Nie ma co kombinować, mozna nagrać od razu plyte dvd do dvd90adrianada91 pisze:WItam mam pytanko , wszedłem w " przypadkowe" posiadanie mapek 2015. Problem polega na tym że sa tam różne foldery tj Alpy ,Benelux,Europa,France itd. wszystko w formacie .iso
Podejrzewam że tak zrobione by nagrywać płytki do 700 mb. Stad pytanie jak to zrobic by nagrac na plyte DVD wszystkie te mapki naraz , oczywiscie by dzialalo. Krok po kroku
Navi do DVD 90 Opel Zafirka B 2008 rok
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi i za szczere checi pomocy
Mapy Navteq do nawigacji Opel
Moderator: Sebu$
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tylko najpierw trzeba mieć co nagraćshaqal pisze:Nie ma co kombinować, mozna nagrać od razu plyte dvd do dvd90adrianada91 pisze:WItam mam pytanko , wszedłem w " przypadkowe" posiadanie mapek 2015. Problem polega na tym że sa tam różne foldery tj Alpy ,Benelux,Europa,France itd. wszystko w formacie .iso
Podejrzewam że tak zrobione by nagrywać płytki do 700 mb. Stad pytanie jak to zrobic by nagrac na plyte DVD wszystkie te mapki naraz , oczywiscie by dzialalo. Krok po kroku
Navi do DVD 90 Opel Zafirka B 2008 rok
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi i za szczere checi pomocy
nie widziałem jeszcze wersji do DVD90
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Jakby kogo interesowało, to jest tu i nie trzeba nagrywać Szkoda że cena jest
Dla ścisłości to już nie Navteq tylko here od Nokii.
Dla ścisłości to już nie Navteq tylko here od Nokii.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2015, 20:59 przez Zdenek2007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Jaka jest najnowsza wersja, 2014/2015?Zdenek2007 pisze:Mapy na CD70 i na DVD90 znajdziesz na "gryzoniu"
Czy jest taka płyta DVD, która zawiera PL plus kraje EU? Wystarczą Czechy, Niemcy, Austria, Chorwacja, Włochy i Polska oczywiście. Po zablokowaniu płyty w mojej navi wolałbym mieć jedną płytę ze wszystkim, co mnie interesuje.
Widziałem, że ktoś oferuje mapy na Alledrogo - ciekawe, czy po prostu ściągnął z sieci i sprzedaje pirata?
Pliki ISO można rozpakować, podobnie jak ZIP. W programie Total Commander są wtyczki, które umożliwiają przeglądanie zawartości plików ISO. W Windows 10 jest jeszcze prościej - prawoklik na pliku i można go zamontować jako napęd. Wtedy możesz przez "Mój komputer" przeglądać ten plik zamontowany jako wirtualną płytę. Możesz spróbować wypakować wszystkie pliki z płyt ISO do jednego katalogu i spróbować nagrać to wszystko na płytę DVD, jako płytę z danymi.adrianada91 pisze:Stad pytanie jak to zrobic by nagrac na plyte DVD wszystkie te mapki naraz , oczywiscie by dzialalo. Krok po kroku
Niestety nie mam pojęcia, czy będzie to działało.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 15:32 przez balandzik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak już wcześniej pisałem: Nie ma takiej możliwości żeby na jednej płycie wypalić kilka obrazów, podobnie jak niemożliwe jest scalenie zawartej na nich bazy danych domowym sposobem. Na każdej płycie są takie same pliki z inną zawartością, a dodatkowo obraz płyty zawiera znaczniki wykorzystywane do sprawdzania zgodności płyty z nawigacją. Znaczniki te giną w procesie rozpakowywania obrazu.balandzik pisze:Pliki ISO można rozpakować, podobnie jak ZIP. W programie Total Commander są wtyczki, które umożliwiają przeglądanie zawartości plików ISO. W Windows 10 jest jeszcze prościej - prawoklik na pliku i można go zamontować jako napęd. Wtedy możesz przez "Mój komputer" przeglądać ten plik zamontowany jako wirtualną płytę. Możesz spróbować wypakować wszystkie pliki z płyt ISO do jednego katalogu i spróbować nagrać to wszystko na płytę DVD, jako płytę z danymi.adrianada91 pisze:WItam mam pytanko , wszedłem w " przypadkowe" posiadanie mapek 2015. Problem polega na tym że sa tam różne foldery tj Alpy ,Benelux,Europa,France itd. wszystko w formacie .iso
Na forum Vectry znalazłem ciekawą poradę: ściągnąć mapę do BMW EUROPE HIGH 2015 MK4 z gryzonia. Jest to wersja na DVD dwuwarstwowe (pojemność 9GB), więc podobno działa tylko na DVD90, ale o dziwo jest kompatybilne z Oplem. Użytkownicy tych map twierdzą, że wyznacza trasy lepiej, niż na oryginalnej płycie z Opla. Funkcjonuje też okrojona wersja mieszcząca się na zwykłej płycie (tylko jęz. angielski plus dodatkowo fotoradary na POI).
