UWA w Zafira B

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
farmi

#16 Post autor: farmi »

Witam wszystkich forumowiczów i mam prośbę - mam w mojej Zafirce pod podłokietnikiem podstawkę pod telefon Nokia ( Jakiś ) ale chciałbym korzystać z telefonu przez Bluetooth- kolega załatwił mi nawet taki specjalny moduł UWA ale nie wiem gdzie go zainstalować - w vectrach to sie montowało za panelem klimy - w zafirze nie ma jednak żadnej kostki aby go podłączyć - Czy wie ktoś może gdzie i jak się do niego dostać
Z góry wielki dzięki

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#17 Post autor: MieHor »

Złącze do podłączenia zestawu głośnomówiącego w ZA jest przy centralce centralnego zamka - po prawej stronie przy podłodze na przedłużeniu progu pod prawym słupkiem szyby czołowej (przy nogach pasażera)

farmi

#18 Post autor: farmi »

Dziękuję za odpowiedź - czyli muszę szukać tam modułu UWB ( bez bluetootha ) i zamienić go na ten mój nowy ? dobrze rozumiem???
ten moduł wygląda tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#19 Post autor: MieHor »

Moja uwaga dotyczyła ZA, nie wiem jak jest w ZB. W miejscu które wskazałem jest tylko wiązka kabli zakończona złączką do której można wpiąć się z kablem od zestawu głośnomówiącego, nie ma tam żadnych modułów.

farmi

#20 Post autor: farmi »

Czy wie ktoś może gdzie mogę zobaczyć schemat elektryczny dla deski rozdzielczej w Zafirze B?. Nawet rozmawiałem w ASO i powiedzieli że gdzieś kiedyś słyszeli o tym module UWA do bluetootha ale musiałbym im auto na cały dzień zostawić to by znaleźli- i pewnie wydarli by jeszcze z 200-300 zł. A tu tylko chodzi o wpięcie modułu który jest wielkości przeciętnego portfela- więc chyba za dużo tych możliwości nie ma-chyba że muszę pół auta rozebrać...

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#21 Post autor: Lorry »

Na forum mamy w Ogólnej technice, do pobrania ksiązkę Sam naprawiam AstraH/ZafiraB i tam są schematy elektryki, może ona coś Ci pomoże ;)

capricorn80

#22 Post autor: capricorn80 »

Witam. Koledzy mam pytanie do bardziej zorientowanych. Kupiłem ZB z radiem Cd70navi. Zauważyłem że nad lusterkiem wstecznym znajduje się mikrofon. Czy to jest pozostałość po zestawie głośnomówiącym i co muszę dokupić, aby taki uruchomić (jaki moduł bluetooth) ? Dodatkowo w panleu radyjka zamontowana jest dodatkowa diodka, wydaje się od alarmu, ale nie chce za groma zamigać :], w żaden sposób - może ktoś ma jakieś sugestie. P.S. Autko kupione w komisie więc nie mam możliwości kontaktu z poprzednim właścicielem.

cinek

#23 Post autor: cinek »

Witam,
potrzebuje informacji jak moge wejsć do menu systemu bluetooth, mam radio CD 30 MP. Z góry dziekuje za pomoc,

Pozdrawiam, Cinek

Anony Mous

#24 Post autor: Anony Mous »

jeżeli masz moduł bluetooth to będziesz na ekranie miał ikone słuchawki telefonicznej. Jeżeli nie masz tej słuchawki to nie masz bluetooth.

Takie pytanie mi się jeszcze nasuwa .. czy czasem BT nie był od Cd70 w górę ??

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#25 Post autor: rhaaziel »

tEREk, też mi się tak wydaje, że w Zafirach Bluetooth jest w CD70 (aczkolwiek nie wszystkie 70tki maja bluetooth standardowo) i DVD90.

Jeśli chodzi o CD30 to np. Opel Movano ma radio CD30BT które ma bluetooth ale jest radyjko 1-dinowe zupełnie na pasujące pod zabudowę w Zafirze więc raczej niemożliwe żeby cinek miał je na pokładzie.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

cinek

#26 Post autor: cinek »

dzieki za podjecie tematu, mam słuchawkę i mam modem z b. tylko nie potrafie wejsc w menu i to oczekuje podpowiedzi jak to sie robi...

PS.
Mój syn raz to uruchomił ale nie pamieta jak to zrobił niestety..

Anony Mous

#27 Post autor: Anony Mous »

jak najedziesz na słuchawkę używając pokrętła to nie masz menu ??
Wciśnij pokrętło powinno wyskoczyć menu.

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#28 Post autor: rhaaziel »

Jeśli chodzi o CD70 to u mnie wystarczy będąc w zakładce ze słuchawką nacisnąć pokrętło i już jest się w menu.

Sprawdziłem właśnie i guzik settings nie wywołuje żadnych dodatkowych funkcji jeśli chodzi o bluetooth, wszystko robi się wciskając po prostu pokrętło.

Zakładam, że w CD30 jest podobnie :)
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

cinek

#29 Post autor: cinek »

Dziekuje za wskazówki, były bardzo pomocne już udało mi sie połaczyć telefon z zestawem. Jeszcze raz wielkie dzięki!

Pozdrawiam i miłego popołudnia.

johny34

#30 Post autor: johny34 »

Witam! Próbuję zgrać telefon Nokia E72 z CD70 w Zafirze B 2006 - jaki kod mam wpisać?
Cztery jedynki , cztery zera nie działają . Może jest jakiś uniwersalny kod?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”