Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
W nawigacji w radiu CD70 jest super opcja ostrzegania o korkach, objazdach, utrudnieniach pogodowych itd. Na pewno działa to na terenie Niemiec, wydaje mi się że mignęło mi podobne ostrzeżenie gdzieś w Czechach. Ale czy ktoś WIE jaki zasięg ma ten system informacji? W szczególności interesuję się tym pod katem wakacji w Chorwacji w tym roku (Niemcy, Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja).
Dzięki za przypomnienie skrótu - dzięki temu, wujkowi Guglowi i cioci Wiki już wiem że po drodze zadziała mi to w Czechach, Austrii, Niemczech i ew. Włoszech. Więcej jakby ktoś inny chciał skorzystać tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel
tomkey dokładnie tak jak napisał Marki, to jest sama baza do uchwytu na telefon aby jej używać (ładowanie telefonu + głośnomówiący) trzeba dokupić odpowiedni uchwyt pod dany model telefonu.
Ja mam dokładnie taką samą bazę i robiłem rozeznanie jak ją wykorzystać, okazało się jednak, że będę używał tylko BT, dlaczego... ponieważ uchwyt np. do nokii e51 kosztuje w ASO 690zł !!!!!!!!!!!! to więcej niż sam telefon!!!!!!!!!! Szukałem na allegro i ebay z nadzieją że będzie taniej ale mają tylko do jakiś przedpotopowych modeli telefonów.
Ja mam dokładnie taką samą bazę i robiłem rozeznanie jak ją wykorzystać, okazało się jednak, że będę używał tylko BT, dlaczego... ponieważ uchwyt np. do nokii e51 kosztuje w ASO 690zł !!!!!!!!!!!! to więcej niż sam telefon!!!!!!!!!! Szukałem na allegro i ebay z nadzieją że będzie taniej ale mają tylko do jakiś przedpotopowych modeli telefonów.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Cześć!
A czy do radia CD30 też można coś dołączyć żeby mieć BT?
Czytałem o modułach UWA i UWB (np tu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... h&start=15). Czy do mojego radia też można to dopiąć?
Ile to może kosztować?
Dzięki! Pozdrawiam!
A czy do radia CD30 też można coś dołączyć żeby mieć BT?
Czytałem o modułach UWA i UWB (np tu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... h&start=15). Czy do mojego radia też można to dopiąć?
Ile to może kosztować?
Dzięki! Pozdrawiam!
Mam CD70 i radio gra, po przejechaniu kilku kilometrów traci sygnał i przestaje grać. Jak uda wyszukać się inną stację to ok. Często jest tak, że nic znaleźć nie może. W przypadku takich stacji jak np. RMF to powinno łapać sygnał cały czas?
Generalnie muszę zweryfikować połączenie z anteną, tylko nie bardzo jest kiedy to wszystko rozebrać. RDS jest włączony - wyświetla nazwy stacji o ile coś złapie. Przydałaby się może instrukcja do tego radyjka. Z tym gubieniem stacji to wygląda tak: jest ustawiona stacja A - FM, samochód w drogę wszystko gra, po pewnym czasie słychać że jakość dźwięku, a co za tym idzie sygnału się pogarsza, po chwili stacja A nie gra wcale. Zatrzymanie się i próba złapania stacji A - brak takowej możliwości - można przejść cały zakres w manualu i w automatycznym wyszukiwaniu. Ponowne złapanie stacji A jest możliwe gdy samochód jest w miejscu początkowym podróży, czyli tam gdzie grało. W każdym poprzednim autku nie było takich problemów - przejazd taką samą trasą.