UWA w Zafira B
Moderator: Sebu$
Witam wszystkich forumowiczów i mam prośbę - mam w mojej Zafirce pod podłokietnikiem podstawkę pod telefon Nokia ( Jakiś ) ale chciałbym korzystać z telefonu przez Bluetooth- kolega załatwił mi nawet taki specjalny moduł UWA ale nie wiem gdzie go zainstalować - w vectrach to sie montowało za panelem klimy - w zafirze nie ma jednak żadnej kostki aby go podłączyć - Czy wie ktoś może gdzie i jak się do niego dostać
Z góry wielki dzięki
Z góry wielki dzięki
Czy wie ktoś może gdzie mogę zobaczyć schemat elektryczny dla deski rozdzielczej w Zafirze B?. Nawet rozmawiałem w ASO i powiedzieli że gdzieś kiedyś słyszeli o tym module UWA do bluetootha ale musiałbym im auto na cały dzień zostawić to by znaleźli- i pewnie wydarli by jeszcze z 200-300 zł. A tu tylko chodzi o wpięcie modułu który jest wielkości przeciętnego portfela- więc chyba za dużo tych możliwości nie ma-chyba że muszę pół auta rozebrać...
Witam. Koledzy mam pytanie do bardziej zorientowanych. Kupiłem ZB z radiem Cd70navi. Zauważyłem że nad lusterkiem wstecznym znajduje się mikrofon. Czy to jest pozostałość po zestawie głośnomówiącym i co muszę dokupić, aby taki uruchomić (jaki moduł bluetooth) ? Dodatkowo w panleu radyjka zamontowana jest dodatkowa diodka, wydaje się od alarmu, ale nie chce za groma zamigać :], w żaden sposób - może ktoś ma jakieś sugestie. P.S. Autko kupione w komisie więc nie mam możliwości kontaktu z poprzednim właścicielem.
tEREk, też mi się tak wydaje, że w Zafirach Bluetooth jest w CD70 (aczkolwiek nie wszystkie 70tki maja bluetooth standardowo) i DVD90.
Jeśli chodzi o CD30 to np. Opel Movano ma radio CD30BT które ma bluetooth ale jest radyjko 1-dinowe zupełnie na pasujące pod zabudowę w Zafirze więc raczej niemożliwe żeby cinek miał je na pokładzie.
Jeśli chodzi o CD30 to np. Opel Movano ma radio CD30BT które ma bluetooth ale jest radyjko 1-dinowe zupełnie na pasujące pod zabudowę w Zafirze więc raczej niemożliwe żeby cinek miał je na pokładzie.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Jeśli chodzi o CD70 to u mnie wystarczy będąc w zakładce ze słuchawką nacisnąć pokrętło i już jest się w menu.
Sprawdziłem właśnie i guzik settings nie wywołuje żadnych dodatkowych funkcji jeśli chodzi o bluetooth, wszystko robi się wciskając po prostu pokrętło.
Zakładam, że w CD30 jest podobnie
Sprawdziłem właśnie i guzik settings nie wywołuje żadnych dodatkowych funkcji jeśli chodzi o bluetooth, wszystko robi się wciskając po prostu pokrętło.
Zakładam, że w CD30 jest podobnie
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Witam! Próbuję zgrać telefon Nokia E72 z CD70 w Zafirze B 2006 - jaki kod mam wpisać?
Cztery jedynki , cztery zera nie działają . Może jest jakiś uniwersalny kod?
Cztery jedynki , cztery zera nie działają . Może jest jakiś uniwersalny kod?