerwuję bo lubie jak pada utwór z zaskoczenia.
Witam.U mnie działa.Pozdrawiam

p.s.Do Moderatora:Dlaczego skasowałeś mojego posta?Konkretna odpowiedź,na konkretne pytanie. :evil: Proszę o odpowiedź na PW.

rebel

#138 Post autor: rebel »

Pytanie z kategorii "czy się da..."

Wkurza mnie że przyciskami do programowania stacji radiowej nie można wybrać utworu na płycie CD. Chodzi o CD 30

Tam jest aż 9 przycisków, i aż się prosi żeby w momencie słuchania CD działały jako nr tracków. A nie działają - są aktywne tylko przy FM.
Ja słucham głównie CD i fajnie by było móc nawigować między trackami za pomocą tych przycisków, a nie naciskać np 8 razy strzałkę. Poza wygodą to bezpieczniejsze - 1 ruch i zrobione, nie trzeba na długo odwracać wzroku od drogi.

Są w ogóle jakieś opcje żeby się za ten temat zabrać?

Anony Mous

#139 Post autor: Anony Mous »

rebel pisze:Pytanie z kategorii "czy się da..."

Wkurza mnie że przyciskami do programowania stacji radiowej nie można wybrać utworu na płycie CD. Chodzi o CD 30

Tam jest aż 9 przycisków, i aż się prosi żeby w momencie słuchania CD działały jako nr tracków. A nie działają - są aktywne tylko przy FM.
Ja słucham głównie CD i fajnie by było móc nawigować między trackami za pomocą tych przycisków, a nie naciskać np 8 razy strzałkę. Poza wygodą to bezpieczniejsze - 1 ruch i zrobione, nie trzeba na długo odwracać wzroku od drogi.

Są w ogóle jakieś opcje żeby się za ten temat zabrać?
ale co zrobisz jak będziesz chciał utwór np 11?

rebel

#140 Post autor: rebel »

Nacisnę "9" i dwa razy strzałkę w prawo.
Albo "1" i kilka razy w lewo - w zależności ile jest utworów na płycie.
Zawsze to łatwiej niż kilkanaście razy strzałkę.

twoj_cien1

#141 Post autor: twoj_cien1 »

mam problem z radiem, przestalo dzialac, nie dzialaja zadne przyciski po podlaczeniu pod op-coma wywala blad:
U2201-00 CAN-Bus No Communication with EHU (Entertainment Head Unit)

Jakies propozycje co sie stalo?

Sig_Man

#142 Post autor: Sig_Man »

Umarło... komunikacja CAN jest tylko wtedy gdy włączysz radio.
Sprawdź bezpiecznik na radiu, zaglądnij pod dekielek radia czy coś nie wybuchło.
Jak coś to dzwoń, naprawimy.

ronin

#143 Post autor: ronin »

Ponawiam pytanie - problemy z odczytem płyt w CD30 MP3. Ktoś może polecić jakiś serwis w Krakowie ? Może najpierw poszukać jakiejś używki ? Doczytałem że OPERA jest niezła - podejdzie do mej Zafy ? :/

twoj_cien1

#144 Post autor: twoj_cien1 »

Poradzilem sobie z niedzialajacym radiem.
problem okazal sie dosc banalny... ktos wyciagnal bezpiecznik.

ale przyszedl inny problem... mianowicie...
czy to normalne ze to radio tak strasznie ch...wo zbiera fale?
w starym maluchu bylo lepiej niz tu.
Poczytalem na forum i niby wzmacniacz antenowy powinien byc wbudowany w postawe mocowania anteny. Wzialem sie za rozbieranie tapicerki zeby to sprawdzic i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze w moim przypadku do anteny dochodzi tylko jeden kabel.
Zwykly antenowy kabel koncentryczny, nie ma nic dodatkowego.
Podejzewam ze sa wersje ze wzmacniaczem antenowy i bez.
Mam racje?
Jezeli tak to moglby ktos sprawdzic numer katalogowy czesci i podac namiar na mocowanie anteny ze wzmacniaczem, bo wymiana raczej nie powinna stanowic problemu.
Z gory dzieki

kubik_CDTi

#145 Post autor: kubik_CDTi »

ronin pisze:Ponawiam pytanie - problemy z odczytem płyt w CD30 MP3. Ktoś może polecić jakiś serwis w Krakowie ? Może najpierw poszukać jakiejś używki ? Doczytałem że OPERA jest niezła - podejdzie do mej Zafy ? :/
Podejdzie,może za niedługo powiem czy warto :lol:

ronin

#146 Post autor: ronin »

kubik_CDTi pisze:
ronin pisze:Ponawiam pytanie - problemy z odczytem płyt w CD30 MP3. Ktoś może polecić jakiś serwis w Krakowie ? Może najpierw poszukać jakiejś używki ? Doczytałem że OPERA jest niezła - podejdzie do mej Zafy ? :/
Podejdzie,może za niedługo powiem czy warto :lol:
A masz Zafę po lifcie czy przed ? :)

kubik_CDTi

#147 Post autor: kubik_CDTi »

Przed,a radio ma wlecieć nie do Zafiry a do Corsy D.
Ale to jest wszystko jeden czort,byle umieć zalogować.

Awatar użytkownika
ADAMO_16
Bywalec
Model:

#148 Post autor: ADAMO_16 »

Dziwna sprawa-na wyświetlaczu pokazuje że radio dziala,wyświetla stacje ale brak głosu.Przełączyłem na CD i dalej brak dzwieku.Kiedyś już tak miałem ale po ponownym odpaleniu fury wszystko grało jak należy.Jest to zwykłe CD30.Miał może ktoś taki problem? Cóż to za dziwy i czary?
Koledzy "pliss" na wekenda kce pojechać a bez radia to lipa :cry:
UNIDEN 520XL + SIRIO AS-100 oraz AFRICA TWIN RD07
Obrazek

jojos
Świeżak
Imię: Irek
Auto: Opel Zafira B 1.9 Aut
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#149 Post autor: jojos »

Problem z radiem CDMP3 (delphi) wyświetlacz GID nie włącza się wraz z zapłonem. Po wyciągnięciu kluczyka radio dalej gra i nie ma znaczenia czy w settingu mam odznaczone ustawienie logowania się radia przy przekręceniu kluczyku czy też nie .Dodam ze wcześniej wszystko działało jak należy czyli jeżeli w ustawieniach miałem zaznaczone logowanie i wyłączanie się radia z kluczyka to tak było.Trochę poszperałem w necie ale niestety nie znalazłem rozwiązania. Nikt oprócz porad co do ustawień w settingu nie dał odpowiedzi dotyczącej tego problemu.Może któryś z kolegów znalazł rozwiązanie,a może kolega Sig_Man ,,rozkmini" ten temat

Anony Mous

#150 Post autor: Anony Mous »

Podepne sie pod temat.

Moje radio CD 30 MP3 nie wciąga płyty:( Pewno cos jest zepsute, pytanie co?

Co lepsze postanowilem mu pomoc i wcisnalem mu płyte z mp3 na siłe - jak łatwo sie domyslić płyta nie chce wyjsc, na wyswietlaczu wyswietla sie "No CD" - i co tu zrobic?
Jak naciskam "eject" czuc ze płyta jest wypychana, ale mimo wszystko jest ona za głeboko by ja wyciagnac.

Pytanie pomocnicze, jak włączacie przycisk "eject" a nie ma płyty w srodku to wasz naped CD tez wydaje takie dziwne trzeszczace dzwieki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”