Masz rację ja bym najpierw sprawdził połączenie anteny lub sprawdził przez fakrę.Flora pisze: Nie zmienia to jednak faktu, że sugerujesz kosztowne naprawy w sytuacji gdzie przyczyna problemu najczęściej leży gdzie indziej
Brak GPS'u w DVD90
Moderator: Sebu$
Flora pisze:Nie widziałem sensu wypatroszenia radia i przejrzałem jedynie zdjęcia. Masz rację: jest tam układ BGA, punkt dla Ciebie. ....
na atak najlepszą obroną jest atak
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... hlight=aux
Raczej taśma odpada, sama by się chyba nie odpięła. Z tym napędem to mógłbym spróbować, bo ryzyko nie jest wielkie. W razie czego radio pójdzie do śmieci, i tak dźwięk z niego żadenFlora pisze:Chyba żartujesz. Nie ma czegoś takiego jak "procek GPS", a w dodatku żaden z układów zastosowanych w tym radiu nie posiada obudowy BGA. Robisz czarny PR drahe, a sam wypisujesz bzdury wskazujące na to, że próbujesz naciągnąć nieświadomych forumowiczów.miałczyk76 pisze:Odkleił się procek GPS.
Miałem bardzo podobne objawy gdy grzebałem w radiu i źle podłączyłem taśmę napędu. Nawigacji brak, płyty nie było można ruszyć, a ekran co jakiś czas migotał, a nawet resetował się pokazując logo. Może uszkodzeniu uległ sam napęd i z tego powodu nawigacja głupieje. Wymiana napędu nie jest komplikowanym procesem, tylko musiałbyś najpierw znaleźć kogoś w okolicy, kto pozwoli na chwilę podmienić od siebie tą część i sprawdzić czy problem zniknie.wilkowski111 pisze:W zakładce nawigacji jest pusto, żadnych informacji z GPSu nie ma. Radio nie było spolszczone (o ile wiem w tym roczniku już się nie da) ani nic nie było kombinowane. Obecnie nie idzie również wyjąć płyty od nawi. Jednak do tego dochodzi jeszcze jeden problem - dość powolne działanie całego systemu plus mrugajacy ekran (tak jakby się obraz chwilami załamywał na nim).
Sam napęd można kupić tu.