Kilka pytań o navi...

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
adnim

Kilka pytań o navi...

#1 Post autor: adnim »

Witam szanowne grono, jutro stanę się posiadaczem cd70 sparowanym z CID. Wyciągniety z jednego auta( bez wylogowywania ). Sprzedawca dostarczy mi również car pas.
1. Czy jak podmontuje cały zestaw bedzie działać bez przeszkód w moim aucie??, czy bede musial to wylogować, a jeśli tak to czy kodem z mojego auta, czy tym z tamtego car pass.

2. Jak spolszczyć tą navi? Czytałem co nieco ale nie chcę uwalić. Soft jak bedzie siedział to pewnie coś z 2007 roku ( mam go zmieniać ?? )

3. No i co z mapami, da radę kopie zapasowe odpalać ?? :P
Znalazłem na forum link do map na chomikuj.pl (east europe ), mam rozumieć że tam jest Polska ?, potrzebuję jeszcze Niemcy.
W paczce są trzy pliki, mam je po prostu wypalić na płycie i już ??

Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

adnim pisze:Witam szanowne grono, jutro stanę się posiadaczem cd70 sparowanym z CID. Wyciągniety z jednego auta( bez wylogowywania ). Sprzedawca dostarczy mi również car pas.
1. Czy jak podmontuje cały zestaw bedzie działać bez przeszkód w moim aucie??, czy bede musial to wylogować, a jeśli tak to czy kodem z mojego auta, czy tym z tamtego car pass.

2. Jak spolszczyć tą navi? Czytałem co nieco ale nie chcę uwalić. Soft jak bedzie siedział to pewnie coś z 2007 roku ( mam go zmieniać ?? )

3. No i co z mapami, da radę kopie zapasowe odpalać ?? :P
Znalazłem na forum link do map na chomikuj.pl (east europe ), mam rozumieć że tam jest Polska ?, potrzebuję jeszcze Niemcy.

Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
Wszystko o co pytasz jest tutaj:

MAPY
adnim pisze: 1. Czy jak podmontuje cały zestaw bedzie działać bez przeszkód w moim aucie??, czy bede musial to wylogować, a jeśli tak to czy kodem z mojego auta, czy tym z tamtego car pass.
Powinno być wylogowane, radio w ZB nie ma kodu.
adnim pisze: 2. Jak spolszczyć tą navi? Czytałem co nieco ale nie chcę uwalić. Soft jak bedzie siedział to pewnie coś z 2007 roku ( mam go zmieniać ?? )
Do softu z roku 2007 - bez problemu
adnim pisze: 3. No i co z mapami, da radę kopie zapasowe odpalać ?? :P
Tu Masz Mapy

Niemcy są na CD_3 z tego co pamiętam, jak masz CD_70 - to będziesz musiał mieć 2 płyty.

Plików nie nagrywasz tylko wypalasz obraz na płytkach, z jak najmniejszą prędkością, może być CD-RW.
adnim pisze: Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
Uważam, że jestem zbyt wyrozumiały, a tobie się nie chciało czytać, następnym razem post powędruje do kosza :> :!: ;)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 20:51 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

adnim

#3 Post autor: adnim »

Dzieki, z tego co sie orientowałem ( kolega SigMan mówił ), zestaw z danego auta ( radio + wyswietlacz ) można bez problemu rozlogować i zalogować do innego, więc z tym problemu nie będzie raczej.
Gorzej z tym oprogramowaniem do spolszczenia navi i lektora, ten link co kolega wyzej podesłał jakoś nie działa... :)

oldstar36

#4 Post autor: oldstar36 »

Witam mam pytanko ,mam w swojej ZB radio CD70 NAVI a chcę zmienić na DVD90 NAVI czy musze zmienić też wyświetlacz :?: :?: :?: :?:

playpiotr

#5 Post autor: playpiotr »

dołączam się do pytania ?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#6 Post autor: Bodek »

oldstar36 pisze:Witam mam pytanko ,mam w swojej ZB radio CD70 NAVI a chcę zmienić na DVD90 NAVI czy musze zmienić też wyświetlacz :?: :?: :?: :?:
playpiotr pisze:dołączam się do pytania ?
ZB wyświetlacze

nie wiem jakie macie wyświetlacze :?:

DVD 90 (chyba) zawsze występuje z CID-em.

Ewentualnie niech mnie ktoś poprawi.

Nie wiem, czemu ma służyć ta wymiana :?: za wiele nie napisaliście, ale jeżeli chodzi wam o CID i DVD90 tylko po to żeby mieć NAVI = to jest bez sensu.

Każda niefabryczna navi jest lepsza niż ta, która mam obecnie (CID+DVD90) - jest mało rozwojowa (poczytajcie na forum).
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”