Logowanie i wylogowywanie radia
Moderator: Sebu$
Witajcie,
w ZB padł mi wyświetlacz GID. Na szybko zakupiłem BID (z Astry H), bo taki sprzedawca miał "pod ręką". Zarzekał się, że jest wylogowany, i teraz mam pytanie. Napis DISPLAY SAFE nie miga tylko świeci się ciągle, czy to znaczy że jest wylogowany, czy też sprzedawca mnie naciągnął?
pozdrawiam
w ZB padł mi wyświetlacz GID. Na szybko zakupiłem BID (z Astry H), bo taki sprzedawca miał "pod ręką". Zarzekał się, że jest wylogowany, i teraz mam pytanie. Napis DISPLAY SAFE nie miga tylko świeci się ciągle, czy to znaczy że jest wylogowany, czy też sprzedawca mnie naciągnął?
pozdrawiam
Jest tak jak piszesz.Przy wylogowanym wyświetlaczu napis "Display Safe" miga.Jak pali ciągle tzn że wyświetlacz jest niewylogowany
Skoro sprzedawca twierdził że jest wylogowany to możesz go oddać albo druga opcja ja mogę go wylogować
Ale skoro miałeś fabrycznie GID-a to wymiana na BID nie załatwi wszystkiego.W zależności od wyposażenia nie będziesz miał np sterowania klimatronika lub utrudnioną obsługę radia.
Skoro sprzedawca twierdził że jest wylogowany to możesz go oddać albo druga opcja ja mogę go wylogować
Ale skoro miałeś fabrycznie GID-a to wymiana na BID nie załatwi wszystkiego.W zależności od wyposażenia nie będziesz miał np sterowania klimatronika lub utrudnioną obsługę radia.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
witam,
mam pytanie znajomej w cd30 mp3 rozsypal sie mechanizm do ladowania CD, mieszkamy w Irlandii wiec koles powiedzial ze nowy mechanizm kosztuje ponad 100 euro.
Na allegro moge kupic Radio na allegro i albo podmienic mechanizm lub zamienic radia.
oznaczenie radia ktore jest w aucie
I teraz pytanie czy z pomoca op-com bede w stanie to zalogowac? czy podmieniac mechanizmy wewnatrz radia? znajomy ma radio z BT i jak sprawdzic czy te z allegro tez ma, da sie to jakos sprawdzic po oznaczeniach na radiu?
z tego co wyczytalem w tym temacie to bede musial wylogowac radio obecne w aucie podmienic radia i potem je zalogowac?
Jesli chialabym zmienic radio na cd70 to czy musze wymienic tez wyswietlacz na kolorowy czy na GID tez pojdzie?
mam pytanie znajomej w cd30 mp3 rozsypal sie mechanizm do ladowania CD, mieszkamy w Irlandii wiec koles powiedzial ze nowy mechanizm kosztuje ponad 100 euro.
Na allegro moge kupic Radio na allegro i albo podmienic mechanizm lub zamienic radia.
oznaczenie radia ktore jest w aucie
I teraz pytanie czy z pomoca op-com bede w stanie to zalogowac? czy podmieniac mechanizmy wewnatrz radia? znajomy ma radio z BT i jak sprawdzic czy te z allegro tez ma, da sie to jakos sprawdzic po oznaczeniach na radiu?
z tego co wyczytalem w tym temacie to bede musial wylogowac radio obecne w aucie podmienic radia i potem je zalogowac?
Jesli chialabym zmienic radio na cd70 to czy musze wymienic tez wyswietlacz na kolorowy czy na GID tez pojdzie?
Ostatnio zmieniony 08 maja 2015, 16:50 przez blackrhyme, łącznie zmieniany 2 razy.
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
BT to osobny moduł w samochodzie, który tylko się komunikuje z radiem i wyświetlaczem, tak że to radio nie ma BT, jeśli go wcześniej nie miałeś to go nie będzie chyba, że go dołożysz. Radio musisz wylogować np za pomocą OP-COM i nowe zalogować. CD70 będzie działało z GID bo w wielu przypadkach tak właśnie było montowane seryjnie.
Czy ktoś instalował nowe radio DVD90 mam przy nim taki radio pass czerwona karteczka wielkości wizytówki gdzie jest typ i model - numeru kodu nie ma.
Więc przy wymianie nie będzie potrzeby wprowadzania żadnego kodu?
Tylko wyłączenie zabezpieczenia antykradzieżowego w obecnym zestawie i wymiana radia?
Więc przy wymianie nie będzie potrzeby wprowadzania żadnego kodu?
Tylko wyłączenie zabezpieczenia antykradzieżowego w obecnym zestawie i wymiana radia?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Radio się loguje - nie ma kodu w ZB.
Żeby wrzucić nowe musi być wcześniej wylogowane
Żeby wrzucić nowe musi być wcześniej wylogowane
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kupuję samo radio wylogowane i rozparowane z wyświetlaczem.
Czyli wyświetlacz zostaje stary z mojego samochodu
I teraz
Podłączam OC wchodzę w EHU i wyłączam zabezpieczenie, to samo robię w DIS
Wyciągam radio obecne, wkładam "nowe" i włączam zabezpieczenia. Tak?
Czy może tylko w EHU wystarczy wyłączyć zabezpieczenie przed wyście obecnego radia?
Kupuję samo radio wylogowane i rozparowane z wyświetlaczem.
Czyli wyświetlacz zostaje stary z mojego samochodu
I teraz
Podłączam OC wchodzę w EHU i wyłączam zabezpieczenie, to samo robię w DIS
Wyciągam radio obecne, wkładam "nowe" i włączam zabezpieczenia. Tak?
Czy może tylko w EHU wystarczy wyłączyć zabezpieczenie przed wyście obecnego radia?