Oryginalne mapy też są tańsze. Jestem ciekawy, czy ktoś z użytkowników zetknął się z takim rozwiązaniem i korzystał?
Oryginalne mapy też są tańsze. Jestem ciekawy, czy ktoś z użytkowników zetknął się z takim rozwiązaniem i korzystał?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2015, 14:18 przez balandzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Korzystałem z wersji 2012 od BMW - mapy chodziłbalandzik pisze:Na forum Vectry znalazłem ciekawą poradę: ściągnąć mapę do BMW EUROPE HIGH 2015 MK4 z gryzonia. Jest to wersja na DVD dwuwarstwowe (pojemność 9GB), więc podobno działa tylko na DVD90, ale o dziwo jest kompatybilne z Oplem. Użytkownicy tych map twierdzą, że wyznacza trasy lepiej, niż na oryginalnej płycie z Opla. Funkcjonuje też okrojona wersja mieszcząca się na zwykłej płycie (tylko jęz. angielski plus dodatkowo fotoradary na POI).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- Zafiromaniak
- Model:
balandzik pisze:Na forum Vectry znalazłem ciekawą poradę: ściągnąć mapę do BMW EUROPE HIGH 2015 MK4 z gryzonia. Jest to wersja na DVD dwuwarstwowe (pojemność 9GB), więc podobno działa tylko na DVD90, ale o dziwo jest kompatybilne z Oplem. Użytkownicy tych map twierdzą, że wyznacza trasy lepiej, niż na oryginalnej płycie z Opla. Funkcjonuje też okrojona wersja mieszcząca się na zwykłej płycie (tylko jęz. angielski plus dodatkowo fotoradary na POI).
Nie sprawdzałem map BMW z 2015 (nie mam dostępu) ale na pewno działają z 2011/12, sam takich swego czasu na moim DVD90 używałem a co do fotoradarów to niestety w oplu nie działają i nie zauważyłem różnicy w wyznaczaniu tras.
- Bodek
- Zafiromaniak
Dobra wiadomość dla posiadaczy DVD90
Jest wersja:
Opel / Vauxhall DVD90 Europe Navigation DVD 2016
Dla:
Meriva A Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 03.2010
Astra H Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2010
Astra Twintop Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2010
Zafira B Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 08.2011
Vectra C Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 08.2008
Corsa C Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 09.2006
Signum Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 06.2008
Combo C (Tour / Cargo) Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2012
Płyty zawierają:
DVD 1
Andorra/Belgium/Denmark/GermanyFinland/France/Gibraltar/United Kingdom/Ireland/Italy/Liechtenstein/Luxembourg/
Monaco/Netherlands/Austria/Portgal/San Marino/Switserland/Slovenia/Spain/Czech Republic/Vatican City
DVD 2
Bulgaria/Denmark/Germany/Estonia/Finland/Greece/Italie/Croatia/Latvia/Liechtenstein/Lituania/Norway/Austria/
Poland/Romania/Russia(incl Kalingrad/Sweden/Zwitserland/Slowak Republic/Slovenia/Czech Republic/Ukraine/Hungary/Vatican City/Belarus
i tyle legalnie można napisać
Jest wersja:
Opel / Vauxhall DVD90 Europe Navigation DVD 2016
Dla:
Meriva A Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 03.2010
Astra H Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2010
Astra Twintop Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2010
Zafira B Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 08.2011
Vectra C Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 08.2008
Corsa C Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 09.2006
Signum Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 06.2008
Combo C (Tour / Cargo) Navteq DVD 90 Systems 01.2005 → 12.2012
Płyty zawierają:
DVD 1
Andorra/Belgium/Denmark/GermanyFinland/France/Gibraltar/United Kingdom/Ireland/Italy/Liechtenstein/Luxembourg/
Monaco/Netherlands/Austria/Portgal/San Marino/Switserland/Slovenia/Spain/Czech Republic/Vatican City
DVD 2
Bulgaria/Denmark/Germany/Estonia/Finland/Greece/Italie/Croatia/Latvia/Liechtenstein/Lituania/Norway/Austria/
Poland/Romania/Russia(incl Kalingrad/Sweden/Zwitserland/Slowak Republic/Slovenia/Czech Republic/Ukraine/Hungary/Vatican City/Belarus
i tyle legalnie można napisać
-
- Zafiromaniak
- Model:
A skąd ta informacja? Pytam bo na oficjalnej stronie Here (Opel) są jedynie 2014/2015r.
Link
Link
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 18:35 przez Zdenek2007, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Wygląda, że działa, a mapy są bogatsze, przynajmniej na południu Polski: