Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
panowie w menu jest 7 języków i można se ustawić jaki się chce ale niestety nie ma polskiego a mam CIDatycik pisze:Niekoniecznie kraju przeznaczenia. Ja mam resztę zakładek w ang, a zapewniam cię,że auto nie było przeznaczne na rynek brytyjskiMieHor pisze:Pozostałe zakładki CD70_DVD90, tzn. radio, telefon i BC są w języku kraju przeznaczenia
1. Angielski
2. Hiszpański
3. Holenderski
4. Francuski
5. Włoski
6. Szwecki
7. Duński
Hej,
wszystkich chętnych zapraszam na PW, każdemu podeślę odpowiednie linki
Pisać ile wlezie.
Jeśli jest potrzeba na soft do Zafiry z adresem www.zafiraklub.pl to jedno słowo i na mikołaja macie własny soft.
W tym celu proszę o kontakt ze strony "szefostwa"
wszystkich chętnych zapraszam na PW, każdemu podeślę odpowiednie linki
Pisać ile wlezie.
Jeśli jest potrzeba na soft do Zafiry z adresem www.zafiraklub.pl to jedno słowo i na mikołaja macie własny soft.
W tym celu proszę o kontakt ze strony "szefostwa"
witam
czy ktoś ma może opis wejść do radia cd70 navi takiego jak na fotce??
bo nigdzie nie mogę znaleźć...
chodzi mi gdzie podpina się np aux-in, telefon itp.
Uploaded with ImageShack.us
czy ktoś ma może opis wejść do radia cd70 navi takiego jak na fotce??
bo nigdzie nie mogę znaleźć...
chodzi mi gdzie podpina się np aux-in, telefon itp.
Uploaded with ImageShack.us
Witaj tutaj masz wszystko co i jak po niemiecku ale myśle że sie połapiesz : Link do strony
pin 24 - kanal lewy
pin 25 - kanał prawy
pin 18 - masa
w panelu wlacz aux i powinno smigać . Co do telefonu poszukam i napisze .
A jeśli chodzi o telefon to można zainstalować w nim moduł bluetooth i zalogować go techem ale ten moduł jest podobno bardzo drogi . Pozdrawiam
pin 24 - kanal lewy
pin 25 - kanał prawy
pin 18 - masa
w panelu wlacz aux i powinno smigać . Co do telefonu poszukam i napisze .
A jeśli chodzi o telefon to można zainstalować w nim moduł bluetooth i zalogować go techem ale ten moduł jest podobno bardzo drogi . Pozdrawiam
Witam serdecznie
Ponieważ mam wolne pomiędzy świętami i nowym rokiem, chciałem sobie wymienić w mojej Zoście olej, filtr oleju, paliwa i powietrza. Przeczytałem na tym forum, że aby nie porobić błędów to trzeba ściągnąć klemy z akumulatora. Moje pytanie dotyczy jak poźniej zaprogramować radio, które jest chronione czterocyfrowym kodem, który mam na karcie Car Pass. Gdzie mam ten kod wpisać do ponowym zapięciu klem na akumulator?
Pozdrawiam
Ponieważ mam wolne pomiędzy świętami i nowym rokiem, chciałem sobie wymienić w mojej Zoście olej, filtr oleju, paliwa i powietrza. Przeczytałem na tym forum, że aby nie porobić błędów to trzeba ściągnąć klemy z akumulatora. Moje pytanie dotyczy jak poźniej zaprogramować radio, które jest chronione czterocyfrowym kodem, który mam na karcie Car Pass. Gdzie mam ten kod wpisać do ponowym zapięciu klem na akumulator?
Pozdrawiam
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W samochodach Opel po 2005r. w tym także w ZB fabryczne radia nie są kodowane przy pomocy PIN-u - kodu 4 cyfrowego. Radio i inne elementy elektroniki są przypisane do konkretnego samochodu (zalogowane). Możesz zatem odpiąć klemy akumulatora, ponowne podłączenie zgodnie z właściwymi zasadami i wszystko będzie pracować jak przed rozłączeniem zasilania.
Jeśli masz ZB (tak jest w profilu), to na karcie Car Pass masz m.in. tylko typ radia i numer fabryczny - nie ma kodu PIN
Jeśli masz ZB (tak jest w profilu), to na karcie Car Pass masz m.in. tylko typ radia i numer fabryczny - nie ma kodu PIN
Ostatnio zmieniony 27 gru 2010, 16:31 przez MieHor, łącznie zmieniany 1 raz.