Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#256 Post autor: Anony Mous »

nie chcę ci namieszać, ponieważ ja mam u siebie CD30 - w sumie jest podobnie jak w CD70, ale może niech napiszą coś koledzy od 70

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#257 Post autor: Bodek »

fati pisze:A mógłbym prosić o info jak w te ustawienia wejść ? :) NIestety nie jestem zbytnio zorientowany, a szukając czegoś odpowiedzialnego za wł i wył. nie widziałem takiej opcji :)
Dajesz Settings i wyświetla się:
1. Time, Date
2. Language
3. Units
4. Day/Night
5. Ign. logic - wchodzisz tu i masz ustawienia kiedy się włącza i wyłącza.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

fati

#258 Post autor: fati »

Dziękuję :) Zaraz przetestuję.

Andy

#259 Post autor: Andy »

A ja z kolejną prośbą. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak w CD 70 dodać kontakt do książki telefonicznej. Kiedy wchodzę w "phone book" przerzuca mnie na "call list", z "call list" przerzuca na "phone book" i tak na okrągło. Innych widocznych opcji na dopisanie numeru do książki nie znajduję.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
#260 Post autor: MieHor »

Andy, wg mojej wiedzy CD70 nie ma takiej opcji, aby za jego pośrednictwem dopisywać nowe kontakty, ponieważ kontakty są zapisywane w telefonie lub na karcie SIM i właśnie jeśli masz swój telefon "sparowany" z BT w CD 70, to to co widzisz i do czego masz dostęp, to tak na prawdę znajduje się w telefonie, BT w aucie nie zapamiętuje zawartości telefonu, w zakładce Telefon masz dostęp do zawartości telefonu tylko jak jest połączony z BT, po wyłączeniu BT w telefonie wszystko z tej zakładki znika

Andy

#261 Post autor: Andy »

Hmmm.....trochę bez sensu - to po co w ogóle opcja "phone book"?
Czyżbym musiał uczyć się najczęściej używanych numerów, żeby rozpoznawać po nim dzwoniącego, bo jedynie numer przychodzący się wyświetla - nie imię lub ksywka , którą mam wpisaną na karcie telefonu.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#262 Post autor: MieHor »

To chyba masz coś w ustawieniach UWA nie tak - u mnie jak ktoś dzwoni mam dokładnie tak samo jak na telefonie - jeśli jest do numeru przypisana nazwa to na CID ona się wyświetla, jeśli nr dzwoniącego nie ma w telefonie - widać nr.
Dostęp do info telefonu mam ze sterowania z kierownicy (po lewej) lub z panelu radia albo bezpośrednio z telefonu

Jeśli nie masz instrukcji do CD70_DVD90 i do UWA możesz pobrać je z tych adresów: http://www.przeklej.pl/plik/projectnavi ... 0509cq33sp
http://www.przeklej.pl/plik/opel-portal ... 94gjcj83sp

Andy

#263 Post autor: Andy »

Śliczne dzięki. Już się zabieram za lekturę.

ps.
Pomyślałem, że może dlatego, że mam wyświetlacz GID tak właśnie mam.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#264 Post autor: MieHor »

Myślę, że nie w tym jest kłopot GID czy CID to tylko różnica w kolorach, info wyświetlane powinno być identyczne - oba są wyświetlaczami graficznymi

marrybus

#265 Post autor: marrybus »

Problemem może też być telefon sam w sobie. W obecnym telefonie książka działa tak jak powinna, natomiast w liście ostatnich połączeń widze same numery a nie ich nazwy (w trakcie ich wybierania już jest nazwa).
Natomiast w poprzednim telefonie HD2 wszędzie miałem nazwy :)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#266 Post autor: MieHor »

No i tą wypowiedzią dałeś sobie sam odpowiedź, BT w aucie na czas połączenia z telefonem ściąga i wyświetla książkę - kontakty, połączenia dokładnie tak jak masz w telefonie

marrybus

#267 Post autor: marrybus »

MieHor pisze:No i tą wypowiedzią dałeś sobie sam odpowiedź, BT w aucie na czas połączenia z telefonem ściąga i wyświetla książkę - kontakty, połączenia dokładnie tak jak masz w telefonie
tylko że tym razem o nic nie pytałem ;)

Andy, a jaki masz model telefonu? sprawdz może czy nie ma do niego jakichś aktualizacji. Sprawdź z innym telefonem czy też tak się zachowuje.

Andy

#268 Post autor: Andy »

marrybus pisze:
MieHor pisze:No i tą wypowiedzią dałeś sobie sam odpowiedź, BT w aucie na czas połączenia z telefonem ściąga i wyświetla książkę - kontakty, połączenia dokładnie tak jak masz w telefonie
tylko że tym razem o nic nie pytałem ;)

Andy, a jaki masz model telefonu? sprawdz może czy nie ma do niego jakichś aktualizacji. Sprawdź z innym telefonem czy też tak się zachowuje.
Tak, tak sprawdzę oczywiście. Posiadam ( jeszcze ) Nokię N81 aktualizację mam bieżącą.

norbert_p

#269 Post autor: norbert_p »

Cześć. W moim CD70 nie do końca chce wyjść płyta po naciśnięciu przycisku. Pojawił się również błąd: B1240 - Wadliwe działanie mechanizmu CD. Miał ktoś podobny problem? Płytę po małym wysunięciu trzeba na siłę wysunąć, bo inaczej się ponownie chowa.

Andy

#270 Post autor: Andy »

A czy ktoś bardziej rozumny potrafi mi wyjaśnić jaka jest widoczna różnica po zaznaczeniu/odznaczeniu w ustawieniach nawigacji opcji "nawigacja dynamiczna"?
Zaznaczam, odznaczam, jeżdżę a różnicy nie widzę ( z wyjątkiem tego, że przy nawigacji dynamicznej widzę na wyświetlaczu jej ikonkę ).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”